To kora zwykłej brzozy brodawkowatej.
Na tej rabacie rabacie mam 3 różne brzozy, ale tą zwykła widać, bo na początku była sadzona. Jak sie przyjrzysz to słupki zobaczysz, gdzie rosną dwie inne
Brzoza Golden Obelisk super jest, bo bardzo wcześnie puszcza listki. Anda pokazywała u siebie podobną odmianę wczoraj.
A tą piwonię to przesadzałaś bo bardziej mi to wygląda no odrost od korzonka. Dziwne ztymi paprociami bo moje w pełnym słońcu i bez podlewania były, a wychodzą, choć latem liście im przypalało mocno, może Twoje jeszcze wyjdą
Moje FC też bez życia i nie tylko one, zima bez mrozu, mokra nie zamarznięta zima i fiasko
Ogrodem się zachwycam...kolejny profesjonalny fotograf z Ciebie
To chyba bardziej prawdopodobne, niż że się rozsiała z nasion
Paprocie na zboczu piwniczki rosły, podlewałam ile mogłam, ale woda spływa Nie wiem czy przy takim sezonie jak w ubiegłym roku cokolwiek tam wytrzyma....
Na dużym terenie różne rośliny się zmieszczą choć powtarzalność gatunków jest ważna. U mnie na razie sporo przypadków było. Ostatnio dopiero kupuję rośliny bardziej rozmyślnie.
A może ma zbyt dużo nawozu? Zaintrygowało mnie to bardzo.
One rzeczywiście nie lubią cięcia, ale jak są uschłe i martwe to chyba nie robi im to takiej różnicy W pierwszym roku okryłam je liśćmi i uschły do granicy okrycia, wtedy ciachnęłam tylko same końcówki i szybko się odbudowała. Teraz nie okryłam i cała uschła. Najpierw faktycznie ścięłam je o połowę, ale szpetne były, więc za radą dziewczyn, które mają je dłużej ścięłam przy samej ziemi
Moja malutka, na razie jej nie widać z daleka, ale z bliska bardzo ładna. Już ją lubię
FC już chyba nie chce. U mnie zbyt ciężkie warunki na razie. Niby z jednej kępki kupionej sama rozmnożyłam, ale szkoda czasu i energii.
Cieszę się bardzo, że Ci się podobają moje początki Teraz muszę dać roślinom podrosnąć