Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 12:38, 05 cze 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Dzień dobry Iwonka. Twój awatarek nie jest mi obcy, bo zaglądamy na te same wątki. Natomiast do tej pory jakoś tak wyszło, że nie trafiłam do Ciebie. Teraz nadrabiam, chociaż na całość nie ma szans tyle dobra u Ciebie.

Super było poznać u Ewy taką energiczna osóbkę jak Ty. Fajnie się dopełniacie z mężusiem. Oglądanie forum o północy pod kołdrą. To jest HIT! Hahahahahahha.
Pozdrawiam Cię serdecznie. Będę zaglądać.

Beatko, miło mi. Co do energii, to ty nią tryskasz za dwoje
Byłam pod wrażeniem, jak opowiadałaś, ile zdziałałaś sama. Ja mam pomocnika w postaci Zbyszka, sama bym nie dała rady.
A ty jesteś niesamowita.

Wczoraj też starałam się nadrobić pod kołderką zaległości z dnia, ale zasnęłam z telefonem w ręku
Ogródek Iwony II 12:34, 05 cze 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Iwonko, miło było poznać Ciebie i Twoją Rodzinkę. Jeszcze w domu śmiałam się i opowiadałam o Twoim przeglądaniu forum pod kołdrą
Bardzo fajnie opowiadasz, miło się Ciebie słuchało.

Mirko, tak szybko się witałam ze wszystkimi, że w końcu się pogubiłam. Zapomniałam, do jakiego ogrodu cię przypisać, a tyle chciałam ci zadać pytań. No cóż, następnym razem to nadrobię. Mieszkasz niedaleko Ewy, w lipcu, 16-go planuję spotkanie u mnie, zaprosiłam Krzysia z Ewą, bo chciałabym, by Krzysiu wyprowadził mi mojego bonzaja z bukszpanu
Zapraszam więc ciebie z mężem Byłoby fajnie znowu się spotkać
Ogródek Iwony II 12:30, 05 cze 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)
Fajnie że przyjechaliście z tak daleka, bardzo miło było Was poznać u Ewci Szerokiej drogi!!

Magda, bardzo chciałam was spotkać, miałam więc w kalendarzu datę wpisaną wcześniej. Niestety, Zbyszek dłużej pracował mimo soboty, a czekała na mnie jeszcze moja chora siostra, więc się troszkę spóźniliśmy. Za to miałam wielkie wejście, hi, hi

Magda, jesteś pełna energii. I tyle w tobie pasji do ogrodu
Ogródek Iwony II 12:27, 05 cze 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Iwonko miło było Cię poznać. Fantastycznie spędziliśmy czas w Waszym towarzystwie. Jesteś kopalnią wiedzy i spokojnie nikogo nie zagadałaś

Aniu, poznałaś mnie od razu, jak tylko weszłam. Przywitałaś bardzo ciepło, to było niesamowite, a wcale wcześniej się nie widziałyśmy. Jesteś bardzo ciepłą osobą, masz dużo cierpliwości w opiece nad córeczką, nie zazdroszczę ci, ale widać, jak darzysz ją miłością i pięknie się opiekujesz, choć to niełatwe być z Darią 24 godziny na dobę. Każdy czasami potrzebuje wytchnienia. Życzę ci, byś czasami miała czas dla siebie Aniu, cudownie się z wami rozmawiało, tworzycie fajną parę z mężem. Nie chciało mi się wyjeżdżać, czuję niedosyt
Ogródek Iwony II 12:21, 05 cze 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Iwono miło było ciebie poznać. Opowiadasz z pasją o swoim ogrodzie, masz dużą wiedzę i doświadczenie ogródkowe. Masz sympatycznego eMa i syna.

Jolu, bardzo się cieszę, ze mogliśmy się poznać. Przyznam, ze nie znam twojego wątku na bieżąco. Pora to zmienić. Pozdrawiam i dziękuję za miłe towarzystwo
Ogródek Iwony II 12:18, 05 cze 2016

Do góry
Wczoraj późno wróciliśmy do domu, nic specjalnego już nie robiłam, no, chyba żeby nie liczyć czytania wątków z telefonu o północy pod kołdrą, bo Zbyszek już spał. Nie chciałam świecić mu po oczach
Teraz znalazłam chwilkę i przeglądam fotki.
Spotkanie było cudowne.

Całą relację ze spotkania moimi oczami umieściłam na wątku Ewy tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4855-do-raju-daleko-u-ewy?page=653#post_6

U mnie wstawię więc zdjęcie grupowe z opisem, kto jest kto

od lewej:
Flower1 (Wyczaruję ogród), Ewa777 gospodyni spotkania (Do raju dalego - u Ewy), Joku (Znowu na wsi), LyraBea (NewLive w ogrodzie), Ja Iwk4 ( ogródek Iwony), Anusia (Skandynawia po krzyżacku), za Anią mąż Mirki Marek, potem mój mąż Zbyszek,na dole Krzysiu - mąż Ewy, mąż Aniusi, jej córka i , Mirkaka (Wszystkiego po trochu). Gosia Margo (bez wątku)stanęła koło Ewy i widać niestety tylko kosmyk jej włosów
Widać ją tutaj na zdjęciu - to ta przemiła blondynka siedząca bokiem w białej bluzeczce :

Tutaj na wprost jestem ja ze Zbyszkiem

Do raju daleko - u Ewy 11:59, 05 cze 2016

Do góry
Planowałam wyjść bez roślinek, ale szczodrzy gospodarze z serca obdarowywali cząstką swego ogrodu w postaci "maleńkich" sadzonek:

Dla mnie Krzysiu ukopał wielkie hosty i dostałam sadzonki biało-zielonej trzmieliny do ukorzenienia

Sama bym nie udźwignęła podarunku. Musiał wyręczyć mnie Zbyszek

Ewuniu, Krzysiu, jeszcze raz dziękuję za cudowne przyjęcie w waszym ogrodzie. Do zobaczenia
Do raju daleko - u Ewy 11:53, 05 cze 2016

Do góry
Sam ogród powiedziałabym, że jest kolekcjonerski. Jest sporo okazów roślinek, za chwilę będą kwitły hortensje ogrodowe, z którymi Ewa nie ma żadnego problemu. W ogrodzie jest mikroklimat, który chroni roślinki przed wymarzaniem. Roślinki rosną wielkie, zdrowe, choć bywa, ze i tu trzeba walczyć z robactwem.
Ewa zbierała opuchlaki do słoiczka. Niektórzy pierwszy raz mieli okazję zobaczyć dorosłe osobniki. Ja widziałam chyba trzeci raz opuchlaka. I przyznam, że na początku wydawały mi się to śliczne, milutkie robaczki :

Zachwyciły mnie donice, które zapraszały na tarasie do ogrodu:

A to kilak ujęć ogrodu, w którym co kawałeczek coś kwitło, coś przekwitało, albo za chwileczkę zakwitnie:

Do raju daleko - u Ewy 11:52, 05 cze 2016

Do góry
Weszliśmy wgłąb ogrodu i zobaczyliśmy wszystkich gości. Anusia ze Skandynawii od razu wiedziała, kim jestem, choć pierwszy raz się widziałyśmy. Znałam wcześniej Gosię Margo i Ewę z Krzysiem, ponieważ rok temu wspólnie podróżowaliśmy do Pęchcina

Ewy ogród nie jest wielki, ale dużo miejsca do zabaw ma ich córeczka Dorotka:

Gości też ogród jest w stanie pomieścić, nawet sporo

Do raju daleko - u Ewy 11:52, 05 cze 2016

Do góry
Natomiast pokażę twój ogród moimi oczyma.

Spóźniliśmy się na spotkanie, czyli mieliśmy wielkie wejście.
Spóźnienie było w planie, bo musiałam jechać wcześniej do chorej siostry choć na godzinkę, a Zbyszek późno wrócił z pracy

Dotrzeć z nawigacją w telefonie nie było trudno. Ewa ma charakterystyczne elementy rozpoznawcze przy domu:
pięknego niwaki prowadzonego przez Krzysia - jej męża i wielkiekule bukszpanowe:

Od razu skierowaliśmy się do ogródka, a tam w przedogródku zachwyciła nas róża na pniu otoczona okrywowymi różami św. Tereski, które lada moment wystrzelą setką kwiatów w towazystwie przetaczników.

dalej przywitały nas nowe Ewy nabytki:
ambrowce, pod którymi tworzy się rabata oraz hortensja na nodze:

Do raju daleko - u Ewy 11:51, 05 cze 2016

Do góry
Ewuniu, wczoraj późno wróciliśmy do domu, nic specjalnego już nie robiłam, no, chyba żeby nie liczyć czytania wątków z telefonu o północy pod kołdrą, bo Zbyszek już spał. Nie chciałam świecić mu po oczach
Teraz znalazłam chwilkę i przeglądam fotki.

