Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 07:51, 18 paź 2021

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
A jeszcze tak mi się pomyślało…. Jakby tak w rogu murku dać jakieś ładne drzewko? Np. derenia kousa?

O Mamo! Jak super!
Drzewko koniecznie!!!

Ja się jakaś drzewowa robię
Duże pole do popisu 07:49, 18 paź 2021

Do góry
I dąb czerwony stał się czerwony W tym roku mnie przerósł.

Duże pole do popisu 07:43, 18 paź 2021

Do góry
W tym roku zachwycił mnie kolorami miskant Rosi. Jego srebrzyste, lśniące pióropusze świecą z daleka.

Duże pole do popisu 07:15, 18 paź 2021

Do góry
Uporządkowałam miejsce przy magnolii, żeby mogła już sobie spokojnie rosnąć. Pusto na razie, ale magnolia też nie lubi grzebania przy korzeniach, więc ma kiedyś być sama gwiazdą. Dookoła cisy do formowania. Pomiędzy cisy posadzę chyba bodziszki Rozanne, które uważam za najlepsze tegoroczne odkrycie. Kwitną na innej rabacie do teraz tworząc metrowej średnicy poduchy.

Duże pole do popisu 07:08, 18 paź 2021

Do góry
Ku pamięci.
Jesienne widoki i praca. Wrzesień, październik to fajne miesiące na prace "ziemne". Wcześnie nie ma mowy, by szpadel wbić. Tutaj tworzy się nowa rabata. 5 metrów głębokości. W przyszłym roku sadzenie. Przy ławce widać tegoroczne hortensje Strong Annabelle. Ładnie się przebarwiają na żółto.

Ptasi gaj 06:35, 18 paź 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD zaległe jak słonko świeciło

Niech tylko słońce zaświeci, świat wygląda zupełnie inaczej Te dęby wciąż zachwycają. Znak rozpoznawczy Twojego ogrodu Gratuluję prac.
Ogród z koniczynką 00:29, 18 paź 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)

Elisko, pięknie u Ciebie, niezmiennie się zachwycam
Masz super rzekę rozchodników, muszę swoje rozmnożyć.

Mam pytanie o trawę rosnącą między pierwiosnkami, a rozchodnikami, czy to turzyca i czy rośnie w pełnym słońcu, bo widzę, że nie jest przypalona.
Potrzebuję taką niską na obrzeże.
Ja mam turzycę Evergold i ona się nie nadaje, musiałam przenieść do cienia, bo wyglądała od słońca paskudnie

Dziękuję za nazwę hortensji.
W ogródku Martki 00:12, 18 paź 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Sobota częściowo w ogrodzie, częściowo na rozkminkach, ale udało się zrobić plan. Warzywniki uprzątnięte, ostatnie plony zebrane (buraki i marchew). Nastawię zakwas buraczany, bo to ten czas Rozplantowałam ziemię na różańce, wydłubałam trawę z kostki, ot, niby niewiele, a cały czas coś. I jeszcze podlałam ogród, jest naprawdę sucho. Trawowe rozkminki trwają w tyle głowy nieustannie
Dobrego weekendu!

Martka co to za drzewko na tej fotce ma piękne liście pierwszy raz takie widzea.

Bylas u Danusi też myślałam, że podjadę, ale zabrałam się z eM za obwódkę i nie wyrobiłam się ciągle czasu brak. Może w przyszłym roku.

Duże zbiory buraków. Też robię zakwas buraczany trzeba już zacząć pic.
U mnie Buraki to raczej na butwinke bardziej, korzenie to raczej małe
Ptasi gaj 22:48, 17 paź 2021

Do góry
Cd

Mam kilka miskantow Memory. Młodziutka chryzantema bardzo ładny kolorek od Anabell

Zieleń, drewno i antracyt 22:41, 17 paź 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Bardzo fajny mąż a kolorystycznie trafił w Twój gust? Ja bym się trochę bała wyborów meżatego, dla niego wszystko od pomarańczu po róż...to czerwony

Dzisiaj w końcu udało mi się wykopać dalie i posadzić połowę cebul. Te pierwsze całkiem ładnie przybrały. Teraz muszą trochę podeschnąć i jutro trafią na strych.

ja też dziś moje dalie wykopałam- niestety mróz ich nie oszczędził i zastałam sieknięte kwiaty i część liści. Zła jestem, bo mogłam pościnać w zeszły weekend kwiaty do wazonów a tak, wszystko klapnięte. Jedyne, co mnie teraz pociesza, to planowanie zakupów na następny sezon
Ptasi gaj 22:37, 17 paź 2021

Do góry
CD zaległe jak słonko świeciło

Sąsiada jeszcze był biały, ale spłoszył sie

Ptasi gaj 22:31, 17 paź 2021

Do góry
Dziewczyny tak jak napisałam wyżej czekam teraz na ruch z ich strony.
Napisałam do nich. Trochę ich zawstydzilam że szanująca się szkółka takiego towaru nie wysyła. Trzeba się szanować weszłam im na ambicje. Klient nasz Pan its trulam...
Napisałam, że nigdy z żadnej szkółki nie dostałam tak marnego towaru. I tak dalej. Foty załączyłam.

Dzisiaj chodziłam obok tych drzewek z nerwami co mnie natknęli aby kupić te drzewka, ale do głowy mi nie przyszło, mnie może ktoś oszukać.

Ta szkółka jest od Wawy ok 45 min autostrada więc może się tam wybiorę jak będzie trzeba. Jak się wkurzę to wióry poleca, ale czekam.

Dzisiaj pogoda nie za bardzo ale najważniejsze że nie padało zrobiliśmy z eM obwódkę pod ewentualny murek z kamienia na sucho.
Trawy trzeba porozsadzsc bo nie tak sobie rondel wyobrażałam. Wiosna byli łyso więc sądziłam byle co. Teraz wiem jak trawy rosną i pirozsadzam

Rozplenica od Mirki

RODOS - trochę inaczej 22:13, 17 paź 2021

Do góry
Żywa altana zaczyna się tworzyć. Zdecydowałam się na wiąza. Odmiana szybkorosnąca, idealna na żywopłoty hybrydowe. Wierzba ma za duże oczekiwania wodne. Wsadzone około 40 sadzonek. Niech się dzieje
Zacisze Alicji 21:58, 17 paź 2021

Do góry
Alija napisał(a)
W końcu zakwitła, strasznie późno...

Świecznica ? u mnie akurat przekwita już, chociaż też mi się wydawało, że późno kwitła
Ogród bez reguł 21:55, 17 paź 2021

Do góry
Ogród bez reguł 21:52, 17 paź 2021

Do góry
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:52, 17 paź 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Miałam przyjechać,ale nie dało rady. Ciągle czasowo się nie wyrabiam boje się, że mnie zima zastaniesz ja nie będę gitiwa.

Byłam w ogrodzie jak ledwo zbiornik był zrobiony teraz przepiękny widok nimfy. Jakby to eM zobaczył zaraz by na tym swoim trawniku coś w tym rodzaju postawil.
Twoja nimfa nie do powtórzenia, piękne otoczenie woda, rośliny,trawnik.

Bardzo mi się podobają te drzewa o liściach przebarwiających się na czerwono czy to klony czy ambrowce.
Mazurskie klimaty Małgorzaty 21:51, 17 paź 2021

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)

Gosiu jakie masz tu tulipany? Długo na jednym miejscu rosną. Masz jakieś sprawdzone odmiany?
Ogród bez reguł 21:50, 17 paź 2021

Do góry
Ogród bez reguł 21:49, 17 paź 2021

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies