Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:30, 09 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ewka a może przyjedziesz do mnie i zobaczysz te hektolitry nawozu jakich niby używam w ogrodzie i doklejanie żdziebeł do traw?

Reszta na pw.

Matko, co za zołza zarzuca Ci takie rzeczy? Nie wierzę w to co czytam!

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:19, 09 cze 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Może byś znalazła wolny dzień ( i ja też) i mnie odwiedzisz? ?

Ewka a może przyjedziesz do mnie i zobaczysz te hektolitry nawozu jakich niby używam w ogrodzie i doklejanie żdziebeł do traw?

Reszta na pw.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:17, 09 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A ja wysuwam teorię, że coś w tym jest. Ale to tylko w sytuacji tegorocznej, a jasnowidzami nie jesteśmy, jak będzie ...
Wycinałaś dość wcześnie, do tego zacisze i mikroklimat spowodowały, ze trawki szybciej się wybudziły. Potem , jak już podrosły, miały siłę oprzeć się przymrozkom.
Ja czekałam do kwitnięcia forsycji, mam wrażenie, ze miskanty wtedy żyły, ID na 100% były ładne po zimie. Przycięłam, a kilka dni później przyszły mrozy -7 stopni i szlag wszystko trafił...

Co nie znaczy, ze zwykle tak jest. Ta wiosna byłą nienormalna ...

Zatęskniłam do twojego trawiastego ogrodu. Moja rabatka z ID i baronami - daleką drogę po tej wiośnie musi przejść do takiego efektu, jak u ciebie.
Idę pooglądać twoje szarości.

Głowa do góry. Czytam o przykrościach, nie wiem o co chodzi, ale trzymam kciuki, by było dobrze. Tulę i buziaki ślę

Iwonko, w tamtym roku gracilimusy wycinałam jak już były zielone od dołu.
W tym roku nie miałam tych póżniejszych przymrozków tzn. był jeden -1 ale to nie miało większego znaczenia.
Zaczęłam dość dokładnie interesować się tematem miskantów, jak zbiorę większość dostępnym informacji to podzielę się wiedzą
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:12, 09 cze 2016

Do góry
Luki, masz rację! Codziennie zakopuję kawał wieprzowiny/wołowiny/dziczyzny/drobiu Co akurat jest na stanie to idzie pod trawy
Wiesz ja kocham wszystkie trawy a te największe najbardziej więc giganteus pewnie skradnie moje serce.

Juzia trzymaj się dalej swojego postanowienia to może w koljenym roku uwierzysz

Madziu, mam podobny problem z bukszpanami. Choć u mnie kule były w tragicznym stanie, za to kostki szaleją i też z chęcią przystopowałabym ich wzrost.

Alu, dziękuję

Aga, cieszę się bardzo, że lawenda odbiła

Marto, dzięki

Małgosiu, nie wiem...Gracilimusy już nie dostają pokrzywy bo boję się, że wyskoczą na 3 m. ML póki co idą w górę.

Marta, buziaki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:59, 09 cze 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
Trawiasty RAJ !!!!!!!
Przepięknie

Olik, wielkie dzięki za wszystko! Ta trawiasta rabata to Twój pomysł! Moje tylko wykonanie A więc Brawa należą się nam po połowie
Mam pewien pomysł jeśli jeszcze nie zrobiłaś zakupów Odezwę się póżniej.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:57, 09 cze 2016

Do góry
Tess napisał(a)
Pewnie, że chciałam zobaczyć Twoje silvery. Super są.
Moje jakoś kiepsko przezimowały.

A jak przycinasz ID? Pokazywałaś gdzieś?

Nie rozumiem ni w ząb o co chodzi z tymi przykrościami... Ludzie Ci w prywatnych wiadomościach jakieś wstręty czynią???

Tessiu wiesz, że jestescie z Toszką chrzestnymi moich Silverów? Dzięki Waszym namową skusiłam się na te rozświetlające carexy Jagoda zaoferowała odnóżki od swoich kęp i stałam się posiadaczką cudownych traw!
W tamtym roku byłam zakochana w ID ale w tym roku Silver Sceptre zdecydowanie są ładniejsze.

Ice Dancy przycięłam na początku kwietnia- to najniższe piętro na rabacie.

Przez cały kwiecień nie mogły się zebrać, wręcz stały w miejscu. Na początku maja byłam już taka zła, że zaczęłam myśleć o zamianie na coś innego. Silvery w tym momencie były już prawie całe zielone.
Postanowiłam spróbować porządnie je nawodnić. Po dwóch tygodniach codzienniego podlewania coś drgnęło i było widać, że duże dawki wody bardzo pozytywnie wpłynęły na ID.

Na początku czerwca wyglądały już tak

Wniosek na następny sezon jest taki, że będę je jeszcze krócej ścinać po zimie i od początku sezonu dostaną duże dawki wody.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:53, 09 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Kamilko, polecam kupić ładne, duże sadzonki traw.

Silvery rosną u mnie i na słonecznej rabacie i na cienistej. Na jednej i drugiej mają się rewelacyjnie ale dostają duże dawki wody. Jeśli chcesz zrobić doktorat z Silverów zapraszam do zimy 2014/2015, tam wszystkie znane mi osoby posiadające te trawy opisały swoje stanowiska i uprawy

[

dziękuję Ci bardzo
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:47, 09 cze 2016

Do góry
Kasiek Fajny tekst! Przypomniałam sobie stare, fajne czasy na gigancie

Kamilko, polecam kupić ładne, duże sadzonki traw.

Silvery rosną u mnie i na słonecznej rabacie i na cienistej. Na jednej i drugiej mają się rewelacyjnie ale dostają duże dawki wody. Jeśli chcesz zrobić doktorat z Silverów zapraszam do zimy 2014/2015, tam wszystkie znane mi osoby posiadające te trawy opisały swoje stanowiska i uprawy

Ewka

Iwonko, dobry patent

Kasiu, aż mi głupio Nie mam nawet kiedy odpisać na pw.przepraszam bardzo! Może weekend będzie spokojniejszy...Bardzo dziękuję za ciepłe słowa!

Mirella, dzięki

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:39, 09 cze 2016

Do góry
Konieczki, dziękuję Trawy cieszą oczy.

Asiu, niestety smutne to...

Edytko, ale z czego ta zazdrość? Nie rozumiem jak można zazdrościć traw...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:36, 09 cze 2016

Do góry
beta napisał(a)

OMG!!!!!!!...giganty...a zestawienie szarości z zielenią katalogowe...bosko
miło oko uspokoiłam po moich ognistych kolorach (jak to nazwała Nawi)

Beatko jak ja marze o takich berberysach jak u Ciebie
Niestety muszę się zadowolić moimi lekko czerwonymi
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:35, 09 cze 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Przyznaj sie to nie gnojowka tylko jakies dopalacze tym roślinom dajesz

Asiu pewnie, że tak! Codziennie 5 l florovitu leje pod trawy...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:33, 09 cze 2016

Do góry
iwonkap napisał(a)

super , czekam zatem na fotki oraz jeśli znajdziesz chwilkę na instrukcję jak trzeba je przycinać żeby było ok Jaką mas ztam odmianę hortek ?

Iwonko, przepraszam ale rabata jeszcze nie ukończona, możliwe, że w sobotę będą aktualne fotki.
Zobacz jak hortenje Limelight z bukszpanami wyglądały w tamtym roku.

Lipiec

Sierpień

Wrzesień

Instrukcję poszukaj u mnie jakoś luty, marzec. Jest obrazkowa pokazana przez Irenkę. Jesli nie znajdziesz to proszę napisz, w wolnej chwili poszukam.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:41, 08 cze 2016

Do góry
Polinka, jestem z Tobą!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:09, 07 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Mirelko, moim zdaniem nie ma co łączyć wczesnego wycinania traw z tempem wzrostu.

A ja wysuwam teorię, że coś w tym jest. Ale to tylko w sytuacji tegorocznej, a jasnowidzami nie jesteśmy, jak będzie ...
Wycinałaś dość wcześnie, do tego zacisze i mikroklimat spowodowały, ze trawki szybciej się wybudziły. Potem , jak już podrosły, miały siłę oprzeć się przymrozkom.
Ja czekałam do kwitnięcia forsycji, mam wrażenie, ze miskanty wtedy żyły, ID na 100% były ładne po zimie. Przycięłam, a kilka dni później przyszły mrozy -7 stopni i szlag wszystko trafił...

Co nie znaczy, ze zwykle tak jest. Ta wiosna byłą nienormalna ...

Zatęskniłam do twojego trawiastego ogrodu. Moja rabatka z ID i baronami - daleką drogę po tej wiośnie musi przejść do takiego efektu, jak u ciebie.
Idę pooglądać twoje szarości.

Głowa do góry. Czytam o przykrościach, nie wiem o co chodzi, ale trzymam kciuki, by było dobrze. Tulę i buziaki ślę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:07, 07 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Bardzo Ci dziękuję Zamiast skrzypu wysokie trawy mogą być a z nimi nie mam problemu

ano nie masz Zaraz wkleję też Twoją - moją lawendę. Poszłam tylko cyknąc zdjęcie,to przy okazji bukszpany opitoliłam
Typografia ogrodu 22:10, 07 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Rewelacyjnie wygląda Trzcinnik w donicy!
Ciekawe czy przez cały sezon będzie taki strzelisty?
nie mam pojecia.czas pokaże
Typografia ogrodu 22:04, 07 cze 2016

Do góry
Rewelacyjnie wygląda Trzcinnik w donicy!
Ciekawe czy przez cały sezon będzie taki strzelisty?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:56, 07 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Napatrzeć się nie mogę na ten trawiasty raj Nie będę oryginalna, cudnie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:48, 07 cze 2016

Do góry
Jestem ciekawa dlaczego Silvery u Ciebie nie ruszyły? Masz jakieś podejrzenia?

Wiśnie tnij, moje już drugi raz w tym sezonie i rewelacyjnie się zageszcza.
Dla odmiany czas na zmiany... 12:13, 07 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Energetyczne kolory w ogrodzie studzi przepiękny taras!
Beatko przpiękne dekoracje i jak klimatycznie zastawione.
Wielkie WOW !!

...cieszę się ze się Pani podoba...na ganku uwielbiam pić kawkę w wekndy...choć już o 9 rano potrafi tam nieźle smalić...za to po południu cień gwarantowany...za to po południu taras tonie w słońcu...cieszę się że mam te cisy w donicy...sprawdzają się jako żywa przesłona....ciekawa jestem tylko jak przeżyją zimę?...pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies