Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 15:12, 06 cze 2016

Do góry
Kasiu, donice fajne
Zielsko w trawie nie chce się obrażać u mnie też
Fajnie, że wybierasz się do Kindzi.
Ogródek Iwony II 14:17, 06 cze 2016

Do góry
Aniu, zostaw fotki. Masz śliczne domki.
Wczoraj z jednego domku kotek psotek wydrapał patyki. Musiałam wypełniać na nowo.
Widziałam ma żywo u Ewy777 w Gdańsku domek z Obi. Bardzo podobny pomysł. Niestety fotki nie zrobiłam.
NewLife w ogrodzie 05:01, 06 cze 2016

Do góry
Beatko, miło cię było poznać u Ewy. Następnym razem na spotkanie musisz zabrać męża. Może się zarazi pasją.
W lipcu, 16 zapraszam do mnie. Wiem, że to dalej niż do Ewy, ale co tam.
Wszystkiego po trochu 04:57, 06 cze 2016

Do góry
Mireczko, już napisałam u mnie. Cieszę się z naszego spotkania i że mogłam poznać twojego męża.
Gapa ze mnie. Jakoś zbyt późno cię przypisałam do wątku. Zbyt późno pojęłam, że ty- to ty. Nadrobię następnym razem. Zapraszam w lipcu do mnie. Krzysiu zgodził się pociæć mi bonzaja - niwaki z bukszpana
NewLife w ogrodzie 23:08, 05 cze 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Beata, byłam wcześniej, ale nie pisałam. Cieszę się razem w Tobą z kolejnego rosnącego zielonego kawałka
No i widziałam Cię na zdjęciach u dziewczyn. Super laska jesteś

No i zajrzała do mnie buzia z płomiennymi włosami Ja wiem jak to jest z tym brakiem czasu czy możliwości pisania na innych wątkach. Sama długie lata Was podglądałam a i teraz zazwyczaj wieczorami ograniczam się do zwiedzania innych wątków podpatrując Was przed snem na komórce. Tyle, że nie muszę jak Iwonka (Iwk4), robić tego pod kołdrą
Hortensjada 22:18, 05 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bożenko, piszesz o dokarmianiu hortensji. Jak często , czym i w jaki sposób dokarmiasz swoje hortki?

Anabelki w tej chwili co tydzień ( tzn obserwuję liście i tak wychodzi), pozostałe obiecałam sobie, że przynajmniej raz na dwa tygodnie magiczną siłą, nie dałabym rady ogarnąć takiej ilości krzewów nawozem rozpuszczonym w konewkach, więc idę trochę na łatwiznę i nawóz sypię ( czubek łyżeczki ) bezpośrednio pod krzaki. W zeszłym roku poza anabelkami dostawały nawóz max raz na miesiąc i jakoś nie widać było po nich niedoboru, najważniesza woda !
Hortensjada 21:54, 05 cze 2016

Do góry
Bożenko, piszesz o dokarmianiu hortensji. Jak często , czym i w jaki sposób dokarmiasz swoje hortki?
Ogród mały, ale pojemny;) 20:24, 05 cze 2016

Do góry
Uważam, ze to jeden z najlepszych smaczków ogrodowych. Ogród do ciągłego podziwiania
Przemku, ślicznie
Coś jeszcze, coś więcej... 20:07, 05 cze 2016

Do góry
Sebku, zdjęcia śliczne. Wszystkie co do jednego
O Krzyśkach trzeba było trąbić jesienią. Nie mam.
Do raju daleko - u Ewy 13:34, 05 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewuniu, Krzysiu, jeszcze raz dziękuję za cudowne przyjęcie w waszym ogrodzie. Do zobaczenia

Iwonko, bardzo Ci dziękuję za obecność na naszym spotkaniu Cieszę się, że mogliśmy poznać też Zbyszka Roślinki, które mi podarowałaś, będą mi zawsze Ciebie przypominać
Bardzo mi się podoba Twoja relacja i śliczne zdjęcia z ogrodu Byłam bardzo ciekawa jakie ujęcia Ci się spodobały Dziękuję, dziękuję, dziękuję
Ogródek Iwony II 13:10, 05 cze 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Ale spotkaniowo na ogrodowisku...fajnie tak się spotkać i poznać w realu...
Ciekawa jestem czy potraficie się rozpoznać w realu

Najtrudniej jest rozpoznać osoby, które mają anonimowe awatarki ...
Ogródek Iwony II 13:08, 05 cze 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Aż pożałowałam, że nie jestem Twoją uczennicą! Taki piękny ogród mogłabym zobaczyć na własne oczy!
Kapitalna fotorelacja!

Kasiu, może kiedyś uda mi się ciebie przemycić do Ewy
Ogródek Iwony II 13:07, 05 cze 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Iwonko nie znałam wcześniej tego ogrodu Ewy ale już widzę że muszę wchłonąć każdy jego zakątek tak piękny, dziękuję Iwonko

Ewa, ogród się zmienia. O każdej porze roku. Chłoń, jak ja chłonę
Ogródek Iwony II 13:05, 05 cze 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękna wycieczka do ślicznego ogrodu, nie ma co się dziwić, że dzieciom ogród się spodobał. Dobrze, że zauważają piękno i użyteczność ogrodu.

Dorotko, następnego dnia pokazałam dzieciom zdjęcia z wycieczki. Wszystkie stwierdziły, że to była najfajniejsza wycieczka. Na pytanie, co im się podobało najbardziej - odpowiedziały, że piknik. Niewiele im potrzeba jeszcze
Następnego dnia zaczepiła mnie mama jednego chłopca i mówi, że synek cały czas opowiada o wycieczce i pobycie w ogrodzie i że na wycieczce zrobił 120 zdjęć
A żeby nie było, to najpierw zwiedzaliśmy zamek, katedrę i krypty. I przewodnik świetnie opowiadał.
Ogródek Iwony II 13:01, 05 cze 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

A co jest na zdjęciu pod ścianą?

Miskant ML, perovska, werbena, stipa, tawuła i chyba za tawułą mikołajek

Ewa, jak źle zapamiętałam, popraw
Ogródek Iwony II 12:58, 05 cze 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Iwonko, obie mamy takie same kamasje. Nie wiem, czy Twoje były opisane, to odmiana Blue Melody. Te duże to inna odmiana.
Jakie drzewka masz na bylinówce przy skrzyniach? Oprócz klonów.
Idę czytać dalej.

Gosiu, dziękuję za nazwy kamasji. Szybko przekwitła.

Tam na bylinowej są grusze. Właściwie z drzewek owocowych mm tylko 3 grusze i dwie śliwki
Ogródek Iwony II 12:55, 05 cze 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Ewa ma piękny ogród i chyba ogromny z fotek tak wygląda Szkoda że wątku nie zakłada namówić ja trzeba Iwonko Pozdrawiam piąteczkowo

MIrko, masz rację. Śliczny wielki ogród jest u Ewy bacowej.
Zakodowałam sobie rabatę niebieską. Musze w tym roku na moją niebiesko- żółtą rabatę dodać więcej niebieskiego. On taki śliczny u Ewy:

ta sama rabata w sierpniu zeszłego roku - królowała lawenda i perovska:

Ogródek Iwony II 12:45, 05 cze 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Iwonko o RH napisałam u siebie nie martw się popryskaj będzie dobrze
Wielki ogród, piękny ogród. Iwonko ile Ewa ma ogrodników ?

Kasiu, dzięki za rady w sprawie rh. Niepotrzebnie go okrywałam w styczniu. To mu nie pomogło. Mokry śnieg i lód oblepił włókninę i to chyba przyspieszyło chorobę grzybową.
Wczesną wiosną opryskiwałam miedzianem, ale to chyba nie pomogło...
makkasia napisał(a)

Iwonko prawdopodobnie pąki są zaatakowane szarą pleśnią - pąki są wyraźnie ciemniejsze, wyglądają "ziemiście" i niestety nie rozwijają się z nich kwiaty.
Usuń pąki i potraktuj fungicydem. Szkoda Iwonko ale nie jest to groźne i na drugi rok będziesz cieszyć się kwiatami

No tak, to by się zgadzało. Szara pleśń
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies