Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

bozga 21:58, 05 cze 2016

danuta_szwajcer 21:58, 05 cze 2016

Piękna ta pnąca hortensja i zainspirowałas mnie, a jaka to ściana? mam na myśli czy slonce czy cien? Pozdrawiam
Elka 22:03, 05 cze 2016

Widać, że ogród to Twoja pasja Bożenko. Jest cudny
Karol99 22:03, 05 cze 2016

Bajkowe zdjęcia. Bardzo mi sie u Ciebie podoba w ogrodzie.
bozga 22:06, 05 cze 2016

Wystarczy, bo muszę mieć jeszcze czas na rewizyty a czas biegnie
bozga 22:10, 05 cze 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Piękna ta pnąca hortensja i zainspirowałas mnie, a jaka to ściana? mam na myśli czy slonce czy cien? Pozdrawiam

Słońce po południu Hortensja raczej do lekkiego półcienia lub nawet cienia
bozga 22:18, 05 cze 2016

Iwk4 napisał(a)
Bożenko, piszesz o dokarmianiu hortensji. Jak często , czym i w jaki sposób dokarmiasz swoje hortki?

Anabelki w tej chwili co tydzień ( tzn obserwuję liście i tak wychodzi), pozostałe obiecałam sobie, że przynajmniej raz na dwa tygodnie magiczną siłą, nie dałabym rady ogarnąć takiej ilości krzewów nawozem rozpuszczonym w konewkach, więc idę trochę na łatwiznę i nawóz sypię ( czubek łyżeczki ) bezpośrednio pod krzaki. W zeszłym roku poza anabelkami dostawały nawóz max raz na miesiąc i jakoś nie widać było po nich niedoboru, najważniesza woda !
violinek 22:52, 05 cze 2016

Ogrod bajka
Bozenko stosuje magiczna sile wedlug przepisu ale ...rosna te moje hortki w slimaczym tempie , listki przebarwiaja sie na zolto - dodam , ze siedza w idealnej ziemi wedlu Twoich rad
Myslisz , ze zwiekszajac dawke nawozu - moge im zaszkodzic ?
Pozdrawiam zyczac spokojnego tygodnia
zabaewa 23:05, 05 cze 2016

Ach jak cudnie u Ciebie. Popadam w zadumę ... I zazdraszczam miłości hortkowej di Ciebie. Mnie tak nie chcą kochac... choć ja je uwielbiam...
Urszulla 23:05, 05 cze 2016

bozga napisał(a)

Anabelki w tej chwili co tydzień ( tzn obserwuję liście i tak wychodzi), pozostałe obiecałam sobie, że przynajmniej raz na dwa tygodnie magiczną siłą, nie dałabym rady ogarnąć takiej ilości krzewów nawozem rozpuszczonym w konewkach, więc idę trochę na łatwiznę i nawóz sypię ( czubek łyżeczki ) bezpośrednio pod krzaki. W zeszłym roku poza anabelkami dostawały nawóz max raz na miesiąc i jakoś nie widać było po nich niedoboru, najważniesza woda !

dołączam do czytających