Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Cuda natury 20:25, 13 maj 2011

Do góry
Natura-najbardziej utalentowana tkaczka 20:23, 13 maj 2011

Do góry

Pierwszy spacer po zimie w lesie - zamarznięta kałuża
Agnieszkowy ogródek 20:16, 13 maj 2011

Do góry
Na deser zostawiłam coś, co wzbudziło mój zachwyt! Nie spodziewałam się, że ta roślina tak mi się spodoba! Obawiałam się jej, ale niepotrzebnie . Oto moja gwiazda:

Miskant olbrzymi Jubilar!!!

Czyż on nie jest piękny?! Spójrzcie na te barwy na liściach!:

A jak urośnie, to już w ogóle będę go macać i oglądać codziennie!
Mchy i porosty 20:16, 13 maj 2011

Do góry
Mchy i porosty 20:14, 13 maj 2011

Do góry
Agnieszkowy ogródek 20:12, 13 maj 2011

Do góry
Następnie dwa Zebrinusy i trzcinnik Karl Foerster:

Annabelki, 3 szt:

Turzyca ptasie łapki:

2 hortensje Limelight:
Agnieszkowy ogródek 20:09, 13 maj 2011

Do góry
Pogoda ostatnio nas rozpieszczała, więc udało mi się spiec plecy przy robocie. Ledwo posadziliśmy jedne rośliny, już w kolejce ustawiały się następne:

Trzmielinki:

Berberyski:

Cyprysiki polecane przez Danusię:

3 rozplenice Herbstzauber:
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:56, 13 maj 2011

Do góry
Nadal czekam na żwir na hostowisko, choć już minął drugi miesiąc. Nadal go nie mają
Na szczęście hosty rosną OK

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:54, 13 maj 2011

Do góry
Teraz trochę zieleninki

Barwinki nadal cieszą kwiatami

A rododendrony zbierają się do kwitnienia - nareszcie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:46, 13 maj 2011

Do góry
Teraz post trawnikowy
Moje liczne zmagania z nim nie są oszałamiającego efektu, bo tak nierówno wzeszła trawa. Jednak miała przejścia jak jej częściowe wypłukanie, śnieg, mróz i inne - proszę się nie gniewać

Teraz drugi raz posiałem w tym miejscu - może kiedyś będzie gęsta

Po drugiej stronie jest o wiele lepsza, ale ta część nie miała za sobą kopania kanalizacji i najazdu kopar i innych

Nie jest to wymarzony trawnik, bo ma wiele chwastów. Myślałem, że oprysk starane zadziała - niestety nic nie dał. Po zrobieniu ścieżki z kamienia wzdłuż tui i jałowców i przeróbce skalniaka obiecuję się nim zająć - nie krzyczcie na mnie proszę
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:37, 13 maj 2011

Do góry
Ale żeście nabili od wczoraj postów
Dziś popracowałem nawet dużo, bo wszystko skosiłem sobie, zrobiłem kanty, posadziłem troszkę i drugi raz zasiałem trawnik
Kanty przy rabatach nie wyszły aż tak źle

Oto moje trzymanie się koloru - hahaha Na usprawiedliwienie mam, że byliny już są koloru białego, różowego i niebieskiego
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 19:36, 13 maj 2011

Do góry

a to nowy nabytek od myszy, będę o niego dbała, żeby się przyjął wygląda świetnie po przebyciu takiej długiej drogi

Jak myślicie można już skosić tą nowo zasianą trawkę?
Kompozycje z trawami w roli głównej 19:15, 13 maj 2011

Do góry
tyna napisał(a)

Moje najstarsze trawy mają 4 lata, uzupełniam nimi ostatnio róże, ale są i w innych częściach ogrodu.
Nie tworzą jeszcze dobrych kompozycji, wciąż rosną

Mam pytanie praktyczne:
jak postępowac z tym carexem?
to jest mój nowy nabytek.... Jestem ciekawa kiedy i jak go przycinać, znalazłam rozbieżne opinie.....?

w tym momencie jest u mnie wiosennie ciapnięty, ale dziwnie odrasta...[/quote
"Wiosennie ciapnięty"dobre ))))
Dwa czerwone dęby 17:09, 13 maj 2011

Do góry
Zdjęcie trawnika sprzed chwili , słońce świeci i deszcz pada na pierwszym planie kwietki bo fotka z okna robiona

miejscami spora , a są i takie fragmenty gdzie dopiero igiełki widać .
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 17:09, 13 maj 2011

Do góry
Haniu, Kasiu i Elu dzięki za pochwały
Hosty mam 3 rok .
No to może dzisiaj kwiatki:

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:40, 13 maj 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
czy ktoś bardziej doświadczony moglby mi podpowiedzieć czy ta rabata jest ok? głównie chodzi mi czy nie za dużo tam roślin, czy będą współgrały?

Tzn. Czy te jasnozielone plami opisane jako cyprysik groszkowy to również przed żurawkami maiły by rosnąć?
Ania z zielonego wzgórza :-) 16:31, 13 maj 2011

Do góry
A to druga strona działeczki, która czeka na ogarnięcie, pod siatką obok kamienia 3 brzozy, 2 cisy jeden summergold, jodła koreańska Silberlocke, sosna i świerk kłujący, jest tam jeden berberys czerwony i trochę barwinku i jeden ognik , i tam właśnie chcę zrobić rabatkę , może jakieś funkie pod brzozami a dalej pomysłu brak z boku od drogi obsadzone Żywotnikiem Aurescens, a przed nim rabatka z poziomeczkami, truskaweczkami, szczypiorkiem i boróweczką i tam też przy daszku winogron siedzi malusieńki.
Na końcu tuj buduje się śmietnik w miejscu gdzie stoją kontenery, a przy kostce sosna górska mugo /było 5 ale widzę że na pewno to żyje 3/ i co dalej?
Ta część działki od tego czerwonego domku mniej więcej pod pierwszy krzaczek przy płocie będzie zabudowana garażem, więc ją zostawiam w spokoju ale mimo wszystko jakoś pusto co? Może ktoś ma jakiś pomysł

Raczkujący ogród Iwony 15:39, 13 maj 2011

Do góry
Wczoraj dokonaliśmy nieplanowanego zakupu, na naszym małym targu starszy pan sprzedawał bukszpany, mój M kupił 5 (tyle gościu miał ze sobą) a potem zrobił mi niespodziankę. Pojechał do niego do domu i przywiózł jeszcze 10. Może nie są najlepiej przycięte, ale zdrowe i cena dobra. No i ogród zaczyna wyglądać jak ogród a nie jak pobojowisko A w niedzielę mamy jechać poszukać świerków i choin.

Ania z zielonego wzgórza :-) 15:33, 13 maj 2011

Do góry
A tu miejsce przy tarasie które czeka na rabatkę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:27, 13 maj 2011

Do góry
zimno dzisiaj, ponuro, wieje, teraz zaczeło padać... byłam dzisiaj w szkółce i taki tego efekt:

80- bukszpanów
11- trzmielin
5-cyprysików
3-berberysy
miałam trochę rozweselić iglaki

wracając ze szkółki zajechałam jeszcze do centrum ogrodniczego i co tam zobaczyłam? TRAWY!! piękne zielono-czerwone, zielono-białe chyba z 10 odmian. Bylam w wielkim szoku bo wcześniej traw u nas na zadupiu nie widziałam. Muszę pojechać jeszcze raz bo się bym nie zabrała...
A jutro będę robiła bukszpanowe obwódki, mam nadzieję że mi wyjdą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies