Cześć Beata Moje brzozy to doorebosy . Jak bym miała taką możliwość to posadziłabym je i po przeciwnej stronie ogrodu . Ale nie zrobię tego - bo ciężko rozstaje się z każdą rośliną . Hmmm to takie chyba wiekowe
Jedyny mankament brzóz to ich rozległy płytki system korzeniowy . Wody pochłaniają dużo i obawiam się o rośliny w sąsiedztwie ...
Pora złożyć ukłon w stronę Twojej oazy zieleni.
Ech, jaki cudny,dojrzały ogród. Gdy wchodzę do Ciebie, tylko sobie wzdycham. Chciałabym zobaczyć Twój ogród z lotu ptaka.
Na pewno była mowa o brzozach, ale przekonać się przez wątek życia za mało. Mogę spytać jaki gatunek brzozy masz u siebie? Proste wysokie wąskie pnie. Takie widzę u siebie kiedyś. Pozdrawiam.
Gosiu,
dzięki, że wrzuciłaś tą fotkę, bo widzę, że brzozy jednak przyrastają
chyba już rozmawiałyśmy na ten temat, ale jakby co przypomnę, że one tak mniej więcej dwa metry od siebie.
a tu zdjęcie aktualne
uściski
Mnie się wydaje , ze jest tam za ciasno na kolejne drzewo. Musiałabyś coś z tymi jabłonkami przetsować. A może platana przesadzić w to miejsce ? Jednak chyba nie bo tam zostanie dziura. Może brzozy pociągnąć do końca . A platana w to miejsce gdzie chcesz kolejne drzewko. Zrób więcej zdjęć Iza.
Hej Agi Placyk mnie też się podoba i myślę sobie, że miło się tam będzie siedziało, zwłaszcza jak brzozy trochę podrosną. Dzięki za podpowiedź w sprawie nasadzeń. Kosodrzewinę i rozchodnik na pewno tam planuję, natomiast bukszpanom już mówię stop.
Chyba jednak po kwitnieniu je stamtąd zabiorę..ale chciałabym je jakoś sensownie umiejscowić i tu już pomysłu mi brak...
Jeszcze raz proszę o pomoc.
Założenie jest takie ,że bzy mogę przesadzić. Podejrzewam,ze jak już będę miała sprzęt na podwórku to i z tym modrzewiem coś zrobię... z sosenką pod którą rośnie jałowiec płożący też..
Może nasuwa wam się jakieś rozwiązanie dla tego miejsca wtedy.....
Kurczę...
W tym trójkącie do najbliższej brzozy jest 80cm i można by wcisnąć np. szmaragdy...tylko do tych lilaków jest 60cm do pieńka a jeszcze się rozgałęziają.
Wkurza mnie ,ze będzie tam taki prześwit na tę siatkę..
Jolu ależ szalenstwo zakupowe u Ciebie i nowa rabata powstała Osobiście bardziej podobały mi się brzozy na środku trawnika ale decyzja zapadła i tam zapewne też im będzie dobrze
Gdzieś czytałam że byłaś ostatnio w Łodygowicach... i nie zajrzałaś do mnie? Szkoda... Z zaproszenia jak najbardziej skorzystam tylko chwilkę wolna znajdę bo jak na razie to nie nadążam nawet za własnymi myślami...