ale tu cisowo, fajnie akurat potrzebny mi ten temat
Toszko to powiedz nam jak my kupujemy cisy baccaty takie 30-40cm wys to po jakim czasie zagęszczą sie do tych 60cm podstawy i na wys też tyle?
i wstawiałaś kiedyś u makusi oferte na cisa rependens to on podobnie szybko co baccata rośnie?
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Anna_t
to niski cis i tak szybko nie rośnie (w szerz). Jak szybko rosnie, to sama nie wiem, bo a i owszem mam go od 3 sezonów, ale po pierwsze to były ściśnięte 3 sadzonki w jedno (co przegapiłam), a po drugie cięłam w kulę... mozolnie... Na wiosnę rozsadziłam i widzę, że krzaczki złapały oddech. Na razie nie wiem jeszcze ile mają przyrosty.
W Gąszczu u Tess oraz
Ogród nad Rozlewiskiem
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Magda, nasze i niepowtarzalne
Dominika, no dzięki za wsparcie
Asiu, ja też na nie czekam
Toszka, mówisz, że 7 lat na żywopłot będę czekać No dobra, poczekam, do 40-stki zdążę Maty wiklinowe na ogrodzenie dam, żeby się od chwastowiska osłonić
Monika, dobrze, dobrze, każdy coś z tej dyskusji dla siebie wyniósł
Ania, cieszę się, że i Ty skorzystałaś z obecności Iwonki
tylko wiesz ja i tak mam dylemat ile wkońcu tych cisów na metr sadzić :/ uporałam sie dzisiaj z przesadzaniem róż i chciałam te nieszczęsne kostki wkońcu posadzić ale niewiem ile na kwadrat dawac nooo
No jak kwadrat, to logicznie byłoby cztery albo jeden A duże te kwadraty? Jak 60 na 60, to chyba cztery co 20 cm. Nie wiem sama. Z drugiej strony jak bacatty mają spokojnie 60 cm przy cięciu, to jeden też by załatwił sprawę, ale to za sporo lat pewnie