Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 07:41, 31 paź 2021

Do góry
Ogród bez reguł 07:39, 31 paź 2021

Do góry
Ogród bez reguł 07:38, 31 paź 2021

Do góry
Ogród bez reguł 07:37, 31 paź 2021

Do góry
Mało mnie tu, skandalicznie mało. Remont kuchni ciągnie się niemiłosiernie (przyczyną jak zwykle czynnik ludzki ), wysysając cały wolny czas i pokłady energii. Do ogrodu wpadam na inspekcję, np. żeby sprawdzić, czy dalie jeszcze stoją . Stoją, jeszcze kwitną, więc nie muszę ich wykopywać. Pogoda zmienna, ostatnie dni były wietrzne, mokre i zimne. Od czasu do czasu pojawia się dzień jak z katalogu ZPJ, ale wtedy zazwyczaj mam inną robotę . No życie po prostu.
Zostawię kilka zdjęć z ogrodu, i jeszcze mój park na deser.

W ogródku emerytki 01:25, 31 paź 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)

A to klon nn, który nie zgubił liści

Jak ja bym chciała mieć u siebie taki, jakiś mur on tworzy taki klimat, jaki lubię, bardzo mi się podobają takie mury może kiedyś, jakiś mały, tylko trochę miejsca brakuje

Basiu, tę ścianę zobaczyłam jako pierwszą przy oglądaniu domu i już wtedy mnie zauroczyła
I podwórko, jako pierwsze, zostało przeze mnie zaplanowane i zrobione /w 2012 r./, a ogród dopiero w 2015 r.

Ja myślę, że u Ciebie mała ścianka się zmieści
Pospaceruj po ogrodzie i znajdź dla niej miejsce, bo będzie idealnie pasować
Przedziwny Ogród 00:06, 31 paź 2021

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Wiedziałam, że u Ciebie w ogrodzie dużo się dzieje, ale to co widzę na fotach przeszło moje wyobrażenia. Piękne barwy jesienne.

Dorotko, u mnie bardzo jesiennie.....

W ogródku emerytki 23:40, 30 paź 2021

Do góry

Jak ja bym chciała mieć u siebie taki, jakiś mur on tworzy taki klimat, jaki lubię, bardzo mi się podobają takie mury może kiedyś, jakiś mały, tylko trochę miejsca brakuje
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 23:14, 30 paź 2021

Do góry
nicol21 napisał(a)
Kupiłam sobie nożyczki do cięcia kwwiatów i takich tam.... mam sekator z tej firmy i spisuje się najlepiej ze wszystkich, które miałam do tej pory.

fajny zakup przymierzam się do zakupu już od kilku miesięcy -może w zimie hmmm -nie będę wydawać wtedy na kwiatki

fajną masz szkółkę w okolicy

Ogrodowe marzenie Mrokasi 23:05, 30 paź 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)

Pięknie bardzo!
W tym roku mamy zdecydowanie najpiękniejszy październik odkąd mam ogród
Te kolory są obłędne!
W ogródku emerytki 22:59, 30 paź 2021

Do góry

Niezawodna różyczka Knirps

I mój cudny klonik Firecracer
Ogród prawie wymarzony … 22:59, 30 paź 2021

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Ta czarna rozplenica ma już 6 lat. Corocznie pięknie kwitła mam nadzieje że to jej ostatni taki występ
Przyzwyczaiła mnie do swojej obfitości a tu lipa

Co do tulipanów to wszystkie uwielbiam - trochę ciezko mi się przemóc do czerwonych i żółtych- do pomarańczowych się przekonałama liście - fakt nie zdobią zbytnio ale już się przyzwyczaiłam.

to ta sama rozplenica dwa sezony temu

To zdecydowanie "swoja" rozplenica. Może za sucho/za mokro miała... ot natura! Niech za rok się postara lepiej.

Tak, też nie przepradam za czerwonym w ogrodzie. Żółty też mi nie podchodzi. Nie wiem co z nimi nie tak.... albo ze mną
W ogródku emerytki 22:56, 30 paź 2021

Do góry
Takie widoki łagodzą, te poczynione przez wiatr.

W ogródku emerytki 22:49, 30 paź 2021

Do góry
Efekty wiatru

Cis - Taxus 22:28, 30 paź 2021

Do góry
Chciałam pokazać żywopłot z cisa , pod Zieloną Górą
Wilczy ogród 22:18, 30 paź 2021

Do góry
nicol21 napisał(a)

I znów się załapałam na porcję cudnych zdjęć. Zapomniało mi się, że Ty też z tych klonów palmowych jesteś Cudne okazy masz.
Pięknie i kolorowo w ogrodzie.
A co to za roślina co teraz zbiera się chyba do kwitnienia? Czy moze źle coś zobaczyłam...?

a dasz się pokusić o zdjęcie nocne? Bo widziałam że trochę świateł w ogrodzie masz .

Nicol kolejna porcyjka świeżutkich fotek z dzisiejszego dnia zanim zrobi się szaro ,buro i ponuro
klony czarują przebarwieniami -w słoneczku wyglądają obłędnie -kofam je wszystkie

nie wiem o którą roślinkę pytasz jeszcze kwitną niektóre róże ,zawilce końcżą...jakieś pojedyńcze drawkwie też mają kwiatki ...fiołki też ....

pokuszę się o te nocne fotki .....kiedyś wstawiałam kilka ,ale chyba na poprzednim wątku hmm -teraz szybko ciemno i wieczory chłodne ,to już mało się korzysta z tego oświetlenia

Wilczy ogród 22:10, 30 paź 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Madziu, boskie widoki. Wspaniale na skarpie i w każdym zakątku.
Trzymam kciuki za nową pracę, taka osoba, jak Ty, tylko pozytywnie będzie odbierana

Irenko mam nadzieję ,że tak będzie

jesień w tym sezonie jest przepiękna ,ciekawe jak będzie w listopadzie -chciałabym jeszcze dużo prac wykonać przed nowym sezonem
Buziaki

Wilczy ogród 22:07, 30 paź 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Madziu, ja tez zostawiam zachwyty bo tu pisać. Wszędzie pięknie nasadzone. Wszystko płonie żywym ogniem. Tfu, tfu, tfu.

Basiu
dziękuję za komplementy bardzo się z nich cieszę
w tym roku jesień jest bardzo piękna -ogród płonie kolorami ,tak jak lubię

Wilczy ogród 22:06, 30 paź 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Klony dają popis kolorami. Cudne są .

Trzymam kciuki za nową pracę, będzie dobrze, sama zobaczysz

Mam pytanie, tym razem o kosodrzewinę na skarpie. Co to za odmiana?

Aga klony uwielbiam wszystkie szkoda ,że już niektóre mi się obsypują buu -wiało dziś strasznie i dissectum garnet stracił listeczki -szkoda ,bo on się zjawiskowo przebarwia -na 3 fotce widać ,jaki już obszarpany

kosodrzewina bezodmianowa -tylko co roku przycinana -obrywam przyrosty i taka jest fajna gęściutka

a kciuki trzymaj od stycznia -jeszcze 2 m-ce wypowiedzenia

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:04, 30 paź 2021

Do góry
Rozplenice Hammeln od dawna już są złotawe. Tym większym odmianom dopiero teraz zaczynają żółknąć liście.

Długa prosta powoli łysieje. Całe szczęście, że w różnym tempie.

Nie wsadziłam tej jesieni ani jednej cebulki. Za rok może pomyślę, czy chcę coś zmienić w tej kwestii. Wiosną przyjrzę się, czy gdzieś nie brakuje kolorowych akcentów. Cypelek przeżył sporo rewolucji. Może na nim będą jakieś braki?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies