Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:53, 24 sie 2011

Do góry
Sebek płaczę i ja ale jak pomyślę, że w maju Anglia (wagary w Anglii) robi mi się całkiem wesoło

no i te wspomnienia cudne....!

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:59, 24 sie 2011

Do góry
Pompka na słońce - nieeeeeee

właśnie szemranie wody wieczorem jest najprzyjemniejsze.
Pomyśl - zmęczona po dniu pracy siadasz sobie w fotelu czy na leżaczku i słuchasz szemrania wody - uwierz mi to super

Zbiornik na takie fontanienki wygląda tak

Musi być szerszy od ciurkadła, bo będzie rozchlapywać wodę
Ogród Sylwii od początku :) 09:58, 24 sie 2011

Do góry

Eksperyment ogrodowy Beaty 09:57, 24 sie 2011

Do góry
No , a u mnie w dali jest blokowisko i m.inn. mieszka kuzynka mojego M. i też widziała z kuchni czy jesteśmy czy nie
I co Wy na to?
Ale ja też jak wyciągnę zoom w aparacie to widzę kto w bloku w oknie siedzi hahah
Ogród Sylwii od początku :) 09:55, 24 sie 2011

Do góry
Przy świerku dokonałam korekty .... usunęłam dzwonki karpackie bo mnie "trochę" to wszystko w oczy kuło .... będzie wsadzony bukszpan .....
Nowe nasadzenia na tej rabacie to thuja Smaragd

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:35, 24 sie 2011

Do góry

Ale ogród jak Danusi zwykle wycackany
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 09:27, 24 sie 2011

Do góry
A to świerczek mojego synka...

Gdy zobaczył go w szkółce, to koniecznie chciał, żeby mu go kupić, więc nie miałam wyjścia
Ogrodowe zawirowania 09:23, 24 sie 2011

Do góry
kryniafu napisał(a)

Jest też potrzeba zagospodarowania kawałka paska ziemi pomiędzy kostką (brukiem) a murem.

Może już wpis za późno ale: strasznie podoba mi się to miejsce, ja bym dała więcej przywrotnika i kocimiętkę. I ustawiła żelazne krzesełko ze stolikiem kawowym ... .
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 09:21, 24 sie 2011

Do góry
I żeby nie było, że nic nie robię... mała zapowiedź...

więcej, jak skończę..
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 09:12, 24 sie 2011

Do góry
Kilka dni temu (wykorzystując fakt, że jestem na urlopie) zaczęłam pracę nad pierwszą w moim życiu własnoręcznie wykonaną rabatą. Na pierwszy ogień poszła lawenda. Dumna z siebie czekam na powrót M. z pracy i jego opinię. Ten spojrzał raz, potem drugi a na koniec powiedział: "A co to za chwasty nam przy wejściu wyrosły? Czy to jest konieczne? Nie podoba mi się." I poszedł do domu. O! Ręce mi opadły, a moja mina w tamtym momencie - bezcenna...
Ale "chwastów" nie zamierzam się pozbywać. O co, to nie!

Antyki i starocie w ogrodzie 09:07, 24 sie 2011

Do góry
kryniafu napisał(a)
I jeszcze kilka zardzewiałych przedmiotów, jesienne zeszłoroczne dekoracje.

Wrzosy w tym koszu - rewelacja. Odgapiam.
Dekoracje wejścia, tarasów, furtek... 09:04, 24 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Kompozycja żółto - niebieska, żółte begonie bulwiaste, niebieskie lobelie, żółte kocanki

Bajecznie..... uwielbiam połączenie żółtego z niebieskim
CIASTO MARCHEWKOWE na życzenie Lucji-Badara 08:35, 24 sie 2011

Do góry
Zajrzałam wczoraj do tego wątku i po co mi to było? Zamiast przesadzać dąbrówkę wzięłam się za pieczenie ciasta, jedynym związkiem z ogrodem tej pracy było wyjście do ogrodu po marchewkę.

Przyznam się od razu, bez bicia, coś tam w przepisie zmieniłam, to moja wada genetyczna, ja nie umiem czegoś upiec/ugotować, żeby po swojemu nie zmienić.
Jaka zmiana? Ilość cukru, 2 szklanki wydało mi się trochę za dużo, wzięłam jedną szklankę zwykłego cukru i dodatkowo sypnęłam 3 łyżki ciemnego trzcinowego muscovado, poniekąd w zastępstwie cynamonu, bo ten cukier daje specyficzny posmak a za cynamonem nie przepadam.
Z kolei do polewy użyłam zwykłego twarogu, bo kremowego w domu nie miałam a do sklepu nie chciało mi się lecieć.
Ciasto wyszło niesamowite, robiłam już kilka innych marchewkowych ale to nie ma porównania, moja grządka marchwi skończy w cieście...
Wielkie dzięki za ten przepis.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:34, 24 sie 2011

Do góry
Jolu wierzę w Twoje możliwości, działaj

A ja dziś wchodzę do gabinetu, otwieram okno ...

I co widzę??? Zakwitła róża "William and Catherine"
Wczoraj tam się kręćiłam, podlewałam doniczki i nie widziałam.
Przedogródek - tragedia - pomocy :) 08:34, 24 sie 2011

Do góry
Malz kabelka nie wzial, tylko schowal

Fotka z bukszpanami - oczywiscie trawiasto-jukowa rabata ze srodka zniknie (moze dzisiaj po pracy), w miejsce tej duzej juki wsadze tez bukszpany zeby obwodka byla rowna

W trojkacie ponizej wlokniny - po prawej trojkat z liliowcow, ponizej pasek z bergenii. I tyle?
Czy bergenie po prawej stronie, a po lewej ten czysciec np zamiast niej?

pozdrawiam,
Karolina
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:28, 24 sie 2011

Do góry
Buu nikt do mnie nie zaglada :/ no coz, moze jak ogrodek wypieknieje to sie zmieni
Wczoraj do wieczora posadzilam obwodke wzdluz nowo projektowanej rabaty wzdluz plotu (od frontu domu). Wsadzilam 40 25-30 centymetrowych, ladnie rozgalezionych sadzonek, okolilam tez warzywnik, ktory jest zaraz obok tej rabaty.
Z pietra wyglada to na razie tak:

Jeszcze kilka wsadze w miejsce tej juki - na razie nie wykopywalam bo nie mam gdzie przesadzic. Cala ta rabata trawiasto-jukowa ze srodka zniknie, to samo po lewej - roze przesadzam pod dom.

I z bliska - bukszpany dzisiaj bede przycinac, wczoraj zrobilo sie ciemno

I z drugiej strony widok:

I jupi! W okazyjnej cenie 45 zl nabylam wczoraj 65-kilowy kamien z dziura, celem przygotowania ciurkadelka. Dzieki, Sebku za inspiracje i post o tym jak to zrobic samodzielnie Tez bede robic fotki z realizacji
Fotka kamienia nastepnym razem
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 08:26, 24 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Mam do Was pytanie - niby są to wrzosy pączkowe, ale się otwarły - to jakieś inna odmiana?

Mam je drugi rok

Czyżby to była odmiana Allegro? Jest bardzo silnie rosnąca.
Ogród w budowie - nieustającej 08:04, 24 sie 2011

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ogród pomiędzy domami:

Śliczny ogród. A te małe drzwiczki to ? Czyżby piwniczka? Fajowo
Ogród Leny. 07:40, 24 sie 2011

Do góry
Lena napisał(a)

Lenko, jak ładnie, uwielbiam zdjęcia traw w takim świetle
Pogaduchy skowronków 06:55, 24 sie 2011

Do góry
Słoneczko zza lasu już do mnie promyki śle!
Mam nadzieję na udany dzień!
Wam tez tego życzę........
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies