Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

babka 08:20, 06 maj 2016

Czosnki pewnie .usiały sił nabrać po długiej podróży mówiłam, że zakwitną.
Taki sklep jest i u mnie, popytam przy najbliższej okazji
07_Rene 08:21, 06 maj 2016

Czy to możliwe, żeby rozsiała się piwonia?

Obok liliowców wyrosło mi cos takiego. W tamtym roku rosły w tym miejscu właśnie piwnonie.

Juzia 08:22, 06 maj 2016

Odętka u mojej sąsiadki sięgała mi cycków....a mam 172cm wzrostu
07_Rene 08:27, 06 maj 2016

Jana napisał(a)
nie mam jeszcze odętki, ale jeśli wysoka to pewnie się pokłada...muszę popatrzeć u siebie czy też nie mam mszyc. Reniu masz piękną przestrzeń, ogród wydaje się ogromny, a może taki jest...parkowy - dobre określenie, pasuje

Mszyce są wredne, dziś ich nie ma, a jutro już są. Trzeba być czujnym.
Przestrzeń jest spora, dlatego roślin na razie nie widać

Brzoza Golden Obelisk

07_Rene 08:33, 06 maj 2016

babka napisał(a)
Czosnki pewnie .usiały sił nabrać po długiej podróży mówiłam, że zakwitną.
Taki sklep jest i u mnie, popytam przy najbliższej okazji

Nie wiem czy pisałam to u siebie, czy u kosolki, ale ja mam mydło potasowe z Florovitu o zapachu czosnku (ta informacja jest drobnym drukiem dopisana, pani w sklepie nie słyszała o mydle czosnkowym). Trzeba czytać etykiety.

Jeżówki mi się chyba rozsiały.

I zawilce jesienne

Juzia napisał(a)
Odętka u mojej sąsiadki sięgała mi cycków....a mam 172cm wzrostu

Ciekawe czy im moja ziemia spasuje, ale przy różach i ich nawożeniu może być im dobrze.

Ku pokrzepieniu serc... Tyle zostało mi z carex FC

Kilkanaście kępek do kosza

07_Rene 08:41, 06 maj 2016

Zana napisał(a)
Dzień dobry Reniu. Wreszcie zatrzymałam się u Ciebie trochę na dłużej. Przepiękną masz okolicę! Przez to, że nie masz ogrodzenia, ogród sprawia wrażenie, jakby się w nią wtapiał. Ale pewnie będziecie się grodzić, to zrozumiałe, bo i chwaściory mają teraz używanie a zimą pewnie wiatry trochę hulają i zwierzyna dzika przychodzi. Fajnie, że dumasz nad piwniczką, dzisiaj to rzadkość taki obiekt. Nie dość, że praktyczna to jeszcze ciekawy element ogrodu. Dużą masz przestrzeń, mnie to by chyba przerażało! Ja mam malutką działeczkę, a i tak jest dla mnie nie lada wyzwaniem. Fajne rabaty tworzysz, będę zaglądać. Miłego dnia życzę.

Dzień dobry Anula
Miło że Ci się podoba okolica. Mi najbardziej się podoba właśnie to, że nic tam nie ma choć powoli na horyzoncie wyrastają jakieś wielkie hale i inne konstrukcje, dlatego nie mam skrupułów, żeby przysłonić trochę te widoki.
Płot chwaściorów nie zatrzyma, ale na zwierzynę by się przydał. Na razie sadzimy w koło żywopłot grabowy Z przodu koło domu tuje. Na samym dole działki jest żywopłot z forsycji, bo miałam do zagospodarowania kilkadziesiąt sadzonek.

Bronz form też podejrzanie wygląda i chyba padł mi miskant adagio Tulipany, które pokazuje miały zgrać się z bladoróżowymi, i klapa...

07_Rene 08:46, 06 maj 2016

Za to bodziszki nigdy nie zawodzą

07_Rene 08:49, 06 maj 2016

Bożykwiat Meada
07_Rene 08:52, 06 maj 2016

Zdecydowanie lubię leśne klimaty... Muszę drzewa sadzić Większośc paproci nie przetrzymała zeszłorocznej suszy

anka_ 09:01, 06 maj 2016

07_Rene napisał(a)

Brzoza Golden Obelisk
Ta kora to też tej brzozy czy to jakaś inna?

Co do traw to u mnie padła połowa miskantów.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies