Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa czerwone dęby

Dwa czerwone dęby

mysza 11:07, 11 maj 2011

W wolnych chwilach robię nową rabatkę . Wyczyściłam z chwastów , wyglądało że jest ich niewiele a jednak wypełniłam nimi dwa wielkie wory . Wyznaczyłam linię i zaczęłam obsadzać , nie chciałam jej niczym oddzielać ale chyba ułożę obrzeże z kostki .

Żurawki kupiłam z myślą że posadzę pod tujami w dalszej części ogrodu , później ustawiłam je na rabacie z boku domu przy paprociach i hostach , tę przymiarkę widziała sąsiadka i mówi sadź i już się tak nie zastanawiaj . Ale jestem zdecydowana , w końcu wylądowały pod jodłą , pare sztuk muszę dokupić i dosadzić .Sznurkiem i dwoma prętami wyznaczyłam koło , jak widać pień jodły nie jest centralnie pośrodku bo zaraz za nią będzie brzeg oczka wodnego i zaokrąglenie z żurawkami wysunięte jest trochę w drugą stronę .

i w sąsiedztwie bluszcz , będę go pilnować aby nie wychodził po za linie rabaty , chciałabym żeby utworzył poduchę . Rabata jest podłużna , a końcowe linie zaokrąglone .
Pomalutku coś się dzieje , wczoraj wraz z sąsiadem usuwałam kilkuletnie forsycje , mnie zasłaniały nową rabatę , a u niego goła działeczka , więc chętnie zabrał je do siebie .

mysza 11:12, 11 maj 2011

Seba a no mam , pierwotnie miało być z niego ogrodzenie . Podejrzewam że po zrobieniu oczka też jeszcze zostanie , może zrobię z niego coś w rodzaju skalniaka , dwie głębokie półki i obsadzę samymi hostami właśnie pod tymi drzewami gdzie teraz leżą .
Sebek 11:20, 11 maj 2011

Skalniak byłby fajny. Mam zamiar zrobić właśnie podwyższoną rabatę z kamienia, lecz chyba nie będę kupować - z rzeki powyciągam
Rabatka bardzo mi się podoba no i bardzo zazdraszczam citronelek - bo u mnie nic nie ma
ell 09:36, 13 maj 2011

Czytam i czytam...
Pierwszy raz widziałam tak zakładany trawnik - robi wrażenie !
Teraz to już na pewno całość pięknie się zazieleniła. Widzę, że pracy przed Tobą mnóstwo, ale oczko wodne śliczne. U mnie niestety za mało miejsca, żeby jeszcze kawałek wody się znalazł.
Pwl 11:24, 13 maj 2011

żurawki w grupie wyglądają świetnie, od razu co innego. osobno nie dałyby takiego efektu. pięknie
mysza 17:09, 13 maj 2011

Zdjęcie trawnika sprzed chwili , słońce świeci i deszcz pada na pierwszym planie kwietki bo fotka z okna robiona

miejscami spora , a są i takie fragmenty gdzie dopiero igiełki widać .
Michael 17:13, 13 maj 2011

śliczna biel kwiatów komponuje się z angielskim trawniczkiem ....

A skalniaczek b.dobra myśl jak masz na stanie kamienie ...
Sebek 20:26, 13 maj 2011

Trawnik rzeczywiście wygląda fajnie, ale z takim siewem nie spodziewałem się pustych placków. Jednak jest fajnie
mysza 20:48, 13 maj 2011

W miejscu tych placków dopiero teraz pokazują się igiełki , może tam jest więcej tej pulpy , albo mniej , jeszcze kilka dni i powinno być ok.
Sebek 20:52, 13 maj 2011

Aha - to dobrze