Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:56, 03 sty 2015

Luki napisał(a)
Marzenko męskie grono zawsze czujne
Gdzieś widziałem róże w stipie, ale nie pamiętam gdzie... dobrze, że skleroza nie boli bo bym cały czas na przeciwbólowych siedział
Jak dla mnie za mało na rynku traw takich do 50-60cm a przydawałyby się bardzo często. Chyba, że żyje w nieświadomości i dużo jest takich traw.

Łuki ja nie kojarzę róz w stipach ale ale skoro już druga osoba tak twierdzi to musi tak byc

Chyba duzo jest traw do 30-40 cm a z takich 50-60 to rozplenice , stipy i seslerie gdy kwitną. Zamierzam w tym roku nie ciąc kostrzewy sinej, zobaczymy jaki będzie efekt
Madzenka 19:56, 03 sty 2015

jazzy napisał(a)
Szczęśliwego Nowego Roku!

Ależ się zmieniła w których to górkach tak popijasz?
lojalna_ 20:22, 03 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)

Jak Ty w żółwim tempie to kiedy moje buki dostaną paliki????

Frosted curls mam połączone z seslerią na jednej różance, na drugiej nawiększej bedzie stipa z rozplenicą little boy. Lawendowe róże i o odcieniu chłodnej purpury są podsadzone kostrzewą siną chyba eljah blue, ale sama juz nie wiem
Jakos nie lubie samych rabat rożanych, drażnią mnie łyse badyle zima. Zatem przed rózami bedą trawy i bukszpany/kosodrzewiny a w plecach miskanty .Dlatego myslę że intensywne dodawanie traw nada rabatom pożądanego wyglądu. Obawiam się , że z powodu traw, bez przewiewu, róże moga chorowac...

Super ja jeszcze nie potrafie tskimi detalami rzadzic sie w ogrodzie ...dumam...

A w sprawie buków to samo pytanie , kiedy maja dostac paliki ? A muszą?
gusiarz 20:25, 03 sty 2015

Jeśli trawy nie będą zbyt gęsto/blisko krzewów... powinno być ok. Tak myślę, ale na 100% nie wiem ... w praktyce dopiero się przekonam.
Madżenko - u cibie ze wszystkim jest ekspress... to chociaż buczki mogą poczekać
Agania 20:35, 03 sty 2015

Naj, naj, najlepszego w Nowym roku Madżen, byłaś już na nartach w Nowym roku....ja właśnie wróciłam, mocno naładowana, tego mi brakowało, w górach warunki są ok
Mala_Mi 20:56, 03 sty 2015

A wiesz, że jak oglądałam zmianę kwadratowej to patrzyłam kiedy wyrzuciałaś piwonie????? Potem doczytałam że je przeniosłaś
Madzenka 21:09, 03 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)
A wiesz, że jak oglądałam zmianę kwadratowej to patrzyłam kiedy wyrzuciałaś piwonie????? Potem doczytałam że je przeniosłaś

Większość przeniosłam jesienia 2012 a ostatnią drzewiastą wiosną 2014 Kocham piwonie ale one maja mi za zle ciągłe przesadzenie.... Jesienia znów byly przenoszone na rózance..
Madzenka 21:10, 03 sty 2015

Agania napisał(a)
Naj, naj, najlepszego w Nowym roku Madżen, byłaś już na nartach w Nowym roku....ja właśnie wróciłam, mocno naładowana, tego mi brakowało, w górach warunki są ok

Byłam w Nowy Rok w Zieleńccu Wstalm o 6 :00 o 7:00 wyjechalismy i bylismy prekursorami w Nowym Roku na stoku. W poniedzialek tez pojedziemy szusować
Krys 21:11, 03 sty 2015

Madzenko wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Madzenka 21:12, 03 sty 2015

gusiarz napisał(a)
Jeśli trawy nie będą zbyt gęsto/blisko krzewów... powinno być ok. Tak myślę, ale na 100% nie wiem ... w praktyce dopiero się przekonam.
Madżenko - u cibie ze wszystkim jest ekspress... to chociaż buczki mogą poczekać

Nawet jeśli nie posadzę blisko korzeni to i tak róże sie rozrosną i będą włazic na siebie. U mnie wieją wiatrzyska więć mam nadzieję, że dadza wzajemnie radę