Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja codzienność - ogród Oli 21:32, 01 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Nawet lilie w oczku ci już kwitną....

Perfekcjonistka jesteś.. aż mi wstyd.. idę robić do ogrodu dalszy bałagan.. natury nie oszuka

u Ciebie nie kwitną jeszcze ?
oj tam po prostu lubię mieć porządek

dziś mam nerwa... w warzywniku plaga mikro różowych ślimaków, zjedzone prawie wszystko, koper i pietruszkę zjadły z korzeniami
Moja codzienność - ogród Oli 15:58, 01 cze 2015

Do góry
Nawet lilie w oczku ci już kwitną....

Perfekcjonistka jesteś.. aż mi wstyd.. idę robić do ogrodu dalszy bałagan.. natury nie oszuka
Malutki pod lasem 12:31, 01 cze 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Załamanie nerwowe mnie bierze jak wchodzę do ogrodu, a tam trawa nie skoszona, chwastów pełno, rabata kamyczkowa w połowie modernizacji, nie skończona, masakra jakaś...
No więc na poprawę humoru
Lilie niektóre już maja ładne pączki w kolorze

Buksiki dają radę

Obok nich lawenda zbiera się do kwitnienia, choć się tego nie spodziewałam w tym roku

No i na koniec przygotowania do jutrzejszego postnego obiadu Mój własny osobisty szpinak, mniam. Przepraszam za bałagan na blacie

Aniu hehe nie bądź nerwusek, pomału zrobisz wszystko z Twoim zapałem do produkcji roślinek to Ty dość szybko zagospodarujesz ogródek lawenda nasz z O. nam się sprawdziała będzie nam kwitła ale czy przetrwa zimę zobaczymy

długo czekałaś na taki szpinka kiedy siałaś ?
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:54, 01 cze 2015

Do góry
I jedna z dwóch kamasja. Bardzo ją lubię i muszę zakupić więcej

Anabelka

lilie już niedługo

przetacznik

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:09, 31 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Śliczne te lilie masz! I fajnie że co roku kwitną i chyba nawet się rozrastają, prawda?

Wrak-race - na pewno była fajna zabawa dla chłopaków a i Ciebie też - nawet jeśli jeszcze piach trzeszczy w zębach
tak rozrastają się i nowe wychodzą kawałek dalej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:41, 31 maj 2015

Do góry
Śliczne te lilie masz! I fajnie że co roku kwitną i chyba nawet się rozrastają, prawda?

Wrak-race - na pewno była fajna zabawa dla chłopaków a i Ciebie też - nawet jeśli jeszcze piach trzeszczy w zębach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:11, 31 maj 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Lilie cudne, pokaż je proszę w szerszym kadrze, ciekawa jestem jakie mają towarzystwo. Sportów motorowych nie lubię ale autka niczego sobie
lilie są za bukszpanowym żywopłotem tak gdzie wcześniej były tulipany
autko miało iść na złomowanie, posłużyło ku szczytnemu celowi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:50, 31 maj 2015

Do góry
Lilie cudne, pokaż je proszę w szerszym kadrze, ciekawa jestem jakie mają towarzystwo. Sportów motorowych nie lubię ale autka niczego sobie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:44, 31 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kocham lilie, a ich prawie nie mam. Co to za odmiana? pamiętasz?
sadziłam je trzy lata temu, jakieś orientalne ale jakie, nie wiem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:31, 31 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Miłej niedzieli

Kocham lilie, a ich prawie nie mam. Co to za odmiana? pamiętasz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:12, 31 maj 2015

Do góry
Ja też w trakcie Mai, tylko na meteo. Super lilie i widać że rh już startuje. Nie wiem czy ustawiać się z kolejce po namiary na kosmos, bo pewnie rozszedł sie jak świeże bułeczki. Przypominam się że chciałabym namiar na meble do salonu, te białe
Malutki pod lasem 22:59, 30 maj 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Aniu na opakowaniu mam napisane, żeby dosiewać, więc dosieję

Agato, próbuj, zobaczymy co będzie, ja już nie sieję rzodkiewki, dziś w miejscu marcowej posadziłam fasolkę Kwietniowej jest jeszcze trochę i chyba też tam pójdzie fasolka, bo fasolkę też uwielbiam i co jakiś czas dosiewam, żeby mieć co jakiś czas zbiory

sylwia_slomczewska napisał(a)
U mnie też najazd mszyc na bobie, szpinaku i koperku, opryskałam, ale deszczyk przeleciał i chyba trzeba będzie powtórzyć ech

Sylwio, ale ja nie mam mszyc na razie, odpukać... Szpinak zbierałam, bób ładnie kwitnie, a i dziś koperku trochę już urwałam z tego co się sam powysiewał po całym warzywniku

anabuko1 napisał(a)
Ja w tym roku po raz pierwszy tez posadziłam szpinak.Może cos i mi na obiad urośnie
O lilie,,,zaraz się zacznie - piękny czas liliowy.Uwielbiam je

Aniu, ja szpinak też pierwszy raz w tym roku siałam i nawet się ładnie udał
Lilie też uwielbiam

Edyta10 napisał(a)
zakupy fajne zrobiłaś i tanio
widzę śliczną truskaweczkę i ładny duży bób, uwielbiam go

Edyto, zakupy faktycznie, wychodzi na to, że tanio
Truskawka już w brzuszku mojej córki, też już czekam na bób
Moja codzienność - ogród Oli 19:42, 30 maj 2015

Do góry
rojniki komuś obiecałam nie pamiętam komu

kwitną lilie

seslerie nowa miłość
skalna

jesienna

koniec
Ogród z tatarakiem w tle 06:41, 30 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, dobiegłaś do seteczki, gratuluję. Rabatka z iryskami bardzo mi się podoba. Mają swoje 5 minut.

Dziekuje Iwonko. Tak to już/dopiero 100 ile zmian nastapiło, sama nie wierze...

Iryski teraz przyciągają wzrok, a jak przekwitną to spektakl rozpoczną lilie orientalne
Malutki pod lasem 23:23, 29 maj 2015

Do góry
Ja w tym roku po raz pierwszy tez posadziłam szpinak.Może cos i mi na obiad urośnie
O lilie,,,zaraz się zacznie - piękny czas liliowy.Uwielbiam je
Mój mały ogródek 21:04, 29 maj 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
witam , właśnie porobiłam kilka fotek i zaraz idę plewić bo popadało

orlik i acer

żurawki

lilie

łubin

bez w tym roku mało kwiatu

rododendron

przesadziłam jeżówki

witam śliczne masz te roślinki wszególności łubin uwielbiam. Ja mam ale jeszcze niekwitnie bo tegoroczne siejki ale myślę że w przyszłym roku zakwitnie. Ciekawe masz nasadzenia Będę zaglądać do Ciebie
W cieniu - zacieniona 17:00, 29 maj 2015

Do góry
Martagony...lilie,które u mnie najwcześniej zakwitają...
Przyjazny ogród 00:01, 29 maj 2015

Do góry
Mariuszu bardzo ci dziękuję. Z lilii polecanych przez ciebie wybrałam wstępnie Attraction, Darwin (Hollandia), Marliacea Chromatella. Rozumiem, że skoro te lilie mają na celu umocnienie brzegu to mam je posadzić do gruntu, a nie w koszu czy jucie?
I jeszcze raz studiuję wykaz roślin o których pisałeś wcześniej.
Malutki pod lasem 23:06, 28 maj 2015

Do góry
Załamanie nerwowe mnie bierze jak wchodzę do ogrodu, a tam trawa nie skoszona, chwastów pełno, rabata kamyczkowa w połowie modernizacji, nie skończona, masakra jakaś...
No więc na poprawę humoru
Lilie niektóre już maja ładne pączki w kolorze

Buksiki dają radę

Obok nich lawenda zbiera się do kwitnienia, choć się tego nie spodziewałam w tym roku

No i na koniec przygotowania do jutrzejszego postnego obiadu Mój własny osobisty szpinak, mniam. Przepraszam za bałagan na blacie
Ogród pod trzema dębami 22:18, 28 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Hm, a powiedz mi dlaczego? Irysy też są egzotyczne, lilie też? Z ciekawości pytam Mam tez to https://sadzawka.pl/Equisetum_hyemale_Robustum-Skrzyp_zimowy_Robustum

Kwestia, ze czujesz, ze to nie ten klimat?

Lubię taki klimat i to bardzo, w tym roku na próbę posadziłam canny w donicy, którą ukrywam .
Skrzyp też mi się podobał bardzo, ostatecznie jednak kupiłam miniaturową trzcinę.
Irysy prawie wszystkie kupiłam jak projektanta ogrodu już u mnie nie było, bo je lubię i z natury ogrodowo jestem kokoszką.
Staram się jednak ograniczać, aby całość była choć trochę spójna.
Oczko moje jest dosyć małe, za nim są trawy, jeżówki, werbeny, taka wielka roślina by je zdominowała.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies