Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 17:22, 04 sty 2015

Gabriela napisał(a)
Spodobał mi się Twój pamiętnik, albo "wspominnik" ogrodowy. Bardzo zmienił się w tym roku ogród, ale i motywację miałaś ogromną - Maja, spotkania - to też napędza do działania.
Bardzo wzruszyłaś mnie swoim wpisem u mnie. Aż mi się wnuka zachciało.

Jeszcze u siebie pokażę o co chodzi... bombmka Gabrysi to portret Muminka... wypisz wymaluj...
Jak przyjadę to ją głęboko schowaj bo ukradnę
Mala_Mi 17:24, 04 sty 2015

Taaa, obejrzałam Rok 2014 u Małej Mi.
Styczeń i Muminek - u mnie pojawił się Franciszek (Pamiętam Twoje dylematy z imieniem)
Rabata pod tytułem "Wsiowa" jest pewnie tak pojemna jak wszystkie rabaty w Makowie - dlatego jej całkowita zmiana, i od nowa jej powstanie - miesiąc ciężkiej pracy robi wrażenie. Myślę, że wykopanie wszystkiego a później od nowa posadzenie było podstawą sukcesu
Wizyty telewizji i związany z tym stres brrrr aż ciarki mi przechodzą ale wyszło pięknie a Mai zazdraszczam.
Cegiełki z bukszpanami - u mnie nie do pomyślenia - Makowo to piachowo.
Spotkania ogrodowiskowe u Małej Mi, wizyty w pieknych ogrodach ...działo się, oj działo...
Co byśmy robili gdyby nie ogród? Na pewno nie bylibyśmy tak szczęśliwi
ściskam

W styczniu z tego co wiem to przybyły 3 babcie ... u Ciebie Franek, u mnie Felek, a u Grębosi Igor
Z powodu szklarni się zmniejszyła w 2013, jeszcze mi żal tych prawie 20 metrów z długości rabaty ... niby przybyłą telewizyjna, ale skąpstwo ogrodnika nie zna granic
Ogród to też praca, praca, praca. Ale praca która daje satysfakcję
mira 17:29, 04 sty 2015

Dzięki, tym razem mam nadzieję, że zdrowia nie zgubię i się dowlekę.
A z przyjemnością zobaczę co kupiłaś i czy było warto - teraz przeglądam pelargonie i dumam nad niecierpkami - jestem na etapie donic

pozdrawiam
Madzenka 17:34, 04 sty 2015

Piekny rok obfitujący we wrażenia nie tylko ogrodowe.był dla Ciebie trudny pod wieloma względami ale ogrodniczo z pewnościa można go zaliczyć do jednego z najlepszych w historii.

Masz zawsze ciekawe pomysły, dzieki temu nigdy u Ciebie nie wieje nudą
elzbieta_g 17:52, 04 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)

jak dwie krople wody
wpis u Gabrieli czytałam,taki mały , cichy podglądacz ze mnie
powtórzę za Agatą : cieszę się, że cię poznałam i nie tylko ja...
Luki 17:57, 04 sty 2015

Aniu z ogromną przyjemnością przebiegłem przez 2014 rok dla mnie też wyjątkowy bo między innymi mogłem Cię poznać i zobaczyć Twój ogród.
No i przestać mi tu gadać, że ciągle to samo pokazujesz, że nic nowego nie ma bla bla bla... no jakby się z Bogdzią zgadały
leon60 17:59, 04 sty 2015

Piękny 2014 pod każdym względem !
Mala_Mi 18:08, 04 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Piekny rok obfitujący we wrażenia nie tylko ogrodowe.był dla Ciebie trudny pod wieloma względami ale ogrodniczo z pewnościa można go zaliczyć do jednego z najlepszych w historii.

Masz zawsze ciekawe pomysły, dzięki temu nigdy u Ciebie nie wieje nudą

Najwięcej jednak się działo w 2012 roku
W 2013 też sporo rewolucji było.
W tym to już kosmetyka... no i TV
A w tym.... sama nie wiem.. na pewno coś się będzie działo ... ale już nie będzie takiego rozmachu

Zapomniałam .. przekopałam całą rabatę za skalniakiem.... też jesienią. Nie chciałam już kopać w ogrodzie prze TV, a oni jak zwykle przyjechali z ponad miesięcznym opóźnieniem.. Wiec po ich wizycie rozkopałam za skalniakiem i potem telewizyjną.
Rozkopałam sobie też dużo skalniaka..... i prawa flanka na lewą flankę.... oj dużo tego było...
Viola 18:49, 04 sty 2015

Cudowne dziesięć stron wspominek. Dziękuję, z przyjemnością poczytałam. Muminkowy pierwszy krok - cóż za radość i szczęście
Mala_Mi 18:51, 04 sty 2015

Gocha napisał(a)
Aniu dziękuję za piękną relację z 2014 r, w skrócie. Ale się u Ciebie dużo działo. Aniu musisz koniecznie pokazywać Twój ogród w kolejnych latach dla tych którzy tak jak ja dopiero od niedawna są na tym forum. A nowych obserwujących i prowadzących swoje wątki wciąż chyba przybywa. Jeśli można to ja też proszę o namiary na piwonie- to piękne kwiaty i aż szkoda , że tak krótko kwitną. Chciałabym kupić trochę do mojego ogrodu. Aniu piszesz o dzisiejszej Mai to może wiesz czy jest ich watek na forum jak tak to może znasz nazwę. Pozdrawiam gorąco z zaśnieżonego Lublina

Piwonie podałam.
A to ogród Kasi i Tomka.. szkoda, że nie mają czasu na forum.... https://www.ogrodowisko.pl/watek/1628-nasz-ogrod-kasia-i-tomek-z-radkowa?page=70

Pokazuję setny raz to samo i naprawdę zastanawiam się po cholerę.. i tak się pocieszam, że to dla nowych... dziękuję za poparcie....