Bożenka czytam o jakiś planowanych drzewach. przeciez Ty tam gdzieś tego strzępiastokorego posadziłaś to może nie za szybko ale cos wyższego będzie
no i gratulacje
Oj tak Ania, masz rację... coraz bardziej dbają o otoczenie, nie wspomnę jak były obsadzone ronda, trawy, byliny, ozdobny wiklinowe np. konie w galopie, klacz ze źrebięciem... śliczne
To masz super. Możesz nawet przykryć. Siedzę jeszcze w ogrodzie (trochę ciemnawo ) ale potem (albo jutro) naskrobię ci coś jak będę miała dostęp do stacjonarnego.
Anna_t
to niski cis i tak szybko nie rośnie (w szerz). Jak szybko rosnie, to sama nie wiem, bo a i owszem mam go od 3 sezonów, ale po pierwsze to były ściśnięte 3 sadzonki w jedno (co przegapiłam), a po drugie cięłam w kulę... mozolnie... Na wiosnę rozsadziłam i widzę, że krzaczki złapały oddech. Na razie nie wiem jeszcze ile mają przyrosty.
ale tu cisowo, fajnie akurat potrzebny mi ten temat
Toszko to powiedz nam jak my kupujemy cisy baccaty takie 30-40cm wys to po jakim czasie zagęszczą sie do tych 60cm podstawy i na wys też tyle?
i wstawiałaś kiedyś u makusi oferte na cisa rependens to on podobnie szybko co baccata rośnie?
U mnie zwykle dopeiro w listopadzie brzozy dostają zółtych barw a tak to jest nieprzyzwoicie zielono... Przynrozek i to minimlany (-1) był u nas tylko przez jden poranek
Łukasz gratuluję niezwykle cennych 1000 stron! czerpiemy wszyscy od Ciebie ogrom inspiracji i rad i oby tak dalej!
ja od siebie mogę zyczyć Ci tylko chwili czasu aby pomagać... projektować...inspirować...nakierowywać innych na początku drogi bo robisz to niesamowicie i baaardzo pomagasz ludziom
Coraz bardziej skłaniam się ku tej opcji. Może nie będzie tak źle z tą wodą, będę starała się lać tylko w nogi cisów.
Darni już nie chcę zrywać, bo dzieciaki nie będą miały miejsca na bieganie dookoła drabinek. Hakone tam nie da rady, bo to miejsce bardzo nasłonecznione. Myślę nad jakimś pnączem na siatkę, ew. trzcinnikiem Overdam może?
O to super wiadomość Czyli dosadzam moją niską kocimiętkę pomiędzy cisy
Dzięki Kasiu Mi też się hakone podoba, ale ona tam nie da rady, tam jest bardzo słonecznie.