Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 15:37, 23 maj 2022

Do góry
Zana napisał(a)
Migawki z ruderowej (zapewne niektórzy pamiętają skąd ta nazwa)

Dobre i tyle … super fotki jak zawsze
Paprocie powinny być juz takie duże ?
Spełnione marzenia 15:33, 23 maj 2022

Do góry
Przy okazji zrobiłam fotkę takiego cudu. Mam niestety jednego i żałuję że nie więcej ..
Ogrodowe wariacje 15:33, 23 maj 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Na rabacie z planowanymi rozchodnikami robię małą duże zmiany

Tak chciałabym widzieć rozchodniki jak w tej części z rozplenicą. Dodam jeżówki i stipę gdzieś lekko wymieszaną. Prawa strona przy seslerii przejdzie płynnie w nieco inny widok. Będzie to małe poletko z seslerią i lawendą. W tyle zostaną kostki cisowe z dodatkiem hakonechloa dla kontrastu. Hakonka będzie własny podział

Powiedzcie proszę w jakiej odległości posadzić rozchodniki, aby uzyskać taki efekt, będę wiedziała wtedy ile poszerzyć rabatę i ile ich kupić:

No Aneta świetna kompozycja.Zobaczysz ze zakochasz się w rozchodnikach.
Jeśli chodzi o odległości to zależy od odmiany. Rozchodniki tu na foto to te mniejsze prawie przy brzegu rabaty? Myśle ze ok 70 cm. Zmierzę jak wrócę do domu jakie ja mam odległości między rozchodnikami i napiszę .
Spełnione marzenia 15:32, 23 maj 2022

Do góry
Poszlam dzisiaj na rabaty plewić i znalazłam takie cudo! Czy ja dobrze myślę, że to siewki werbeny patagońskiej, ktora na tej rabacie rośnie ?? Jeśli to ona to mam ją zostawić tak jak jest czy porozsaszać bo jest za gęsto ?
Ogrodowe wariacje 14:53, 23 maj 2022

Do góry
Na rabacie z planowanymi rozchodnikami robię małą duże zmiany

Tak chciałabym widzieć rozchodniki jak w tej części z rozplenicą. Dodam jeżówki i stipę gdzieś lekko wymieszaną. Prawa strona przy seslerii przejdzie płynnie w nieco inny widok. Będzie to małe poletko z seslerią i lawendą. W tyle zostaną kostki cisowe z dodatkiem hakonechloa dla kontrastu. Hakonka będzie własny podział

Powiedzcie proszę w jakiej odległości posadzić rozchodniki, aby uzyskać taki efekt, będę wiedziała wtedy ile poszerzyć rabatę i ile ich kupić:

Ogród bez reguł 14:50, 23 maj 2022

Do góry
galgAsia napisał(a)

Ascot

Galgasiu Droga! Tak sobie w przerwie obiadowej (za chwilę muszę ją niestety kończyć) przeglądam Twój wątek z ubiegłego roku. To zdjęcie jest tak cudne, że je zacytuję mimo iż sprzed roku pochodzi. Za chwilę pewnie podobne widoczki aktualne będziesz serwować

Postępy ogrodowe są mocno zauważalne, rozbujała Ci się zielenina
Dotarłam do nowej altany i niestety muszę zamykać O. i do roboty zmykać. Buziaki ślę
Wizytówka - Działka prawie w Borach Tucholskich 14:48, 23 maj 2022

Do góry
robi się gęsto

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 14:38, 23 maj 2022

Do góry
Można jeszcze podzielić miskanta w takiej fazie rozwoju? Czy już za późno? Jeden miskant prawie nie ruszył i chciałam uzupełnić brak.

Migawki z ogródka 14:27, 23 maj 2022

Do góry
tulucy napisał(a)
Pachną nie tylko bzy jest cudnie...

Mam takie same liliowce . U mnie dopiero pąki.
Ogród prawie wymarzony … 14:21, 23 maj 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Kupiłam 10 lawend. Przepiekne pachnące sadzonki po 6 PLN

Będę dosadzać bo kilka się wykończyło i chyba posadzę je zaraz przy rozchodnikach w rabacie z Hakuro - obecnie są tam żurawki jaskrawozielone. Na tyłach są hamelny i hortensje .

Piękne sadzonki
Migawki z ogródka 14:19, 23 maj 2022

Do góry
Pachną nie tylko bzy jest cudnie...
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:06, 23 maj 2022

Do góry

Zieleń, drewno i antracyt 14:03, 23 maj 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Orliki z geranium mają się świetnie. Moje żałobne wyrosły w tym roku gigantycznie, brakuje im towarzystwa, bo panoszą się nad wyraz. Już właśnie wiem, co by to mogło być... Zuza, kolory łączysz świetnie! Frontowa szaleje.

Trawiasto liściasty bez thui 13:31, 23 maj 2022

Do góry
Widok na warzywniak, drewutnię i kompostownik.

Klon Orange Dream.
Trawiasto liściasty bez thui 13:28, 23 maj 2022

Do góry
Zainstalowałem na altanie rynnę i beczkę na deszczówkę na tyłach altany. Dach ma powierzchnię 20m2 więc jeden mocniejszy opad powinien zasilić beczkę w 265 L cennej deszczówki. A przy okazji nie będzie mi się robić takie błoto za altaną.

Róża Jive - niesamowicie rośnie, pędy sięgają już 3m wysokości. Dostała jesienią polifoskę, na wiosnę trochę granulowanego obornika i podsypałem popiołem po ognisku. Zobaczymy jakie będzie kwitnienie bo rok temu niepotrzebnie ją azotem szprycowałem i zamiast bujnie kwitnąć to poszła głównie w masę zieloną.

Po drugiej stronie pergoli winorośl, która rok temu też słabo owocowała bo jej nie przyciąłem i dostawała azot zamiast potasu. Tym razem ma potas, porządnie przycięta i już widać że ma dużo malutkich gron.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:10, 23 maj 2022

Do góry
Lotosy od Kasi już w takim stadium, niesamowite tempo mają w porównaniu z tymi moimi bidami.

Tylko dwie pestki pływające nie wykazują oznak życia
Trawiasto liściasty bez thui 12:59, 23 maj 2022

Do góry
Wybór padł na jeżówki Delicious Nougat i kłosowiec Little Adder. Posadziłem je w środkowej częsci rabaty, pomiędzy Red Baronami a rozplenicami Hameln.

Tymczasem zakwitła pierwsza w tym roku róża która zimowała w doniczce w garażu. Odmiana miała być Erotika ale kolorystyka trochę się nie zgadza, aczkolwiek pachnie niesamowicie.
W ogródku Martki 12:46, 23 maj 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Tu zmienia się niespiesznie. Stan opadów może zmienić sytuację, na co liczę.

Jak pocztówka.

Pięknie.
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 12:38, 23 maj 2022

Do góry
Różanka już bez pomarańczu

Bardzo trudno całą ją pokazać

I na koniec

W ogródku Martki 12:37, 23 maj 2022

Do góry
Justyna, sadź łubiny o właśnie, czarne?

Mrokasiu, też nie miałam o takowych pojęcia, Google podpowiada, że Masterpiece jest ciemny, ale do czarnego mu brakuje. Może Justyna nam coś podpowie?

Dario, dziękuję, rok dużo zmienił.

Judith, hahaha, dzięki, plan był, ale kilka rozwiązań wyszło dość spontanicznie. Rok temu dokładnie (zdjęcie z 24.4) było ciut inaczej, duuuużo trawnika

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies