Już ostatni raz odgrzewam kotleta dalii. Daję sobie snooze we wszystkich grupach daliowych i chyba muszę jakoś reklamy przestać widzieć
Dziś kupiłam kolejne 19 odmian
W sumie mam 58 nowych kłączy plus z poprzedniego roku.... jeśli przezimują bez uszczerbku! Oby!!! Szalenstwo bo to mój 2gi rok przygody daliowej będzie.
tu kupione w styczniu
i aby wszystko było w jednym miejscu te z ubiegłego roku:
Jest jeszcze parę, które chciałabym mieć, no ale może za rok.
Z chciejstw na liście mam jeszcze:
Dahlia Break Out
Dahlia Islander
Dahlia Penhill Watermelon
Penhill Dark Monarch
Dahlia Vassio Meggos
Dahlia Who Me
Copperboy
Shiloh Noelle
Kiedy jest odpowiedni termin na ciecie grabów? Jesienią zeszłego roku posadziłam graby fastigiata i chciałabym prowadzić je na prostopadłościany. Tak wyglądały po posadzeniu
Muszę przyznać, że u mnie w miarę się trzymają. Pierwsze ujęcie posiadam z 2017 roku. Jeszcze miałam łysą rabatę. Na zdjęciu tego nie widać ale tak było.
2017
Dla kolejnego porównania rok 2018 z tego samego miejsca.
Kasiu przeglądałam w necie jak wygląda i opis miskanta Kaskadę trudno określić po fotkach. Ten mój jest ogromny jestem zmuszona go przycinać od dołu aby móc przejść. Zawsze go tnę dookoła ok 10 cm.
Na tym forum konkursowym nie można pokazać wszystkiego są ograniczenia fotek kilkanaście a trzeba wybrać 4 i tak 2, razy więcej pokazałam.
Ta sama trawa wygląda inaczej szczególnie jesienią jak zmieniają się kolory.
Mam dużo traw pojedynczych w kilku miejscach np Rosi przepieknie się przebarwia na czerwono. Gracilimusy, wanilla skay, prosa, palczatki, sesliery. Misksnty posadziła nie przywiązywałam wagi do nazw. Trzcinniki Beatrycze. Też już nie będę sądziła miskantow mam z czego przesadzać.
Alicjo, to zupełnie tak jak ja! Zimę lubię na obrazkach Nie cierpię zimna. A odkąd więcej zajmuję się ogrodem zima strasznie mi się dłuży...trzeba tak długo czekać na tą zieleń i kolorki, nie mówiąc o tym, że chętnie już coś porobiłabym w nim