Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 20:24, 14 gru 2014

Do góry
Druga choinka brzozowa w bieli i srebrze

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:22, 14 gru 2014

Do góry
IwonkoJa to ogólnie mam jeszcze mnóstwo pomysłów na świąteczne dekoracje, ale nie wszystko jestem w stanie wykonać ze względów czasowych no i materiałowych.
Stroika jestem ciekaw, a szyszki już widziałem. Ja w przyszłym roku też pobiegam po lesie w poszukiwaniu ciekawych materiałów, w końcu mieszkam w najbardziej zalesionej gminie w Polsce

MIra cały rok to bym nie chciał robić bo magia świąt by znikła, ale kilka pomysłów jeszcze jest i może coś się jeszcze uda zrealizować.
Choinka raczej nie powstanie bo muszę oszczędzać zdrowie, a gałązek już nie mam, trzeba by znowu lasy przebiec w te i we wte Ja na szczęście mam dużo mchu na działce pod lasem i nikt mi nie zabroni sobie co roku podbierać a wykorzystuje go głównie do stajenki bożonardzoniowej, która swoją drogą miała mieć w tym roku gruntowny remont, ale nie wyszło i szczerze o tym zapomniałem.
No i wagowy jestem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:30, 14 gru 2014

Do góry
Mira bardzo się cieszę, że choinka przypadła do gustu. Choinka malowana farbami w sprayu. Na początku całośc na jasny szary w połysku, a później biały mat, ale wystarczyłby tylko biały mat. U mnie spraye w tych kolorach zawsze są na stanie bo wiele standardowych rzeczy zmienia kolor
Jak znajdziesz te szyszki to mnie oświeć ja nigdzie takich szyszek nie wykorzystywałem
Jeszcze mam kilka ozdób do pokazania, miedzy innymi ciekawą dekoracje okna u siostry, ale zdjęcia w dzień nie dało się zrobić, pewien prototyp jak alternatywa dla wianka i stroik na podkładzie jodły, ale ten dopiero będę robił w tym tygodniu. No i może pokaże choinkę jak mi się będzie podobać

Iwonko nie wiem czy moja siostra była by chętna oddać choinke ale oczywiście w odwiedziny zapraszam, tyle, że chyba lepiej latem bo zimą ogród tylko straszy

Gosiu choinka chyba by pasowała do twojego wystroju w domu Strasznie mnie to cieszy, że tak się podoba. Co do bycia starszym to miał być taki żarcik, że bez kataru się obudziłem to i smarkaty już nie jestem jestem z października

Musiałem sobie strzelić drzemke w dzień i przy okazji wymyśliłem inne sposoby wykonywania choinek z gałązek i innych, w tym roku już nie powstaną, ale w przyszłym roku będzie trzeba zrobić
Ogródek Iwony 19:14, 14 gru 2014

Do góry
Powiedzcie mi gdzie u mnie są szyszki buczyny szukam i nie mogę znaleźć
Ja głównie używałem szyszek sosnowych i modrzewiowych do dekoracji, a reszta to jakieś kwiatuszki plastikowe posypane brokatem.
No i muszę pochwalić wianki, ten z orzechów w szczególności mi się spodobał, taki prosty pomysł, a jaki efektowny. Bombki też podziwiam i szczerze mówiąc zrezygnowałem z robionych bombek bo mi się nie chce, wole jednak tradycyjne szklane
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:29, 14 gru 2014

Do góry
Anito ja bym mógł cały czas oglądać Twoje wianki, dla mnie są najlepsze i najładniejsze, a te z czerwienią i bielą... cudne. Dzięki tobie spróbowałem uwić w tym roku wianki brzozowe... za dobrze nie wyszły, ale teraz już wiem co i jak, następne w przyszłym roku powinny być równiejsze
Zastanawiam się czy na tyskiej giełdzie jest duży wybór bombek bo w Częstochowie bardzo kiepsko w tym temacie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:18, 14 gru 2014

Do góry
Aniu za dużo na temat radykalnego odmładzania żurawek wypowiadać się nie mogę, bo w tym roku ściąłem nisko przy ziemi jedną żuraweczkę, bo wypuściła 40cm pędy(odmiana zwisająca) i bardzo ładnie odbiła powracając do zwartej kępy. Gdzieś na forum czytałem, że ktoś przyciął wiosną mocno i odbiła. Z tego co zauważyłem to chyba nie ma prawa nie odbić bo nowe krótkopędy wyrastają w miejscach gdzie były liście. Bynajmniej u mnie na wiosnę kilkanaście żurawek przejdzie taki zabieg bo za dużo bym miał dzielenia i jestem tak na 90% pewny, że odbiją. Mam nadzieję, że moja pewność siebie w tym przypadku się sprawdzi

Swoją drogą krótkopędy, które wyrastają z takiego grubego pędu lepiej się ukorzeniają, ale na nową dużą roślinę trzeba dłużej czekać.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:11, 14 gru 2014

Do góry
Dzisiaj zdąrze pokazać tylko choinke, zrobienie jej zdjęcia zajęło mi pół godziny... strasznie niewdzięczny obiekt do fotografowania po całym domu siostry biegałem z tą choinką w poszukiwaniu dobrego światła.
Dla przypomnienia jak choinka wyglądała. W efekcie końcowym jest biało srebrna.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:58, 14 gru 2014

Do góry
Agato dziękuje i dziękuje z uśmiechem

Łukasz chwilkę przed odpowiedzią na mój post w Twoim wątku z edytowałem swoją wiadomość

Gosiu z nagród byłem mile zaskoczony bo każda się przyda, a z lampionu mama się cieszyła bo oczywiście już go sobie przywłaszczyła Dekoracji jeszcze troszke będzie, ale muszę się jakoś ogarnąć do wtorku i dopiąć sprawy uczelnianie na ostatni guzik, tak więc nadal młyn. Na szczęście ze zdrowiem już lepiej, dzisiaj obudziłem się 'starszy' bo nie smarkaty

Wilcza do mnie zawitała jak mi miło. Bardzo dziękuje za komplementy, a kokardy to jakieś bardzo innowacyjne... ah ta technologia człowiek nie nadąży

Marzenko tak ogromnie mi miło czytać takie słowa, że wszystkim się podoba, aż trudno mi uwierzyć Walka z aparatem, choinką, kiepskim światłem i żółtym domem w sąsiedztwie siostry przegrana, ale jakieś zdjęcia chyba da się pokazać

Anito, Piotrze bardzo dziękuje

Aniu ale od czego kompleksy, no daj spokój w dłubaninie typu dekoracje jakoś sobie radze, ale na tym moje zdolności manualne się kończą
Na temat żurawek już odpowiem u Ciebie.

Asiu to ja bardzo czekam na Twoją choinkę, gdybym zapomniał co w obecnej chwili jest bardzo możliwe to proszę się pochwalić

Violu Pani miała podobną dziwną minę jak się dowiedziała, że jednak nie co nie zmienia faktu, że za takie oskarżenia tylko dziękować.
Moją propozycje twojego podjazdu już zacząłem, ale do wtoku mam straszne urwanie głowy z ostatnimi sprawami uczelnianymi, później już tylko obowiązki domowe, węc dokończę i przedstawię moją wizje, chociaż nic w niej innowacyjnego nie będzie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:40, 14 gru 2014

Do góry
Odcinek wyszedł znakomicie. Sceneria gdy siedziałyście z Mają w nowej części niesamowita, słońce lustro hortensje itd wszystko razem pięknie się prezentowało. Dawno chyba nie było tak kompletnego odcinka, niczego mi nie brakowało
No i mimo, że było wiadomo o kontynuacji linii rabat i podjazdu w nową cześć dopiero na pokazanym planie widać jak genialnie jest to przemyślane
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:38, 14 gru 2014

Do góry
Sorki, że nie każdemu odpowiadam, ale nie wyrabiam czasowo .. zresztą tak jak i Wy.

Renia - dobrze, że Aleksandra Cię nie dogoniła .. bo pizgała jak w kieleckim.. martwiłam się jak dojedziesz do domu. Miałaś najdalej.

Haniu - to nasza Matylda wcieliła się w takiego Mikołaja .... jak ubiorę choinkę to zaprezentuję resztę członków rodziny.. ale portret mam tylko ja

Kacha 123 - ogród u mnie płaski,nie to co u Ciebie, ale za to mój wątek jest zawsze pod górkę dla odwiedzających.. pędzi jak szalony sam z siebie. By już nie napędzać to staram się odpowiadać grupowo. A tak wogle to witaj u mnie

Luki - z wiankowaniem jak z ogrodem, można nie mieć talentu ale wystarczy mieć trochę chęci.. i lepiej - gorzej ale coś tam wyjdzie.. Za to żurawki mi w tym roku padają.... i to nie od opuchlaków, tylko chyba jakiś grzyb je dopadł.. grrrr. Wiosną będzie dzielenie, odmładzanie i ratowanie .. o ile do wiosny coś przeżyje. Jak się nie pozbierają to mam dużo miejsca na coś innego. Łukasz a co sądzisz o odmładzaniu żurawek za pomocą radykalnego przycięcia, nisko nad ziemią????
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:29, 13 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Już myślałem, że fotek konspiracyjnych jednak nie uda się zrobić Strasznie jestem ciekaw efetku Twojej choinki, po pokazanych ozdobach jestem nawet skłonny poganiać z ubieraniem choinki ale czytałem, że do przyszłego weekedu trzeba będzie poczekać
Robot do mycia okien sprytny, lubię takie gadżety o ile spełniają swoje zadanie, a czytam, że jesteście zadowoleni.

Ponieważ po wielu latach jodlowania planujemy w tym roku świerka, dlatego ubranko dopiero dostanie za tydzien. Nie chcę aby zgubił igly do Wigilii.....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:40, 13 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
U mnie nudy, mało czasu i na dodatek coś przeziębienie mnie łapie.
Poczyniłem w międzyczasie (nocnym) stroik na stół. Tylko świeczki muszę skombinować.

no powiem Ci Łukasz...że od urody tych stroików (o choince nie wspomnę) to mi się aż kokardy na warkoczach porozwiązywały
szok !!! przepiękne !!!
Ogród Loczka 22:03, 13 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Iluminacja świetna, na święta czym więcej tym lepiej

Dzięki Luki w tygodniu jeszcze muszę zrobić coś z wejściem. Rok temu były filary oświetlone ale lampki strasznie brudziły tynk wiec w tym roku coś innego wymyśle.
Ogród Loczka 21:58, 13 gru 2014

Do góry
Iluminacja świetna, na święta czym więcej tym lepiej Jeżeli mam mieć jakieś sugestie to dodałbym coś przy wejściu o ile jest możliwość bo wiadomo nie ma co brudzić lub uszkadzać elewacji domu. No i na okres świąt chyba bym zrezygnował z 'wbudowanego'oświetlenia domu, zrobiłby się lepszy klimacik
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:54, 13 gru 2014

Do góry
Już myślałem, że fotek konspiracyjnych jednak nie uda się zrobić Strasznie jestem ciekaw efetku Twojej choinki, po pokazanych ozdobach jestem nawet skłonny poganiać z ubieraniem choinki ale czytałem, że do przyszłego weekedu trzeba będzie poczekać
Robot do mycia okien sprytny, lubię takie gadżety o ile spełniają swoje zadanie, a czytam, że jesteście zadowoleni.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:49, 13 gru 2014

Do góry
Danusiu jak zwykle Twoje wianki są dla mnie kwintesencją świąt, ale ten od Hani powalił mnie na łopatki... jest niesamowity, a ta czerwień mnie ciągle zachwyca i na dodatek dalej jej w swoich okolicach nie spotkałem. W przyszłym roku muszę jeszcze dokładniej poszukać. Swoją drogą wiankowanie stało się już na stałe tradycją przedświąteczną i to piękną tradycją. Oby jak najwięcej takich spotkań.
Na odcinek Mai już zacieram łapki
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:45, 13 gru 2014

Do góry
Jak fajnie, że wiankowanie jednak wypaliło i wyszło na dodatek bardzo owocnie, ale jak zobaczyłem bombke z Małą Mi to pojawił się u mnie ogromny uśmiech. Piękny prezent, takie są najcenniejsze.
No i czerwień na święta rządzi
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:43, 13 gru 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Łukasz ja właśnie podziwiam Twoją iluminacje domu i ogrodu

Super. Jakieś podpowiedzi może czy sugestie. Prace jeszcze w toku.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:41, 13 gru 2014

Do góry
Dubelek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:41, 13 gru 2014

Do góry
Łukasz ja właśnie podziwiam Twoją iluminacje domu i ogrodu

Bożenko cieszę się, że jednak kogoś zaskakuje bo poza ogrodowiskiem nigdy tego nie usłyszałem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies