Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród tworzony z pasją 22:16, 11 kwi 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Stipa pięknie ruszyła. Moja malutka, bo późno siałam.
Pod brzozą tuje słabiej rosną. Mam pod płotem szpaler szmaragdów i dwa ostatnie znajdują się w pobliżu brzozy - są o pół metra niższe od pozostałych i w ogóle drobniejsze.

A moje właśnie są takie same, niczym się nie różnią, tylko ze albo teraz zaczynają schanac albo pomarzły zima.

A mogłabyś wrzucić zdjęcie tych tuji?
Ogród tworzony z pasją 22:07, 11 kwi 2016

Do góry
Stipa pięknie ruszyła. Moja malutka, bo późno siałam.
Pod brzozą tuje słabiej rosną. Mam pod płotem szpaler szmaragdów i dwa ostatnie znajdują się w pobliżu brzozy - są o pół metra niższe od pozostałych i w ogóle drobniejsze.
Ogród Ani :) 21:48, 11 kwi 2016
Do góry
Ja bym tam brzozy nie dała Aniu
To skarpa, brzoza osuszy ją jeszcze bardziej
Ogród Mirelli 21:40, 11 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Pamiątkowe zdjęcie

W zielonej kurtce to ja, obok Gosia Mysza "Brzozy i świerki na długiej wąskiej działce"

Szkoda, że pozostałe cztery dziewczyny nie dały się namówić na wspólne zdjęcie - może następnym razem

Fajnie Was widziec dziewczyny ale wypasiona szkółka ,bardzo mi sie podoba ze rosliny sa podpisane ,u nas to jeszcze 100 lat za murzynami jak sie pytam o gatunek to robia mumina ,nikt nic nie wie..
Ta szałwia deep blue jest boska ,tez chce kupic .Najładniej wyglada w duzych plamach ,tez mam miejsce przygotowane ale bede czekała chyba az zakwitnie bo raz mnie w konia juz zrobili..
Ogród Małej Mi - sezon 2016 21:23, 11 kwi 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Aniu Twój wątek pędzi jak szalony, wiem, że nie masz wiele czasu na odpowiedzi ale mam do Ciebie pytanie. Czy serby poradzą sobie przy brzozach? Nie wiem jaki żywopłot tam posadzić, a tuje niestety brzydną.

Tuje brzydną przy brzozach może z tego powodu, że brzozy do nich dotykają i je cieniują. Tuja jak coś ją smyra to wtedy się robi łysa. Tak załatwiłam sobie tuje topinamburem

Brzoza jak i serb ma podobny system korzeniowy, a to nie jest dobre towarzystwo. Jedno i drugie ma korzenie szeroko i płytko.

Musisz się pytać kogoś kto ma tak posadzone.. Ja mam jodły, a jodła ma głęboki system korzeniowy i daje radę.
Ogródek Iwony II 20:50, 11 kwi 2016

Do góry
Brzozy - 4 sztuki. Będą robić za krajobraz zapożyczony za płotem
Oddzielać będą ogród od pola

W Kruklandii 19:59, 11 kwi 2016

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Zaglądam skrzynie świetne cały efekt robi żwirek czyli muszę sobie wyżwirować
Brzozy okropne ale co tam

Hahaha! Ale co tam

W Kruklandii 19:56, 11 kwi 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Szkoda brzózek, szkoda Juzi :/

Jest ok!

Dzisiaj poprawiłam brzozy....ciut je podniosłam...ze dwa cm
Ale teraz będę miała pewność, że nie za głęboko!
Muszą rosnąć!

Dwie jeszcze czekają, bo najpierw rabaty muszę im przygotować

W Kruklandii 19:38, 11 kwi 2016

Do góry
Zaglądam skrzynie świetne cały efekt robi żwirek czyli muszę sobie wyżwirować
Brzozy okropne ale co tam

Gożdzikowa - wiejski ogród 17:58, 11 kwi 2016

Do góry
Kurki i konika z mamą widziałam! Wiosna u ciebie szybsza jednak! U mnie jabłonki dopiero z pączków listki wystawiły, brzozy dopiero kwitną i dopiero podbiał wylazł tak naprawdę spomiędzy badyli. Forsycja kwitnie, dokończyłam dziś cięcie róż. Niestety mocno je musiałam pociachać, mam jedną nową. No i Twoja trzyma się zielono, ale jeszcze listków nie wypuszcza, Pączki trochę przyschły, ale tylko z wierzchu, w środku zielone. Będzie dobrze!
Czekam na jutrzejszy deszcz!
Pozdrawiam
Ogród Ani :) 17:54, 11 kwi 2016

Do góry
Nie wiem czy brzoza na tarasie to dobry pomysł? To miejsce jest bardzo suche a one chyba lubią wodę :/
Na dodatek spada tam ten nieszczęsny śnieg :/
Z drugiej strony chcę mieć fontannę

W sumie to mogę zrezygnować z brzozy na rzecz wiąza

W Kruklandii 15:30, 11 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

A szkółka to Borysławice!
Pan Marek Andrzejewski jest tym ogrodnikiem z doświadczeniem, który kazał mi posadzić brzozy 20 cm niżej niż w doniczce!
Tak żeby wszyscy wiedzieli.

