Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

jotka 22:27, 02 cze 2011

bogumila_bienko napisał(a)
Dokładnie przeczytałam Twoje rady Haniu,wracamy do natury.

I to jest dobry kierunek
Człowiek jest częścią natury i powinien żyć z nią w zgodzie!
Ana 22:33, 02 cze 2011

jotka napisał(a)

Dokładnie przeczytałam Twoje rady Haniu,wracamy do natury.

I to jest dobry kierunek
Człowiek jest częścią natury i powinien żyć z nią w zgodzie!

Amen

W ramach powrotu do natury odstawiam chemię - także w życiu codziennym, do mycia podłóg i szyb używam octu, do prania indyjskich orzechów, do wybielania sody...i segreguję moje śmieci...a na zakupy chodzę z torbą uszytą z bawełny z second-handu...niewiele, ale od czegoś trzeba zacząć
hania 22:42, 02 cze 2011

...popieram w 100%
hanka_andrus 23:19, 02 cze 2011

Nieźle się mi w tych pokrzywach namieszało!Tyle dziś proekowpisów!Cieszę się.
Wszystkiego się wyrzec już nie możemy,ale np.telewizji nie oglądam od dwóch lat.
Wędlin nie kupuję,dżemy ,soki robię sama.Spokojniej żyję,bez nerwów o wybuch wulkanu.
Gdyby nie to,że jestem już ,,blokowiskowa" od lat 50- zmian mieszkaniowych już pewnie nie będzie......i tak ogród jest moja ostoją,czego i wam życzę.
Ana 23:23, 02 cze 2011

wow, Haniu, no z tv to mi imponujesz, ja na dobre odstawić nie mogę, ale oglądam tylko wieczorami, zdecydowanie większym nałogiem jest komputer

Wędlinki kupuję od znajomego, który ma wędzarnię swoją, rybki też się zdarzają, robię weki, dzieci jedzą "moje" slodycze (piekę z mąk razowych, żytnich, orkiszowych, płatków), przepadają za owocami i warzywami

no ale spokojnie nie żyję Bo ja nerwus straszny jestem
grama 23:33, 02 cze 2011

Haniu i Reszto. Wrotycz należy mieć w domu, ususzony. Każdego roku nowy bukiet. To zapewnia dostatek finansowy... Też się śmiałam, ale podziałało. Tak podziałało, że co roku suszę nowy. W końcu rośliny kosztują!
Zrywajcie, suszcie i piszcie, czy wrotyczowy czar działa.
Ana 23:36, 02 cze 2011

grama napisał(a)
Haniu i Reszto. Wrotycz należy mieć w domu, ususzony. Każdego roku nowy bukiet. To zapewnia dostatek finansowy... Też się śmiałam, ale podziałało. Tak podziałało, że co roku suszę nowy. W końcu rośliny kosztują!
Zrywajcie, suszcie i piszcie, czy wrotyczowy czar działa.

o jaaa, no to teraz pełna mobilizacja - jutro na spacerze polujemy na wrotycz będą pieniązki na projekt i nasadzenia wreszcie!
monteverde 23:39, 02 cze 2011

co do zdrowego jedzenia potwierdzam i akceptuję w 100%. tele, oglądam tylko w nocy, mam swój program) wędlinę lubię ale jadamy swojską i dużo ryb, a najwięcej jem pomidorów)

Grama a skąd wziąć ta wrotycz? u nas nie zauważyłam ,żeby rosła
hanka_andrus 23:50, 02 cze 2011

Wrotycz jeszcze nie kwitnie,może za miesiąc pierwsze kwiatki.To nie nakręcajcie się.Jest czas......
Ana 23:52, 02 cze 2011

hanka_andrus napisał(a)
Wrotycz jeszcze nie kwitnie,może za miesiąc pierwsze kwiatki.To nie nakręcajcie się.Jest czas......

Na prawdę? to co moja Księżniczka nazrywała w niedzielę? Hm...i tak jutro pójdę sprawdzić w to miejsce