Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku :) 20:35, 12 maj 2011

Do góry
Syla napisał(a)

Po prawej stronie zdjęcia jest właśnie to puste miejsce , które czeka na żurawiki Citronelle

Bardzo ładnie Sylwio, widzę, że żurawki posadziłaś dużo gęściej niż ja . Twoja rabatka więc szybciej zarośnie i będzie piękną ciemna plamą>. Powodzenia w dalszych działaniach!
Tulipan - Tulipa 20:19, 12 maj 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Muszę mieć te honeymoon - przepiękne

Mam, ale piękne są.

"Tulipany witają" - Dni Otwartych Drzwi w gospodarstwie produkującym tulipany 20:16, 12 maj 2011

Do góry
Pożegnał nas taki oto widok na tulipanowe pola

"Tulipany witają" - Dni Otwartych Drzwi w gospodarstwie produkującym tulipany 20:13, 12 maj 2011

Do góry

Tutaj jest link do filmu z tej uroczystości.

Zapraszam do oglądania.

Film
"Tulipany witają" - Dni Otwartych Drzwi w gospodarstwie produkującym tulipany 20:12, 12 maj 2011

Do góry

"Tulipany witają" - Dni Otwartych Drzwi w gospodarstwie produkującym tulipany 20:11, 12 maj 2011

Do góry
Dziś przedstawiam uroczystość chrztu tulipana "Lech Kaczyński"

Była to pierwsza publiczna prezentacja tej odmiany wyhodowanej w Holandii.

W czasie Dni Otwartych w Chrzypsku Wielkim w dniu 1 maja 2011 roku odbyła się wielka uroczystość, na którą przybyli ambasador Holandii, hodowca tulipana i ojciec chrzestny. List od Prezesa PIS Jarosława Kaczyńskiego odczytał poseł PIS Maks Kraczkowski.
Podkreślił, że ten tulipan oddaje hołd nie tyko tragicznie zmarłemu Prezydentowi lecz także wszystkim poległym w katastrofie pod Smoleńskiem. Przemówienie zakończyły słowa "Pozostaje nasze nad nimi skupienie i kontemplacja".

Tulipan "Lech Kaczyński" ma kolor różowy z nalotem kremowym, kwitnie dość późno, ale w okresie kwitnienia spotka się z tulipanem "Maria Kaczyńska"

Bukiet tych tulipanów wnieśli na sceną holenderscy hodowcy. Jednocześnie wręczono właścieielom gospodarstwa Grażynie i Bogdanowi Królik certyfikat nadania tej odmianie nazwy „Lech Kaczyński”. Wzniesiono toast oraz polano bukiet kwiatów szampanem. To nobilitacja i wielka radość być producentem wyłącznym dystrybutorem tej odmiany.

Poseł Pis Maks Kraczkowski w czasie odczytywania listu

Certyfikat

Bukiet tulipanów "Lech Kaczyński"

Kobea - Cobaea 19:56, 12 maj 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
W oczekiwaniu na przeprowadzkę -do wysadzenia do gruntu.

Bogusiu, być może okaże się, że Ty masz więcej pożytku z jednej "sierotki" niż ja z siedmiu .
Moje wysadzone przed sławetnym ochłodzeniem do gruntu ściemniały i przestały rosnąć. Nie wiem nawet czy żyją
Za kilka dni obejrzę je .... a na razie zostaje nadzieja
Ale chyba jej nie uszczknęłaś?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:56, 12 maj 2011

Do góry
A dziś nastąpiła u mnie pełnia ogrodniczego szczęścia - dotarła do mnie przesyłka od Danusi !!!
Były w niej świetnie zapakowane konwalniki, no i jeszcze nasiona werbeny patagońskiej.
Już je posadziłem przy moim ciurkadełku

Teraz tylko pozostaje mi wymiana żurawek na citronelki. Dla tych co tu są na pewno znajdzie się miejsce na przerobionym skalniaku - tam będą lepiej się prezentować
I teraz pytanie - czy na tą głębokość posadzone są akurat czy może je jakoś podwyższyć?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:55, 12 maj 2011

Do góry
Moja kolekcja host - dziś wpadły mi w oko aparatu

i mam pytanko, co to jest ?
Kobea - Cobaea 19:46, 12 maj 2011

Do góry
W oczekiwaniu na przeprowadzkę -do wysadzenia do gruntu.
Mój przystanek:Szkocja 19:45, 12 maj 2011

Do góry
witam i ja pomidorki ładne
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:00, 12 maj 2011

Do góry
Na początku muszę pochwalić przepiękne zakupy, bukszpanowe kule jak zwykle idealne!!!

No i przepięknie Ci Danuś dziękuję za śliczne sadzonki i nasiona !!!
Tak dobrze i fachowo zapakowanych roślin jeszcze nie widziałem.....
Doszły w całości nie pogniecione ani wysuszone - no idealne!!!!
Już je sobie posadziłem przy ciurkadełku. Przy okazji go poprawiłem a raczej ilość wypływania wody - teraz jest o wiele lepiej. Teraz tylko muszę zakupić citronelki, bo jest tam za ciemno z tymi ciemnymi żurawkami.
Pojutrze pojadę po Pisarzowic na dni otwarte - może i Ty się wybierzesz - albo ktoś z ogrodowiska ?
Może tam je kupię

Nasionek też jest bardzo dużo - czy mam otrząsnąć te wiechy i posiać same nasiona???

A za piękną przesyłkę darowuję Ci bukiet - na razie przez ekran

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 17:55, 12 maj 2011

Do góry

a to ostatni kawałek, którego jeszcze nie przekopałam - muszę to zrobić w tym roku
Rajski ogród Ani 17:11, 12 maj 2011

Do góry
Z wielką przyjemnością i nieukrywaną radością pragnę podzielić się nowiną, że dzisiaj dotarła do mnie przesyłka z książkami wspaniała publikacja, której ogromną zaletą jest to, że została podzielona na kilka tematycznych egzemplarzy co znacznie ułatwia i upraszcza korzystanie z niej jeszcze raz składam podziękowanie jury i całemu portalowi i OGRODOWISKA,

Ogłoszenie wyników 17:08, 12 maj 2011

Do góry
Z wielką przyjemnością i nieukrywaną radością pragnę podzielić się nowiną, że dzisiaj dotarła do mnie przesyłka z książkami wspaniała publikacja, której ogromną zaletą jest to, że została podzielona na kilka tematycznych egzemplarzy co znacznie ułatwia i upraszcza korzystanie z niej jeszcze raz składam podziękowanie jury i całemu portalowi i OGRODOWISKA

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 16:59, 12 maj 2011

Do góry
Dzisiaj rano wyskoczyłam do ogródka i zrobiłam kilka zdjęć, żebyście mogli się zorientować jak wygląda całość. oczywiście każda Wasza rada jest cenna.

Nie ma na co czekać - wrzucam i niech się dzieje co chce

widok z balkonu Olci na stronę południowo-zachodnią

widok z balkonu Olci na stronę południową

widok z balkonu Olci na stronę wschodnią

widok z drugiego balkonu (zachodniego) na stronę południowo-zachodnią

widok z drugiego balkonu (zachodniego) na stronę zachodnią

widok z okna z przodu domu na północ

widok strony zachodniej

moje biedne klomby - nie dość, że na północ to jeszcze pod dachem i jest tam zawsze sucho

południowa strona

wrzucę jeszcze kilka zdjęć, żeby pokazać ukształtowanie terenu - z górki na pazurki

Cały rok w ogrodzie 16:51, 12 maj 2011

Do góry
Azalki ( japońskie)

Koenigstein

nn
Nasz mały świat 16:26, 12 maj 2011

Do góry
Aniu, masz rację, widok jest piękny już niedługo otwarcie sezonu na jeziorku i będzie można popływać żaglówką
Danusiu, masz rację, byłoby żal, jakby wpadły psy i zniszczyły roślinki

Hura!!! Rododendron ma zamiar zakwitnąć pierwszy raz po 3-latach od wsadzenia

moje hosty... powiedzcie, czy powinnam coś jeszcze wsadzić do hostowiska - jakieś "wypełniacze", czy zaczekać, aż funkie podrosną i dopiero wtedy uzupełnić? Jak znam siebie, to na pewno jeszcze ich troszkę przybędzie Mam w tej chwili w tym miejscu 14 szt - ale niektórych jeszcze nie widać, bo wsadzałam kłącza i dopiero wychodzą (Nie zwracajcie uwagi na chwasty, proszę )

Nasz przydomowy ogródek 16:09, 12 maj 2011

Do góry
Dzięki Bogusiu i Jolu . Zabuliłem za kamienie jak za stare sadło - a jeszcze był nadbagaż .Jeden waży 25 kg a drugi 15. No to w nagrodę jeszcze kilka ujęć tegorocznych . Acha uważajcie bo przy takim ciepełku roślinki szybko się rozwijają i można się nie załapać na kwitnienie.

Ta żurawka to stary model i u nas jest już 10 lat. Po zimie wszystkie liście usuwam i pięknie się odradza.

Maki też rozpoczynają kwitnienie a paprocie nadrabiają zaległości.

Nasz przydomowy ogródek 15:30, 12 maj 2011

Do góry
Trwa kontynuacja obsadzania sąsiedniej rabatki. Wczoraj posadziłem 15 żurawek , 2 trzmieliny japońskie no i w jednym dołku znalazły się 3 bukszpany pstre ( będzie kulka !!! ) .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies