Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

ewakatowice 15:19, 08 maj 2015

Danusiu, zostawiam całuski i powiem TYLKO tyle, że ogród wygląda wyśmienicie!!!!

no, jednak muszę dopisać ...

Tulipany niby „niewypały” są przepiękne w Twoim ogrodzie i nabierają klasy.
Sądzę, że nawet brzydkie kaczątko będzie wyglądało jak łabędź u Ciebie
Milka 15:40, 08 maj 2015

Gardenarium napisał(a)

Irenko trochę późno, Lepiej mocniej w przyszłym roku, bo one zawiązują nowe pędy wtedy gdy nie mają liści.

dzięki jak to stale trzeba się uczyć
Ewa 15:44, 08 maj 2015

A czy Ty Danusiu stosujesz tego typu preparaty jak Em Farma?
Mila 18:14, 08 maj 2015

Gardenarium napisał(a)
W tym roku całe pasmo pomyłek polskich tulipanów, dlatego trzeba będzie się pożegnać z kupowaniem w Polsce.

Niektóre jako tako, a niektóre, po prostu nietrafione. Miały być czarne i białe, a są różniaste, nawet brązowe się trafiły i pomarańczowe. Jak u was z pomyłkami? Jest w torebce to co napisane?

U mnie BLACK HERO całkiem RED
ana_art 18:16, 08 maj 2015

z tego co czytam to wiele osób które kupiło w tym roku Exotic Emporio w biedronce otrzymało owszem białe ale inne. Ja kupowałam żółte i pomarańczowe również w biedronce i też nie są to te odmiany które kupiłam, fakt pomarańczowe ale odmiana zupełnie inna. Myślę, że dobrym sposobem byłoby gdyby każdy kto kupował i ma pomylone wysłał @ z informacją/reklamacją, żeby jednak przyłożyli sie do prawidłowego oznaczania gatunkowego.
Olili 20:54, 08 maj 2015

Na cuda się npatrzyłam ,dziękuję za dawkę piękna.
Kasiek 21:21, 08 maj 2015

Posadzilam 2250 szt. cebulowych, oprocz czosnkow wszystko inne bylo wielka pomylka, po 1: wyszlo moze 20 tulpanow, po 2: calkiem inne odmiany i kolory niz te co zamiawialam. Zamawialam w Niemczech i Holandii. Reszta cebul po prostu zgnila
Gardenarium 22:02, 08 maj 2015

ana_art napisał(a)
z tego co czytam to wiele osób które kupiło w tym roku Exotic Emporio w biedronce otrzymało owszem białe ale inne. Ja kupowałam żółte i pomarańczowe również w biedronce i też nie są to te odmiany które kupiłam, fakt pomarańczowe ale odmiana zupełnie inna. Myślę, że dobrym sposobem byłoby gdyby każdy kto kupował i ma pomylone wysłał @ z informacją/reklamacją, żeby jednak przyłożyli sie do prawidłowego oznaczania gatunkowego.

U ciebie Ana chyba najmniej pomyłek i najwięcej tulipanów. Jesteś niekwestionowaną królową cebulowych

Trzeba by zapisywać co i gdzie się kupowało, robić notatki i dokumentację, nikomu się nie chce tracić czasu i stąd tak się dzieje. Pakują co mają chyba...i jak leci. Myślisz? Czy przypadkowe pomyłki?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:02, 08 maj 2015

Ewa napisał(a)
A czy Ty Danusiu stosujesz tego typu preparaty jak Em Farma?

Nie stosowałam, ale chyba trzeba próbować wszystkiego, zwłaszcza ekologicznego.

Instagram Ogrodowiska
Milka 22:04, 08 maj 2015

My zbieramy 2 razy dziennie, coraz mniej, ale lilie wyzarte, najgorzej te mlode bez skorupek zbierac, fuj, nie cierpie ich..