Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 23:46, 27 maj 2022

tulucy napisał(a)
Tak w ogóle, to białe białe irysy są sinawe. One jak biała szałwia trochę. Żeby nie był siny, to będzie albo z błękitnym albo z żółtym. Jutro cyknę fotkę mojemu białemu, ale on ma coś z niebieskiego chyba. I jest bardzo wysoki.

Czyli wychodzi na to, że wyszło z tym moim najlepiej jak mogło
Mama moja też ma białe, muszę im zaglądnąć w paszcze, czy sine czy nie.
Rojodziejowa 23:52, 27 maj 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że nowa rabatka nawet już kwitnie

Dość nawet obficie najbardziej ciekawa jestem różyczek. Czy będą zgodne z wyobrażeniami.

Niestety chcąc przesadzić ostróżkę spowodowałam zwiędnięcie pączków, choć starałam się z wielką bryłą ją brać. Jak do jutra nie podniesie kwiatów, to chyba muszę je ściąć?
Przyszły też malwy, jutro w okienku pogodowym dosadzam
tulucy 10:54, 28 maj 2022

A w ogóle się ciesz, że czysto żółte a nie z brunatnym. Albo że nie całe brunatne, prawda Mrokaśka?
mrokasia 11:35, 28 maj 2022

tulucy napisał(a)
A w ogóle się ciesz, że czysto żółte a nie z brunatnym. Albo że nie całe brunatne, prawda Mrokaśka?

Tiaaaa
Roocika 13:34, 28 maj 2022

Asiu ja w ubiegłym roku dostałam białe irysy, akurat kwitły. Nie wiem czy zakwitną w tym roku czy będą odchorować.

O taki był i pachniał mocno.

Gdzie fotki ja się pytam?

Rojodziejowa 14:13, 28 maj 2022

No Twoj jest taki, jakiego bym chciała Moje na razie mnie drażnią. Zobaczymy czy mi przejdzie
Dziś nie zdążyłam wiele dosadzić.
Na fotkach burdel z każdej strony - nie ma jak zdjęcia zrobić i zaczyna wiać przeddeszczowo. Czego jak, czego ale wiatru to ja się kapkę boję. Mogłoby sobie pokapać, a nie tak targać wszystkim

Joann 17:59, 28 maj 2022

Asiu, łubin Twój wygląda pięknie, chyba sobie sprawie taki
Też mnie ten wiatr denerwuje, u mnie to na zmianę deszcz i słońce. A jak tak w pogotowiu z gumowcami i łopatką przy oknie
ajka 18:42, 28 maj 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Przyszedł bodziszek… mikroskopu nie trzeba… jeśli już to lupy

Dziś też pada - raczej spokojnie i już długo. Nareszcie trawnik trochę odetchnie

U nas w szkółce, wielkość podobna. Rok temu były dużo większe i tańsze. Chciałam dokupić, ale stwierdziłam, że będę dzielić swoje. Choćbym podzieliła na 4 to i tak większe będą

A wiatru ja też się boję. Brzozę ostanio kilka razy wiązaliśmy, aż w końcu dziś grubym sznurem do pala została przywiązana. Teraz już chyba się nie zerwie.
Agatorek 18:45, 28 maj 2022

Nie są złe te sadzonki bodziszka! Za rok już będzie ładną kępką .
Łubin jest świetny. Może kiedyś się skuszę

U nas też na zmianę pada, swieci słońce, wieje i tak w kółko. Deszczu niby nigdy dość, ale już jest wystarczająco…
Dragonka 20:51, 28 maj 2022

Widzę, że u Ciebie niezmiennie ruch w interesie.. Jak to wszystko się rozrośnie i nabierze masy, będzie jeszcze lepiej. A co to za bodziszki kupiłaś? Ciągle o nich na O. słychać ostatnio musi być kolejny ogrodowiskowy hit! Może i ja kiedyś do nich dojrzeję..