Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

kosolka 09:11, 06 maj 2016

07_Rene napisał(a)
Czy to możliwe, żeby rozsiała się piwonia?

No pewnie ze to piwonia

Jak zwykle pięknie pokazałaś ogród Moje bodziszki jeszcze pąków nie mają.
07_Rene 09:12, 06 maj 2016

anka_ napisał(a)
Ta kora to też tej brzozy czy to jakaś inna?

Co do traw to u mnie padła połowa miskantów.

To kora zwykłej brzozy brodawkowatej.
Na tej rabacie rabacie mam 3 różne brzozy, ale tą zwykła widać, bo na początku była sadzona. Jak sie przyjrzysz to słupki zobaczysz, gdzie rosną dwie inne

Brzoza Golden Obelisk super jest, bo bardzo wcześnie puszcza listki. Anda pokazywała u siebie podobną odmianę wczoraj.
sylwia_slomc... 09:26, 06 maj 2016

A tą piwonię to przesadzałaś bo bardziej mi to wygląda no odrost od korzonka. Dziwne ztymi paprociami bo moje w pełnym słońcu i bez podlewania były, a wychodzą, choć latem liście im przypalało mocno, może Twoje jeszcze wyjdą
Kawa 09:31, 06 maj 2016

Renia cudne foty
i taka różnorodność
baaardzo mi się podoba
Pszczelarnia 09:34, 06 maj 2016

To biała się nie pokłada. Miałam różową, rozkładała się na inne sąsiednie byliny. Dlaczego?
margaretka3 09:40, 06 maj 2016

Pszczółko, różową też mam, nie zauważyłam, aby się pokładała. Hmm naprawdę nie wiem, dlaczego u Ciebie się pokładała.
Krakus 12:27, 06 maj 2016

07_Rene napisał(a)

Ku pokrzepieniu serc... Tyle zostało mi z carex FC

Kilkanaście kępek do kosza

a nie za dużo ciachałaś? gdzieś czytałem że ta trawa nie lubi ciachania tylko przycinać czuprynę...
Jana 22:58, 06 maj 2016

Też mam tę brzozę Golden Obelisk, fajnie odcina sie na tle zieleni
Agania 23:09, 06 maj 2016

Moje FC też bez życia i nie tylko one, zima bez mrozu, mokra nie zamarznięta zima i fiasko
Ogrodem się zachwycam...kolejny profesjonalny fotograf z Ciebie
07_Rene 08:00, 07 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
A tą piwonię to przesadzałaś bo bardziej mi to wygląda no odrost od korzonka. Dziwne ztymi paprociami bo moje w pełnym słońcu i bez podlewania były, a wychodzą, choć latem liście im przypalało mocno, może Twoje jeszcze wyjdą

To chyba bardziej prawdopodobne, niż że się rozsiała z nasion
Paprocie na zboczu piwniczki rosły, podlewałam ile mogłam, ale woda spływa Nie wiem czy przy takim sezonie jak w ubiegłym roku cokolwiek tam wytrzyma....

Kawa napisał(a)
Renia cudne foty
i taka różnorodność
baaardzo mi się podoba

Na dużym terenie różne rośliny się zmieszczą choć powtarzalność gatunków jest ważna. U mnie na razie sporo przypadków było. Ostatnio dopiero kupuję rośliny bardziej rozmyślnie.

Pszczelarnia napisał(a)
To biała się nie pokłada. Miałam różową, rozkładała się na inne sąsiednie byliny. Dlaczego?

A może ma zbyt dużo nawozu? Zaintrygowało mnie to bardzo.

Krakus napisał(a)

a nie za dużo ciachałaś? gdzieś czytałem że ta trawa nie lubi ciachania tylko przycinać czuprynę...

One rzeczywiście nie lubią cięcia, ale jak są uschłe i martwe to chyba nie robi im to takiej różnicy W pierwszym roku okryłam je liśćmi i uschły do granicy okrycia, wtedy ciachnęłam tylko same końcówki i szybko się odbudowała. Teraz nie okryłam i cała uschła. Najpierw faktycznie ścięłam je o połowę, ale szpetne były, więc za radą dziewczyn, które mają je dłużej ścięłam przy samej ziemi

Jana napisał(a)
Też mam tę brzozę Golden Obelisk, fajnie odcina sie na tle zieleni

Moja malutka, na razie jej nie widać z daleka, ale z bliska bardzo ładna. Już ją lubię

Agania napisał(a)
Moje FC też bez życia i nie tylko one, zima bez mrozu, mokra nie zamarznięta zima i fiasko
Ogrodem się zachwycam...kolejny profesjonalny fotograf z Ciebie

FC już chyba nie chce. U mnie zbyt ciężkie warunki na razie. Niby z jednej kępki kupionej sama rozmnożyłam, ale szkoda czasu i energii.
Cieszę się bardzo, że Ci się podobają moje początki Teraz muszę dać roślinom podrosnąć