mysza
11:07, 11 maj 2011
W wolnych chwilach robię nową rabatkę . Wyczyściłam z chwastów , wyglądało że jest ich niewiele a jednak wypełniłam nimi dwa wielkie wory . Wyznaczyłam linię i zaczęłam obsadzać , nie chciałam jej niczym oddzielać ale chyba ułożę obrzeże z kostki .
Żurawki kupiłam z myślą że posadzę pod tujami w dalszej części ogrodu , później ustawiłam je na rabacie z boku domu przy paprociach i hostach , tę przymiarkę widziała sąsiadka i mówi sadź i już się tak nie zastanawiaj
. Ale jestem zdecydowana
, w końcu wylądowały pod jodłą , pare sztuk muszę dokupić i dosadzić .Sznurkiem i dwoma prętami wyznaczyłam koło , jak widać pień jodły nie jest centralnie pośrodku bo zaraz za nią będzie brzeg oczka wodnego i zaokrąglenie z żurawkami wysunięte jest trochę w drugą stronę .
i w sąsiedztwie bluszcz , będę go pilnować aby nie wychodził po za linie rabaty , chciałabym żeby utworzył poduchę . Rabata jest podłużna , a końcowe linie zaokrąglone .
Pomalutku coś się dzieje , wczoraj wraz z sąsiadem usuwałam kilkuletnie forsycje , mnie zasłaniały nową rabatę , a u niego goła działeczka , więc chętnie zabrał je do siebie .

Żurawki kupiłam z myślą że posadzę pod tujami w dalszej części ogrodu , później ustawiłam je na rabacie z boku domu przy paprociach i hostach , tę przymiarkę widziała sąsiadka i mówi sadź i już się tak nie zastanawiaj

i w sąsiedztwie bluszcz , będę go pilnować aby nie wychodził po za linie rabaty , chciałabym żeby utworzył poduchę . Rabata jest podłużna , a końcowe linie zaokrąglone .
Pomalutku coś się dzieje , wczoraj wraz z sąsiadem usuwałam kilkuletnie forsycje , mnie zasłaniały nową rabatę , a u niego goła działeczka , więc chętnie zabrał je do siebie .