Szkoda tylko, że magnolie są tak krótko. Wczorajszy deszcz ją załatwił, już tylko resztki jej zostały.
W ogrodzie mi się już wszystko sieje I pozwalam roślinkom bo dużo wciąż ich potrzebuję. Pod hortensjami w jednym miejscu pozwalam na to zawilce majowym, w innym orlikom i ożance. Ciągle coś ulepszam, zmieniam niestety ideałów nie ma.
A pod gruszkami mam od zeszłego roku kocimiętkę, już fajna I brunerka z samosiewu
Mam 2 hortensje dębolistne, z tyłu jest mniejsza. Zastanawiam się czy na przyszłą wiosnę nie skrócić o 10cm pędów żeby się zagęściła. Nie mam z nią jeszcze doświadczeń. Może coś później podpowiesz w sezonie.
Gosiu, Ty już chyba nie masz co zadarniać
A mój buk, nie wiem czy pamiętasz jak z Łukaszem kupowałam w Halinowie dawno temu, który przez 2 lata udawał uschniętego ma już ponad 2m
Marta, oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu i nadziwić się nie mogę.
Aż wróciłam do pierwszych stron wątku, czy to ten sam ogród???? Niesamowite zmiany.
No i muszę oczywiście też pochwalić tulipanki, klony, Thalię (cudna) i wszystkie inne zieloności. Pozdrawiam.
Gienie pięknie Ci kwitnie i jak obficie, w ogóle wszystkie Twoje magnolie zjawiskowe.
Na dodatek jeszcze kamelia, irysy, powojnik, u Ciebie zawsze jest tyle do podziwiania.
Jak na razie ma taki ksztalt. Docelowo jeszcze nie wiem jak bedzie wygladala. W zeszlym roku koniecznie musialam podzielic trawy oraz wyeksmitowac z poprzedniego miejca. Widze, ze jest im dobrze bo wszystkie przezimoealy.
Jolu to jest nowa rabata z zeszlego roku. W tym sezonie bardziej widoczna. Poszerzylam ja bokami. Byla zbyt waska a i trawy sie rozrastaja, potrzebuja wiecej miejsca. Tutaj tez posadzilam tulipany.
Jesli chodzi o tulipany mam jeszcze takie, ktore dostalam od znajomego. Jakies odzuty z Holandi. Wyrosly bardzo karlowate. Kazdy inny. Nie mialam pomyslu gdzie je posadzic. Padlo na srodkowa rabate.
Z tym ognikiem mam największy problem bo 2 lata temu go przesadziłem o kilka metrów i tak jakby się zatrzymał, liście trochę podsychają jak na zdjęciu. I nie wiem czemu. Gleba ta sama co w poprzednim miejscu.
A czy po liściach da się zidentyfikować różę?
Bo mam jedną sztukę i nie wiem jaka to odmiana.