Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wymarzony sielankowy ogród..... 08:42, 12 paź 2021

Do góry
Monia81 napisał(a)

Bardzo bardzo mi się tu podoba przepięknie masz Monika
Ps. Dotarłam do tych twoich rysunków fajnie to wygląda.Będę kombinować zimą na papierze
Mirkowy ogród (początki) 08:20, 12 paź 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Asia myślę ze będzie fajnie przecież to tylko powiększona rabata .
Miałam tam wcześniej posadzone berberysy ale trawy je pożarły .
Tak się teraz przebarwiają .

Ależ ma kolor)
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:56, 12 paź 2021

Do góry

Taki misz masz .
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:54, 12 paź 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)

To pancerna roślina. Przeżyła wykopanie przez jelenia, i rośnie. Rozdzieliłam na 2 kępki, Obie żywe, jak widzisz. Za rok bedą dawać popis. Cieszę się!

Kwiatek dla Ciebie. Miłej nioedzieli.

Masz rację ze pancerna.Będą piękne ibęda cieszyć oko. Uwielbiam te firletkowe główki .Dzięki.
Wymarzony sielankowy ogród..... 07:43, 12 paź 2021

Do góry
Monia81 napisał(a)

Moniu pięknie i jakie wybarwienia i jak napchane.
Co to za hortensja, ma super kwiatostany?
W ogródku Martki 07:41, 12 paź 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Kolejny poranek i niespodzianka, rano na termometrze minus 3 ...

U mnie też taka niespodzianka, ale Ty choć to uchwyciłaś, pięknie to wygląda
Mirkowy ogród (początki) 07:39, 12 paź 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
W kubełku z wodą dziś rano taką niespodziankę znalazłam brrr.

Dobrego wieczoru i dziękuje za pomoc

U mnie też był przymrozek i w psich miska woda zamarzła, ale tylko 3 dni, dziś już cieplej.
Ogród Basi i Romka 07:38, 12 paź 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
I jeszcze trochę takich

Taką jesień lubię, piękne kolory
U mnie susza, muszę podlewać.
Sezon 2017 u Hanusi 00:44, 12 paź 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Grażynko, nie dziwię się, że małżeństwa nie chcą mieć dzieci. Już z jednym jest problem, bo w rzeczywistości obcy ludzie go wychowują, żłobek, przedszkole, szkoła, studia. A w rodzinie jak trybiki w zegarku. Wszystko na czas, bo się nie zdąży. Zostaje weekend, ale trzeba dom ogarnąć, zakupy na cały tydzień, a tu jeszcze sklepy w niedzielę nie czynne. Jak żyć? I po co?

Gonimy za mrzonkami, żeby dorównać sąsiadom, albo żeby pokazać rodzinie na co nas stać? Tracimy bliskość rodzinną, nie umiemy docenić drobnostek, chcemy od razu mieć wszystko, tu i teraz. Stąd te frustracje, że w domu i w ogrodzie nie ma jak w żurnalu, i żeby można było w nim posiedzieć. A ja nawet ławeczki w nim nie mam. Stać mnie na nią, ale po co. Nie usiedzę. A jak goście się trafią, to ustawię rozkładane krzesełka albo kocyk i też fajnie.

Życzę wszystkim spokojności, bo różnie to może być w tym naszym świecie. Jeden strzał i wszystko może się posypać. Głosujcie i wspierajcie mądrych ludzi, a nie nawiedzonych oszołomów. Szczepcie się kiedy wam radzą, bo radzą dobrze.

Żeby nie szczepienia, pół narodu chodziłoby z dziobami po ospie, a drugie pół chorowało na koklusz, polio, i inne bronchity. Wygrywają nie ci co wiedzą lepiej niż wszyscy, tylko ci co umieją wyciągnąć właściwe wnioski.

Zdrowia wszystkim życzęi słonecznej jesieni.

Dla mnie teraz to taki zwariowany czas nastał i cieszę się, że jestem emerytką
I prawdę powiedziawszy podziwiam, mimo wszystko, te rodziny, które dają radę funkcjonować normalnie.
Piękne masz te słoneczka kwiatowe, są bardzo potrzebne, żeby cieszyć oko
Niedługo też będę zrywać mój winogron
Ogród długi 00:02, 12 paź 2021

Do góry
Judith, ajka w przyszłym sezonie EE upolować mus!

wiklasia Nie znalazłam już nigdzie moich kolorów, trzy rządki posadzone przed trzmielinkami pozostać muszą. Już dawno sadzenie tulipanów uznałam za zakończone, ale poczytuję, że na O sezon na sadzenie trwa w pełni. Hmm...

Wybaczcie dziewczyny, że nie zaglądam do Was, że nie bywam, ale myślę bardzo często o Waszych ogrodach, o Was, ilekroć snuję plany ogrodowe albo odchwaszczam czy dłubię coś po swojemu. Natłok spraw sprawił, że musiałam odpuścić sobie przyjemności

Ogrodowo stanęło u mnie, przesyłam kilka fotek. Poranne słonko, które podkreśla barwę, kształt roślin, nie widać tego, ale znacie te widoki z rana. Też tego pomalutku doświadczam

Płyty nadal nie ułożone. Muszę wybrać stamtąd kamyki, a żeby je móc zabrać, musi być dokończony płot, bo "idą" na rabatę przed płotem. I tak czekam i czekam, i czekam.
Zastanawiam się, czy nie ułożyć płyt po dwie sztuki obok siebie i odstęp. Myślałam, żeby przy placyku pomiędzy trzema (lub czterema ułożonymi po dwie) posadzić tojeść aurea lub trawę.

Śliwy cieszą bordowym kolorem liści. Pomiędzy wsadziłam miskanty Morning Light.

W planach mam zakupy robinii akacjowej i ambrowca kolumnowego. Gdzieś ulokuję
Ogród w Klein Kottorz 23:26, 11 paź 2021

Do góry
daszum napisał(a)

Jest tak piękny że się w głowie nie mieści. Posadzę go jako soliter na honorowym miejscu.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 22:44, 11 paź 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Dziś u nas priorytetowe wydarzenia pozaogrodowe…

Też tu spędziłam niedzielny wieczór.
Mirkowy ogród (początki) 22:39, 11 paź 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Mirka dobrze będzie, co najwyżej w sezonie jeszcze skorygujesz

Asia myślę ze będzie fajnie przecież to tylko powiększona rabata .
Miałam tam wcześniej posadzone berberysy ale trawy je pożarły .
Tak się teraz przebarwiają .
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:43, 11 paź 2021

Do góry
dubel

Ogród prawie wymarzony … 21:20, 11 paź 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Widziałabym coś bordowego, by było widoczne na tle grabow. Pissardi? Nawiązywałyby do jezowek .
Za drzewkami zadaszony placyk (altanka właściwie) - coś w stylu jaki prezentował N-ce Garden.

EDIT: POMYŁKA! Nie N-ce Garden, a Trawiasto liściasty bez thui (strona 5).

Judith no bordowe jak najbardziej ale nie pissardi. Mam je pod płotem razem z żurawkami Marmelade i Ginger Peach oczywiście w towarzystwie hortensji i rozplenic. Bardzo je lubię
Własnie już pisałam ,że marzy mi sie w tym miejscu stref relaksu) z fajnym łóżkiem ogrodowym w otoczeniu moich rabat)

Ogród bez reguł 21:16, 11 paź 2021

Do góry
galgAsia napisał(a)

Ale to super wygląda, przecudne przebarwienia i łysol jest, i jeziorko jest fajnie, że jesteś buziak
Ogród prawie wymarzony … 21:11, 11 paź 2021

Do góry
nicol21 napisał(a)

Ja na którejś ze stron widziałam ujęcie z tarasu/kanapa i myślałam że chodzi Ci o przysłonięcie z tamtej części.

a na jak duże drzewo możesz sobie pozwolić - tzn chodzi o wielkość docelową? Może tulipanowiec? jest w wersji fastigiata. pięknie świeci jesienią. Są też o szerszym pokroju, spore drzewa w wersji dwu kolorowej aureomarginatum, albo ot zielone. Po jakimś czasie fajne kwiaty mają.

Podobnie ambrowce - cudnie wybarwiają sięna jesien. Dla mnie magia. Wersja szczupła slender silhouette.

Chyba, że szukasz czegoś kulistego?
Kolor zielony czy bordo też wchodzi w grę?

Ta częśc tarasowa jest osłonięta trawami Nortwind. tu w pełni sezonu czyli można powiezieć,że moja osłona od sasiadów rośnie z tygodnia na tydzień

drzewa które wymieniłaś- ambrowiec jest piękny. Uwielbiam wszystkie klony ale szczególnie podoba mi się Ample Surprise bardzo wcześnie sie przebarwia a kolory ma obłędne. Myślałam tez o bordowym klonie Crimson -jeden malutki mam w donicy przy wyjściu z pokoju córki. jeszcze brałam pod uwagę te same graby, które mam przy płocie ale moim faworytem jest Ample
Tu zdjęcie ze szkółki robione w czerwcu

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:08, 11 paź 2021

Do góry
Lecę do Was

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:07, 11 paź 2021

Do góry
No i najważniejsze skończyłam plewić nową rabatę, emuś ścieżkę zrobił i kompost mi rozwozi, 2 przyczepki już są na nowej rabacie rozrzucone, ale jeszcze ze 3 conajmniej wejdą i w sobotę sadzę cebulowe, mam nadzieję że pogoda będzie

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:00, 11 paź 2021

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies