Danuś, u mnie woda nie może stać w konewce bo dziecioki zaraz ją szybko przechwycą i znajdą sobie super zajęcie!fakt jest fajna, ale coś mi przecieka ostatnio!tyle, że na moje kwiatki mogłaby być większa!tak muszę biegać co chwilkę po wodę!albo przytargam sobie z garażu tą wielką też metalową!ale na salony to ona musiałaby być ukryta!
Ja nic nie prenumeruję ale regularnie odwiedzam MPiK i wykupuję jak leci, czego nie mam. Jak jestem za granicą także, nawet cpn-y i ich gazetki patrzę. W ogrodach angielskich także kupuję materiały o ogrodach i różne książki tam są.
Zestawienia z żółtym cudowne, no i nie sposób pominąć z Agastache. Patrz nie pomyślałam, że tak będzie ładnie różne odcienie żółtego.
Ja teraz też nie posadzę aksamitek, ale w donicach miałam kremowe (wysokie) dwa lata temu, śliczne były.
Żeby długo kwitły i ładnie wyglądały, trzeba praktycznie codziennie wycinać im przekwitnięte kwiatki i to bardzo dokładnie. Ja bardzo lubię to robić takim sekatorkiem florystycznym (ma bardzo długie ostrze) i dobrze sięga wszędzie. Lubię taką dłubaninkę, tak mi tego brakuje zimą.
Emilu, to bardzo specjalistyczna dziedzina i skąd u Ciebie takie zainteresowania? Ja ostatnio bardzo wierzę w lek na przeziębienie pn. Balsam Jerozolimski. Pomaga mi, leki ziołowe są na czasie.
Paula, popatrz po różnych wątkach, stale rozwijamy tematy. Zapraszam także do artykułów o projektowaniu ogrodów, modernizacji. Trzeba to przeczytać, aby poznać przyszłe problemy z działką i ogrodem i jak planować ogród.
Gdybyś miała pytania, chetnie pomożemy.