Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:43, 03 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Violu, Iwonko macham z uśmiechem

Męczy mnie już ta zima, czytanie, granie siedzenie przed komputerem, pichcenie, jedzenie... no ileż można
Planuje zmiany na wiosne i lista coraz bardziej się wydłuża, ale ciągle mam dylemat z drzewami do ogrodu, chyba muszę dobrze zobrazować planowaną rabatę i gdzie chcę posadzić drzewa... dyskusja i porady są konieczne i bardzo potrzebne

Mnie tez juz meczy to jedzienie hihihi

Planuj ja tez planuje tyle nam wolno w ten huragan pogodowy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:11, 03 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ewo no co zrobić tak już mam Idę do sklepu po 2 rzeczy i czasem muszę się wrócić do domu zapytać co ja to miałem kupić Najgorzej to jak mam kupić jakąś śmietanę... mam kupić 12% kupie 18%, ma być kremówka, ja kupie śmietankę do kawy... nigdy nie ogarnę tego tematu, przewyższa on moje kompetencje

Moja koleżanka wysłała swojego M. do sklepu po piersi z kurczaka . Małżonek przychodzi ze sklepu i mówi: skrzydełek nie było, kupiłem udka. : Żeby nie było, sytuacja autentyczna, z życia wzięta
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:05, 03 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ewo no co zrobić tak już mam Idę do sklepu po 2 rzeczy i czasem muszę się wrócić do domu zapytać co ja to miałem kupić Najgorzej to jak mam kupić jakąś śmietanę... mam kupić 12% kupie 18%, ma być kremówka, ja kupie śmietankę do kawy... nigdy nie ogarnę tego tematu, przewyższa on moje kompetencje

Może u nas jest "coś" w powietrzu, bo ja mam to samo.
Witam w nowym roku i pozdrawiam cieplutko.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:52, 03 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)

W twoim wieku 2 razy po śmietanę ,to co ja mam powiedzieć
Łukasz wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:03, 03 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Łukasz, rób listę zakupów, to nie będziesz musiał chodzić dwa razy Chyba że masz śliczne ekspedientki i to ich widok tak Cię dekoncentruje że masz ochotę przyjść jeszcze raz
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:00, 03 sty 2015

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:56, 03 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
dobrze, że skleroza nie boli bo bym cały czas na przeciwbólowych siedział

Ależ mnie to dziś rozśmieszyło Dobre!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:41, 03 sty 2015

Do góry
Violu, Iwonko macham z uśmiechem

Męczy mnie już ta zima, czytanie, granie siedzenie przed komputerem, pichcenie, jedzenie... no ileż można
Planuje zmiany na wiosne i lista coraz bardziej się wydłuża, ale ciągle mam dylemat z drzewami do ogrodu, chyba muszę dobrze zobrazować planowaną rabatę i gdzie chcę posadzić drzewa... dyskusja i porady są konieczne i bardzo potrzebne
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:37, 03 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)
U mnie już po śniegu śladu nie ma, ale z tego co zapowiadają to jeszcze nie jest ostateczne pożegnanie. Przepowiednie Madżenkowe na temat kwitnienia krokusów na początku lutego chyba się sprawdzą
Mnie się wydaje, czy ktoś się zapomniał o podciananiu gałęzi

Pewno że krokusy w lutym będąU minie wiosna zawsze była najpóźniej a w zeszłym roku zawitała jak jeszcze dekoracje świąteczne były
To z zeszłego roku 14 luty

16 luty

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:36, 03 sty 2015

Do góry
I ja pamiętam podróż z bukszpanami i pełnym samochodem, ale jeszcze lepiej było jak wpakowałem do samochodu 45 dwu metrowych grabów na żywopłot, las w samochodzie to mało powiedziane.
Apel o zakupach niebezpieczny, ale jakże przyjemny
Co do pasji możemy się cieszyć i skakać z radości, że takową mamy bo ja niestety zauważam w otoczeniu prawie całkowity brak ludzi z prawdziwą pasją.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:28, 03 sty 2015

Do góry
U mnie już po śniegu śladu nie ma, ale z tego co zapowiadają to jeszcze nie jest ostateczne pożegnanie. Przepowiednie Madżenkowe na temat kwitnienia krokusów na początku lutego chyba się sprawdzą
Mnie się wydaje, czy ktoś się zapomniał o podciananiu gałęzi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:26, 03 sty 2015

Do góry
Marzenko męskie grono zawsze czujne
Gdzieś widziałem róże w stipie, ale nie pamiętam gdzie... dobrze, że skleroza nie boli bo bym cały czas na przeciwbólowych siedział
Jak dla mnie za mało na rynku traw takich do 50-60cm a przydawałyby się bardzo często. Chyba, że żyje w nieświadomości i dużo jest takich traw.
Nieforemny ogród na przodzie 22:28, 01 sty 2015

Do góry
Zmiany bardzo zauważalne no i oczywiście na plus Trzeba planować dalej i kopać, ja już powoli zaczynam planować zmiany konkretnie z listami co mi potrzebne, i chyba wyjdzie tych zmian więcej niż planowałem
Co do robaczków to mnie niestety to wygląda na opuchlaki
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 14:03, 01 sty 2015

Do góry
A na Nowy Rok nowy członek ogrodowej załogi

A potem doszedł niedźwiadek

Skąd brać śnieg?

Oczywiście śnieg zastał zabrany z murawy i teraz już są poważne luki w śniegowej pokrywie, do tego jest na plusie więc za chwilę będzie po śniegu...

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:58, 31 gru 2014

Do góry
Dobrze, że gospodyni przyszła bo już myślałem, że dojdzie do rytualnego palenia łopat na stosie ze ściętych traw wiosną
Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:12, 30 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
To żebym się nie pogubił
1. Twoja nowa wersja bardzo mi się podoba jeżeli chodzi o całość, ale przyczepiłbym się do jednej rzecz w szczególności. Chodnik o szerokości dwóch i pół metra to stanowczo za dużo, tyle o ile dobrze pamiętam powinna mieć ścieżka rowerowa z ruchem pieszym Jak dla mnie to zdecydowanie za dużo i nie będzie to dobrze wyglądać.
2. Jeżeli już chodzi o dopasowanie szerokości rabat nie jet to specjalnie konieczne bo rabat przy schodach jest stosunkowo malutka w porównaniu do rabaty miedzy podjazdem i chodnikiem i raczej nie musi być jej przedłużeniem. Nawet chyba gdzieś pisałaś, że chciałaś z niej całkowicie zrezygnować
3.Dwa samochody na moich wersjach z poszerzonym podjazdem zmieszczą się bez problemu, nawet dwa szerokie Lamborghini się zmieści Trzeba jednak sprawdzić jaka jest odległość miedzy bramą garażową a prawą krawędzią domu, aby wjeżdżając do garażu samochód stojący po prawej nie przeszkadzał w wjeżdżaniu.
Mierzyłem to, ale lepiej się upewnić, a najlepiej zmierz i podaj ten wymiar
4. no i co najważniejsze Twoja wersja nie wymaga dużych zmian i nakładów pracy co wiadomo wiąże się z kosztami

OK, dzięki Łukasz za wyjaśnienia. Ta szerokość chodnika faktycznie (w mojej głowie) była problematyczna (że taka szeroka). Po prostu zbyt mocno chciałam dopasować wszystko, żeby pasowało do siebie (te rabaty).

Zastanawiam się jeszcze nad zakończeniem chodnika po lewej stronie, w Twojej wersji jest fajnie, ale jakby za dużo dla mnie ???, a w mojej jest źle bo tak gwałtownie zakończony Może coś takiego???, ale to już szczegół. Ogólny koncept mi się podoba i to najważniejsze.

Ogródek Ewy 19:54, 30 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Śniegu tyle co u mnie w sumie czego się tu dziwić, dużej odległości przecież nie ma

Za oknem -10 a śniegu jak na lekarstwo. Jak już jest tak zimno to wolałabym żeby posypało porządnie.
Do kitu z taką zimą, chcę wiosny i słoneczka.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:38, 30 gru 2014

Do góry
To żebym się nie pogubił
1. Twoja nowa wersja bardzo mi się podoba jeżeli chodzi o całość, ale przyczepiłbym się do jednej rzecz w szczególności. Chodnik o szerokości dwóch i pół metra to stanowczo za dużo, tyle o ile dobrze pamiętam powinna mieć ścieżka rowerowa z ruchem pieszym Jak dla mnie to zdecydowanie za dużo i nie będzie to dobrze wyglądać.
2. Jeżeli już chodzi o dopasowanie szerokości rabat nie jet to specjalnie konieczne bo rabat przy schodach jest stosunkowo malutka w porównaniu do rabaty miedzy podjazdem i chodnikiem i raczej nie musi być jej przedłużeniem. Nawet chyba gdzieś pisałaś, że chciałaś z niej całkowicie zrezygnować
3.Dwa samochody na moich wersjach z poszerzonym podjazdem zmieszczą się bez problemu, nawet dwa szerokie Lamborghini się zmieści Trzeba jednak sprawdzić jaka jest odległość miedzy bramą garażową a prawą krawędzią domu, aby wjeżdżając do garażu samochód stojący po prawej nie przeszkadzał w wjeżdżaniu.
Mierzyłem to, ale lepiej się upewnić, a najlepiej zmierz i podaj ten wymiar
4. no i co najważniejsze Twoja wersja nie wymaga dużych zmian i nakładów pracy co wiadomo wiąże się z kosztami
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:03, 30 gru 2014

Do góry
Paweł dzięki wielkie
Ja mam zamiar w przyszłym roku poszaleć z iluminacją, ale to zależy od jednego ważnego czynnika, ale jeżeli się uda to będzie bardzo jasno

Gosiu gdybym miał taką maszynę to bym poszalał, ale do tego trzeba mieć czas, który wujek ma i podsunąłem mu kilka pomysłów

Mileno zasady działania tego sprzętu rozumiem, ale jakim cudem to wszystko działa i jak mój wujek to zmontował to nie mam pojęcia

Haniu dziękuje za odwiedziny i wszystkie pochwały. Ja lubię jak w dom jest mocno przyozdobiony, a jedynym akcentem świątecznym nie jest choinka, ale każdy robi po swojemu. Ja lubię dużo i tak będę robił chyba zawsze Ledowe mniej prąd pożerają, ale jak się zepsują to tak jak piszesz trzeba nowe i powstaje pytani co się bardziej opłaca

Ewo (ewsyg) miło, że tak piszesz majsterkowanie mamy chyba w rodzinie

Ewo (Pszczelarnia) prezent zrobiony własnoręcznie zawsze jest więcej warty

Agato buksiki ładniej były oświetlone, ale teraz nie jest źle, klimacik odpowiedni

Mirello dziękuj

Violu to taka luźna propozycja, możemy zmieniać do woli, jak już mam zrobiony pierwszy szkic to zmiany są bardzo szybkie, więc jak co to pisz

Utknąłem obecnie na portugalskim biurze architektonicznym i znalazłem swój dom marzeń... zastanawiam się tylko jak złamać system lotto, aby móc sobie taki wybudować

Ogródek Ewy 17:44, 30 gru 2014

Do góry
Śniegu tyle co u mnie w sumie czego się tu dziwić, dużej odległości przecież nie ma
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies