Widziałam u Ciebie. Dobrze że zaraz przy piwoniach cieszą róże. Czy powiększam kolekcję...jak najbardziej Czekam na niez utęsknieniem, chodzę i wycinam przekwitnięte, lubię to znalazłam dziś omomiłek na różach więc chyba posilały się mszycami,mam nadzieję
Trochę spamu różanego
NN , marketowe pachnące -pisało że pnące, wzięłam na próbę 2szt. bo za 12zł to żadne szaleństwo. A zachwycają mnie ogromnie. Liliowa jest super bo samooczyszczająca i fantastyczna, bardziej pachnącą od białej. Biała przekwitając różowieje
Kwiaty mają ten sam kształt ale:
- Bukavu ma większe kwiaty, takie 5 cm, dużo większy biały środek i dekoracyjne żółte pylniki,
- Grand Duc Jean - ponieważ kwiat jest mniejszy jest bardziej ciemno różowa w odbiorze.
Te róże nie są czerwone.
Witaj, wątek jeszcze krótki więc cały przeczytałam.
Piękny dom, piękna droga dojazdowa i ogród
Zaciekawił mnie ten wielki buk, będziecie go ciąć, czy pozwolisz mu rosnąć? Jest piękny, ja bardzo lubię buki, tylko to ogromne drzewa. Jaka jest odległość od niego do domu ?
A te trzy sztuki seslerii - te , które zostały bo były sadzone nieprzepisowo posadziłam w trojkat między kosodrzewiny bo jakoś mi tu za pusto - za nimi Limelight