I kończę temat brzóz.

Dobre posunięcie. Jestem z Ciebie dumna!
W Kruklandii 14:57, 11 kwi 2016

Do góry
Napisałam Panu co myślę o nim i o jego traktowaniu drzew i ludzi.
I że nie powinna się dla niego liczyć sprzedana sztuka tylko zadowolony klient, bo w tym momencie stracił bardzo dużo klientów...gdyż ponieważ ... przypadek jego brzóz opisałam na najpopularniejszym forum ogrodniczym.
No i takie tam inne

Pan odpisał, że mu przykro że nie ufam doświadczonemu ogrodnikowi!!!

No wiecie co?!?!?
Dobry jest!
Przez moment poczułam się winna!
Ale tylko przez moment

Niech spada!
Brzozy soróbuję wyprowadzić na ludzi. Jak będą straszyć to przesadzę je na działkę do mamy
Ja nie zbiednieję, a on niech się udławi!

A szkółka to Borysławice!
Pan Marek Andrzejewski jest tym ogrodnikiem z doświadczeniem, który kazał mi posadzić brzozy 20 cm niżej niż w doniczce!
Tak żeby wszyscy wiedzieli.

I kończę temat brzóz.

W Kruklandii 14:46, 11 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
Skrzynie są super!
Idę zobaczyć swoje brzozy dokładnie.

Idź i powiedz co i jak
Ogród Mirelli 13:31, 11 kwi 2016

Do góry
Pamiątkowe zdjęcie

W zielonej kurtce to ja, obok Gosia Mysza "Brzozy i świerki na długiej wąskiej działce"

Szkoda, że pozostałe cztery dziewczyny nie dały się namówić na wspólne zdjęcie - może następnym razem

W Kruklandii 13:28, 11 kwi 2016

Do góry
Skrzynie są super!
Idę zobaczyć swoje brzozy dokładnie.
Mój ogród pod górkę... 09:42, 11 kwi 2016

Do góry
Piękne skrzynie warzywne, to było moje marzenie, ale za mały ogród.....doczytałam o palikach, jak się pogoda poprawi to też muszę opalikować swoje brzozy.
W Kruklandii 09:38, 11 kwi 2016

Do góry
Margo napisał(a)

A proszę bardzo wszystkie cztery Ci cyknęłam Proszę nie patrzeć na bałagan wokół, za chwilę bedziemy robili płot stąd taki a nie inny wygląd.
Ta na drugiej fotce ma najbardziej widoczne miejsce szczepienia, bo zgrubienie duze, ale jest bardzo nisko i z czasem raczej wyrówna się z górą, i zniknie w nasadzeniach. Są lekkie krzywizny i one sie z wiekiem zniwelują. A to są brzozy z tych tańszych i gorszych jakościowo, bo na droższe nie miałam kasy.

Też nie idealne te szczepienia...ale przynajmniej proste te pnie.
A te moje dwie mają przewodnik wygięty jak paragraf

W Kruklandii 09:30, 11 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Te dwie co posadziłam mają szczepienia na 5 cm, przewodniki zaczynają się na 10 cm.
Czyli nie jest źle.
Te pozostałe gorzej i te chcę wymienić albo zwrócić.

A mogłabyś cyknąć fotkę tym brzozom i wrzucić u mnie???

A proszę bardzo wszystkie cztery Ci cyknęłam Proszę nie patrzeć na bałagan wokół, za chwilę bedziemy robili płot stąd taki a nie inny wygląd.
Ta na drugiej fotce ma najbardziej widoczne miejsce szczepienia, bo zgrubienie duze, ale jest bardzo nisko i z czasem raczej wyrówna się z górą, i zniknie w nasadzeniach. Są lekkie krzywizny i one sie z wiekiem zniwelują. A to są brzozy z tych tańszych i gorszych jakościowo, bo na droższe nie miałam kasy.

Ogród tworzony z pasją 09:10, 11 kwi 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Szukam kogoś kto ma u siebie brzozy w ogrodzie. Mianowicie mam ten problem, że tuje mimo podlewania zrobiły się dziwne, albo pomarzły albo faktycznie to z braku wody. Jeżeli byłaby to 2 opcja to musze je wymienić bo tego podlewania jest za wiele a i tak efektów nie przynosi. Czy świerki serbskie dadzą sobie radę? Macie jakieś inne propozycje? Szukam czegoś iglastego.

Nie chce zapeszać ale w razie czego...
Karol ja miałam posadzone swierki zwykłe miedzy brzozami i niestety slabo rosły.Bez systematycznego podlewania tuja nie da rady z brzozą.Brzoza ma płytki i rozległy system korzeniowy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies