Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Margarete 23:23, 14 gru 2014

Muminek boski i jaki juz duży...nie mogę sie doczekac żeby nasz był juz taki
Wianki fajne, szczególnie ten z mahoni i ten biały Madzi ja w tym roku stawiam na biel i na czerwien...ale nie wiem kiedy zrobie swoje wianki bo tydzien w pracy zapowiada sie bardzo intensywnie a jeszcze przygotowania do świąt i zakupy....może w przyszły weekend porobie moje wianki.
Bombka z Małą Mi - Super !
Buziaki!
Luki 00:25, 15 gru 2014

Aniu ciii ja też mam na żurawki nerwa i bez najmniejszych skrupułów wywalam kapryśne odmiany. Szkoda czasu i kasy na to co nie chce rosnąć. Uczę się od ciebie, co nie chce rosnąć trzeba wyciepać. Chociaż całkowicie z żurawek jeszcze przez kilka lat rezygnować nie będę
Kuklik 00:34, 15 gru 2014

Anuś, napisałam u siebie, ale napiszę też tu, będzie prościej.
Niestety piękna naparstnica Illumination u mnie porażka totalna. Ona jest zwykła dwuletnia, ale u mnie się nie rozsiała ani troszeczkę, nasion wstyd powiedzieć zapomniałam zebrać, więc nie wiem czyby coś wykiełkowało. I tyle. Może jeszcze kiedyś spróbuję jak ją spotkam, ale bez emocji, bo jakby chciała to mogła się sama wysiać, no nie?
Zimowe buziaki zostawiam
07_Rene 08:51, 15 gru 2014

Witaj Aniu Znam Twój ogród od dawna, czytałam jak powstawał Wasz dom i ogród, ale w końcu postanowiłam Ci powiedzieć, że jest super Najbardziej cenię Twoje indywidualne podejście do ogrodowania Pozdrowienia dla psiaka... Wytrwałości dla Ciebie.
Pszczelarnia 10:23, 15 gru 2014

U Ciebie wianki a u mnie wiosna, ziemia ciepła, zachęcająca do prac ogrodowych. Ja chcę trochę mrozu i śniegu.
I jak tu poczuć Święta? Tylko sąsiedzkie wędzarnie i zapachy mówią, że "idą święta".
Mala_Mi 10:32, 15 gru 2014

Bogdzia napisał(a)
Miałam nadzieje ze wstawisz jakies zdjecie Felusia dla internetowych ciotek i jest. Ślicznie się bawi mały cukiereczek.

A za oknem komitywa.... krogulec czy jaki jastrząb i głupie sikorki co pałaszują z karmnika i w nosie mają drapieżnika.. Fota niezbyt ostra ale cykana przez szybę.

A może wiedzą, że jegomość najedzony i nie będzie polował??

monteverde 10:34, 15 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)
Aniu Monte - nie ma czego szukać w starociach.. przecież i tak nic się nie znajdzie Kiedyś wyszukiwarka dawała datami wpsiów, a teraz miesza .. nic nie idzie znaleźć

Łukasz - dzięki za odpowiedź, chyba zetnę wiosną na krótko. Jednak żurawki to bardzo pracochłonne rośliny, ciągle coś w nich trzeba skubać. Powoli łapię na nie nerwa. Wiec jak trafi to przeżyję

Gierczusia - bombka to dzieło Matyldy Fajna

Ewa - wiem, że masz.. ale na ile to już zaczęłam się zastanawiać

Ell - zgadam się

Leon - my też nieczasowe, dlatego na szybko i tak bez przygotowania.

Madzia - wiem żeś też nieczasowa ....

Z tym mieszaniem to masz rację a Felek jak urośł, jaki duży, a jaki fajny ale bym go wyściskała
monteverde 10:39, 15 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)

A za oknem komitywa.... krogulec czy jaki jastrząb i głupie sikorki co pałaszują z karmnika i w nosie mają drapieżnika.. Fota niezbyt ostra ale cykana przez szybę.

A może wiedzą, że jegomość najedzony i nie będzie polował??

Zdjęcia super a u mnie tylko jak na razie gołębie i sikorki,bogatki, modraszki i ostatnio czarnogłówki
Mala_Mi 10:48, 15 gru 2014

Aniu Monte - zajrzyj na PW... wyściskać się nie da ale można obejrzeć Boziu za 3 dni kończy 11 miesięcy.. ależ to zleciało...
A ptaków mało, bo zimy nie widać. Sanki małemu kupiłam.. ciekawe czy je wogle da sie wykorzystać??

Pszczółka - u nas też wiosna.. śnieg tradycyjnie będzie na Wielkanoc.

Luki - do tej pory dobrze rosły.. o ile opuchlaki im nie pomogły.. ale coś je wzięło... wygląda na jakiego grzyba.. Roboty przy nich od cholery i jeszcze takie chorowite... pomijam krewetki...

Margarete - urośnie, tak jak i Twoja wnusia.. ten czas coraz szybciej zapinkala..
Mala_Mi 10:59, 15 gru 2014

Kuklik napisał(a)
Anuś, napisałam u siebie, ale napiszę też tu, będzie prościej.
Niestety piękna naparstnica Illumination u mnie porażka totalna. Ona jest zwykła dwuletnia, ale u mnie się nie rozsiała ani troszeczkę, nasion wstyd powiedzieć zapomniałam zebrać, więc nie wiem czyby coś wykiełkowało. I tyle. Może jeszcze kiedyś spróbuję jak ją spotkam, ale bez emocji, bo jakby chciała to mogła się sama wysiać, no nie?
Zimowe buziaki zostawiam

Kukliczku..... czyli się nie myliłam twierdząc, że nie ma wieloletnich naparstnic, to tylko chwyt reklamowy. Trzeba starać się o przetrwanie gatunku z nasion. Dalej nie wiem czy te gatunkowe sie wysiewają .. miałam kiedyś gatunkową (nazwa gdzieś do odszukania, ale po co.... jak już jej nie mam). Szukałam czy u kogoś taka siewka sie nie trafiła z tych co rozdawałam.. Rosła w grupie z innymi.. niestety tak dużo sie tego ponasiewało, że musiałam pielić.. I nie wiem czy się rozsiewa, i czy powtarza cechy.. Ogółnie też na dobrą sprawę piękna byłą jeden sezon, drugi już mniejsza.. a trzeciego była byle jaka i wyciepałam.

W 2013 posadziłam odmianową naparstnica purpurowa Castro Primose... widziałam , że sie wysiała (tak posadziłam by sie nie mieszała z innymi).. ale musiałam przesadzić i zrobić rewolucję na rabacie.. nie wiem czy przeżyją siewki bo przesadzałam maluśkie i przyszedł zaraz przymrozek. Na Ilumination liczę, że jednak nie zawiedzie.. a jak zawiedzie, to przez rok będzie piękna.. a potem będzie co innego
Moja Castro limonkowo- biała. Była ogromna.