Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

anbu 13:58, 17 paź 2016

Dzięki Aniu

Toszko dobrze, cyknę mu słit focię po południu
anna_t 15:14, 17 paź 2016

ale tu cisowo, fajnie akurat potrzebny mi ten temat
Toszko to powiedz nam jak my kupujemy cisy baccaty takie 30-40cm wys to po jakim czasie zagęszczą sie do tych 60cm podstawy i na wys też tyle?
i wstawiałaś kiedyś u makusi oferte na cisa rependens to on podobnie szybko co baccata rośnie?
Tess 17:12, 17 paź 2016

jankosia napisał(a)
Czyli dyskusja zeszła w stronę kasy. Ok. Trzeba było od razu napisać że 3 sztuki na metr to nieoszczędnie, a nie że "za gęsto" Nie byłoby całej tej dyskusji. Ale może właśnie dobrze że się odbyła

Ot, mądrej głowie i dwie słowie

Toszka 18:11, 17 paź 2016

Anna_t
to niski cis i tak szybko nie rośnie (w szerz). Jak szybko rosnie, to sama nie wiem, bo a i owszem mam go od 3 sezonów, ale po pierwsze to były ściśnięte 3 sadzonki w jedno (co przegapiłam), a po drugie cięłam w kulę... mozolnie... Na wiosnę rozsadziłam i widzę, że krzaczki złapały oddech. Na razie nie wiem jeszcze ile mają przyrosty.
jankosia 18:30, 17 paź 2016

Tess napisał(a)

Ot, mądrej głowie i dwie słowie

Edycja to była dobra decyzja. Miłego wieczoru
anna_t 18:32, 17 paź 2016

Toszka napisał(a)
Anna_t
to niski cis i tak szybko nie rośnie (w szerz). Jak szybko rosnie, to sama nie wiem, bo a i owszem mam go od 3 sezonów, ale po pierwsze to były ściśnięte 3 sadzonki w jedno (co przegapiłam), a po drugie cięłam w kulę... mozolnie... Na wiosnę rozsadziłam i widzę, że krzaczki złapały oddech. Na razie nie wiem jeszcze ile mają przyrosty.

odpowiedzialaś mi o rependes tak?
Tess 18:42, 17 paź 2016

jankosia napisał(a)

Edycja to była dobra decyzja. Miłego wieczoru

Odpuściłam Ale myślenie nie jest zabronione
AnnaCh 19:38, 17 paź 2016

Magda, nasze i niepowtarzalne

Dominika
, no dzięki za wsparcie

Asiu,
ja też na nie czekam

Toszka
, mówisz, że 7 lat na żywopłot będę czekać No dobra, poczekam, do 40-stki zdążę Maty wiklinowe na ogrodzenie dam, żeby się od chwastowiska osłonić

Monika
, dobrze, dobrze, każdy coś z tej dyskusji dla siebie wyniósł

Ania, cieszę się, że i Ty skorzystałaś z obecności Iwonki

Teresa, bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś
anna_t 19:43, 17 paź 2016

tylko wiesz ja i tak mam dylemat ile wkońcu tych cisów na metr sadzić :/ uporałam sie dzisiaj z przesadzaniem róż i chciałam te nieszczęsne kostki wkońcu posadzić ale niewiem ile na kwadrat dawac nooo
AnnaCh 19:49, 17 paź 2016

No jak kwadrat, to logicznie byłoby cztery albo jeden A duże te kwadraty? Jak 60 na 60, to chyba cztery co 20 cm. Nie wiem sama. Z drugiej strony jak bacatty mają spokojnie 60 cm przy cięciu, to jeden też by załatwił sprawę, ale to za sporo lat pewnie