Tobie jakoś się udało ogarnąć ludzi przy stole, więc pożyczę sobie fotkę do mojego wątku, bo ja takiej nie mam

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:02, 05 cze 2016

Do góry
Teraz przedstawię Wam kochani moje fotki ze spotkania u Ewy. Dziękuję Ewie, za tak miłą gościnę. Krzyś gospodarz domu bardzo dbał o Wszystkich i dostarczał grilowane przysmaki. Było bardzo miło, pogoda dopisała a towarzystwo znakomite. Czego można chcieć więcej?
Krótka foto-relacja.

Margo- bez wątku rozmawia z Ewą. Nie mam jej na grupowym zdjęciu. Bardzo przesympatyczne dziewczę bardzo pozdrawiam i sciskam Gosiu

Od lewej Madzia-Flower 1 z córką Ewy i dziewczynkami Margo( w różowych sukieneczkach),Ewa- Ewa777 i jej mąż Krzyś to gospodarze spotkania, Jola- Joku, Beata -LyraBea, Iwonka- Iwk4, Ja z córką, Mireczka- z wątku Wszystkiego po trochu oraz mąż Iwonki Zbyszek. Gdzieś zgubiła się Margo-bez wątku. No tak teraz sobie przypomniałam. Robiła zdjęcia z domku hehe.
Do raju daleko - u Ewy 22:57, 04 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, Krzysiu - bardzo dziękujemy za cudowne przyjęcie, miło spędzony czas. Za roślinki. Tak wielkie hosty, jakich jeszcze nie miałam
Jeszcze jedziemy

Iwonko, miło było nam Was gościć u siebie Sałatka z brokułem była moja, więc prześlę Ci przepis na priv
Ogródek Iwony II 21:44, 04 cze 2016

Do góry
Jolu, cieszę się ze spotkania. Było bardzo miło. Mam nadzieję, że was nie zagadałam.
Pawełek nie narzeka. Zawsze jakaś odmiana.
My jeszcze jedziemy.
Wyjechaliśmy później. Młodemu jeszcze zdążyliśmy nowe adidaski kupić
Do raju daleko - u Ewy 21:30, 04 cze 2016

Do góry
Ewuniu, pozostał mi smak sałatki z brokułami. Nie wiem, kto był wykonawcą, ale przepis mile widziany
Ogródek Iwony II 20:44, 04 cze 2016

Do góry
Dziś gościliśmy u Ewy. Do raju daleko...
My jeszcze wracamy.
U Ewy już fotki ze spotkania się pojawiły. Cudowne przyjęcie. Pogoda dopisała. Krzysiu pół spotkania wykopywał roślinki dla gości. Powiększy mi się kolekcja hostowa. Ewuniu, Krzysiu - dziękujemy.
Pogoda dopisała. Towarzystwo przemiłe
Do raju daleko - u Ewy 20:39, 04 cze 2016

Do góry
Ewuniu, Krzysiu - bardzo dziękujemy za cudowne przyjęcie, miło spędzony czas. Za roślinki. Tak wielkie hosty, jakich jeszcze nie miałam
Jeszcze jedziemy
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:30, 04 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Piękne zestawienie
Najpierw myślałam, że to jeżówki.

Mam te złocienie w jasnym i ciemnym różu, dobrze, że tu trafiły się te ciemniejsze.
Ogród do kwadratu 09:53, 04 cze 2016

Do góry
Nazwa odmiany: "No Name" ... Iwk4 - tak rośnie wysoka... sięga mi do 80cm... tak na oko
Ogród do kwadratu 09:35, 04 cze 2016

Do góry
To jest taka odmiana. Rośnie wysoko i jest cudna. Właśnie stałam się posiadaczką jednej sadzonki. Długo do niej wzdychałam. I dostałam
Nazwy nie znam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies