Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasz mały, zielony świat. 20:01, 30 sie 2011

Do góry
Taka nam już jesień nastała, że dziś, żeby popracować w ogrodzie wciągnęłam na plecy sweter, na to polar i jeszcze zrobiłam inaugurację kubka termicznego w jadowitym kolorku

Dobrze, że są kwiaty o takim ciepłym odcieniu zółci jak słoneczniczki czy rudbekie, nawet, gdy wiatr wieje tak, że mojej brzozie- wariatce gałązki plącze, to jakos się radośniej robi.

A w wejściu do szklarni usadowił się taki pająk, chyba bliski krewny osy (sądząc po kolorach
Rajski ogród Ani 19:53, 30 sie 2011

Do góry
A to na dowód, że nie robię wszystkiego sama
...i takie mam widoki

Rajski ogród Ani 19:51, 30 sie 2011

Do góry
Dziękuję za przychylne "spojrzenie na mój misz-masz Fotki cykała tylko Kasia i jej mąż Spotkanie utwierdziło w przekonaniu, że nie są ważne odległości, wiek czy wykształcenie, jeśli ludzi zbliża wspólna pasja taka jak miłość do roślin i pracy w ogrodzie zawsze znajdą wspólny temat do rozmów i spotkań, bez względu na porę dnia czy nocy dziękuję Kasiu

Dzisiaj przed zachodem słońca

Bogda nie mogłam się oprzeć

Książki o ogrodach, ale nie ogrodnicze. 19:46, 30 sie 2011

Do góry
Gabriela napisał(a)
Tajemniczy ogród - oczywiście, moja ukochana książka z dzieciństwa, a właściwie jedna z ukochanych.
Książka którą opisałam w swoim wątku:

Gabrysiu, znalazłam tę książkę w mojej ulubionej księgarni internetowej, kupie 2 egzemplarze, dla siebie i dla mojej Mamy, akurat zbliżają się jej urodziny
Mój mały raj na ziemi :) 19:38, 30 sie 2011

Do góry
Zielony Punkt - ogród Finki 19:27, 30 sie 2011

Do góry
no nie zimuje...ech...
a po weekendzie przyjdą różne rozplenice...zimujące oczywiście, bo ze wszystkich się już wyprzedałam.
Z miskantów z resztą też. Zostały tylko takie giganty w ogromniastych donicach po 4 dychy.

Dziś jakieś szaleństwo zakupowe. Pogoda fajna do prac ogrodowych, więc ludzie ruszyli na zakupy. Znów na topie krzaczory, które trochę popadły w zapomnienie przez lato i ustępowały miejsca bylinom kwitnącym. I oczywiście szaleństwo wśród wrzosów i wrzosowatych krzewinek. W tym roku mieliśmy 22 odmiany. Mieliśmy, bo po dzisiejszym dniu bardzo niewiele zostało.

Pierwsze kroczki przy szeregowcu 19:25, 30 sie 2011

Do góry

Kasia, będzie dobrze z rabatką, czy ze szkołą? Rabatka na pewno z waszymi radami wyjdzie super, a co do szkoły to mam 3 rozpoczęcia roku.
Róże Davida Austina 19:23, 30 sie 2011

Do góry
Drugie kwitnienie Othello

Queen of Sweden

Teasing Georgia

i Winchester Cathedral
Mój mały raj na ziemi :) 19:20, 30 sie 2011

Do góry
do czego Wy mnie "zmuszacie".... nie rysowałam wielki (!) ręcznie, więc proszę o wybaczenie tych wypocin.... Aniu (Monteverde) , specjalnie dla Ciebie szkic planowanego rozwiązania pod garażem

woda szerokości lustra i okna (specjalnie je poszerzałam!) , z 2 stron limelight czli pod domem (już są) i od strony tujek, ze 3 szt. + miskanty. No i murek na wprost lustra z sikającą gębą muszę zmaówić u kolegi rzeźbiarza, bo zakochałam się w rozwiązniu z książki Brookes'a

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:04, 30 sie 2011

Do góry
Dziękuję Kasi za miłe odwiedziny i pokazanie mojego skrawka w innym świetle niż ja to widzę Wczoraj nie było słoneczka i brakowało na kwiatach jego blasku Wspólna fota była, robił M Kasi, może aparat nie wytrzymał naszego potencjału

Ogród średniowieczny i nie tylko 19:00, 30 sie 2011

Do góry
Teraz wspomniane patisony

i jeszcze pojedyncze kwiaty lawendy. Po raz drugi zakwitła francuska

i zaskoczenie, wąskolistna okazuje się być różowa, a nie jak to być powinno lawendowa

Trochę to burzy moją koncepcję rabaty lawendowej, ale z drugiej strony będzie większy kontrast z kocimiętką - oby tylko zapach był równie intensywny jak przy tej zwykłej lawendzie
To rabaty lawendowe - jeszcze przed pieleniem
Ogród w budowie - nieustającej 18:58, 30 sie 2011

Do góry
Nic mi się nie odparzało od - w tym przypadku - zielonej szmaty. A truskawki pyszne były:

Ogród średniowieczny i nie tylko 18:54, 30 sie 2011

Do góry
Obok róż pojawiły się powojniki i one też kwitną - no przynajmniej niektóre

Pięknie kwitnie Królowa Jadwiga

i dla kontrastu Polish Spirit

a w tle za różami i powojnikami króluje kocimiętka

Ogród średniowieczny i nie tylko 18:50, 30 sie 2011

Do góry
Witajcie! Dzisiaj mam sporo zdjęć, aż nie wiem czy wszystkie pokazać Po pierwsze w ogrodzie średniowiecznym dalej kwitną piękne róże i już zaczynam korzystać z warzyw które sam uprawiałem w wiklinowych rabatkach - wczoraj był pyszny obiadek z patisona i boćwinki. Dalej w bukszpanowych kwaterach dzisiaj robiłem kanciki, a wczoraj po raz pierwszy kosiłem trawnik i dosadzałem jeszcze hosty i inne takie roślinki
Na początek róże, które są coraz ładniejsze
Othello z pięknymi i dużymi kwiatami

Queen of Sweden

Teasing Georgia

i Winchester Cathedral
Pierwsze kroczki przy szeregowcu 18:21, 30 sie 2011

Do góry
albo taka opcja między lawendę można dać wczesne tulipany, lawenda późno rusza i zdążą już przekwitnąć

Mój mały raj na ziemi :) 18:10, 30 sie 2011

Do góry
anula_wn napisał(a)

limelight ciągle kwitnie! jeszcze biała - uwielbiam ją !!!

tfu, tfu...żeby nie zapeszyć!!!czy tam masz jeden krzak czy kilka?tak gęsto

PIĘKNY OGRÓD
Ogródek Hanusi po zimie 18:01, 30 sie 2011

Do góry
Czy pamiętacie ,że miałam 5 trafień na 5 możliwych w konkursie Finki !
Właśnie odebrałam nagrodę!
Jestem pod wrażeniem!
Oto ona:

A miałam nosa,żeby nie kupować cebul tulipanowych na kwiatowej giełdzie...

Jeszcze raz dziękuję za piękne cebulki,będą rosły na specjalnej rabacie!
A dział katalogu z napisem:INSPIRACJE-będzie moją ulubioną lekturą tej jesieni i w zimie.
Mój mały raj na ziemi :) 17:53, 30 sie 2011

Do góry
no i przesadzone żurawki ! uporządkowało się troszkę pod berberysem

a pod lustrem róże i hosty

Chyba ok?
barwinek zarasta studnię, a na wiosnę będzie już (mam nadzieję !) stawik (szerokości lustra) symetria chyba jej potrzebuję

aaaa, no i pod tujkami 3 x limelight ! na razie są 2 pod domem - widać w lustrze
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 17:51, 30 sie 2011

Do góry
Zrobiłam sobie chwilkę przerwy i posadziłam roślinki.

a tak widać z tarasu

jak dla mnie całkiem fajnie
Pierwsze kroczki przy szeregowcu 17:51, 30 sie 2011

Do góry
Wymyśliłem takie coś dla Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies