Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 11:57, 30 maj 2022

Gliniasta, żyzna. Ciężka trochę. Staram się rozluźniać kompostem, korą. Siewek orlików mam mnóstwo. Nie wszystkie przetrwają, bo za gęsto.
tulucy 12:08, 30 maj 2022

Agatorek napisał(a)
Przepiękny ogród . Gęsto i bujnie na rabatach!

Dużo zdrowia dla syna

Co to za roślinka?

To ostrogowiec. Bardzo fajna roślina, niewymagająca. Acz dość mocno sieje się u mnie. Też białe. Są na którejś fotce Anuli.
Mgduska 13:05, 30 maj 2022

Lucy, to i Ciebie zapytam - nie chorują Ci orliki? U mnie znów mają rdzawe kropki, w zeszłym roku obrywałam te liście, a w tym mi się nie chce, zastanawiam się, czy jak będę udawać, że ich nie ma, to same znikną
Ja mam bardzo ciężką, zbitą ziemię, ale większość orlików to samosiejki.
lilarose 13:39, 30 maj 2022

Ale ładnie, Lu
taki mój ten kwitnący busz
choć mnie jeszcze wiele brakuje, by tyle skolekcjonować
kiedyś się bankowo wproszę
sylwia_slomc... 13:52, 30 maj 2022

Wspaniała fotorelacja, przecudny ogród, piękne zestawienia nic tylko gości zapraszać niech fotki cykają
Gruszka_na_w... 14:11, 30 maj 2022

Oj, po swoich osobistych przejściach z kotem, to Ci bardzo gorąco współczuję aktualnego stanu z Twoim. Miejmy nadzieję na szczęśliwe zakończenie, bo zagubionego kota trudniej znaleźć niż psa.
Skoro czas Cię goni i nie masz go na częste robienie zdjęć aparatem, to może postaraj się nam robić choć co dwa tygodnie krótką sesję aparatem. Masz tak olbrzymią kolekcję bylin i róż, że byłaby to świetna lekcja botaniki dla nas wszystkich.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 14:47, 30 maj 2022

Kot poszedł w tango, maj mu zapachniał. Trzymam kciuki za szczęśliwy powrót kota marnotrawnego!
Agatorek 17:18, 30 maj 2022

tulucy napisał(a)

To ostrogowiec. Bardzo fajna roślina, niewymagająca. Acz dość mocno sieje się u mnie. Też białe. Są na którejś fotce Anuli.

Dzięki za info

Niewymagające rośliny są dla mnie idealne
Magara 23:58, 30 maj 2022

Zana napisał(a)

Nie wiem, która bardziej winna - Lucy czy Anula - ale przez Was zamówiłam w końcu ostrogowca
Chodził za mną od dawna, ale jakoś mnie hamowało słowo "czerwony"
Po tym zdjęciu hamulce mi puściły

Za Juniora zdrowie i kota powrót trzymam kciuki.
Koty wracają, czasem bardzo okrężnymi drogami
jolanka 09:54, 31 maj 2022

Łucja, współczuję kłopotów i mam nadzieję, ze wszystko u pociechy się skończy dobrze.
Zdjęcia Anuli świetne, dodają światła, tajemniczości, nastroju roślinom i ogrodowi. Super.
Musisz robiąc zdjęcia częściej zamieniać się, jak to pisała Anulka, w żabkę