Nie wiem czy pisałam to u siebie, czy u kosolki, ale ja mam mydło potasowe z Florovitu o zapachu czosnku (ta informacja jest drobnym drukiem dopisana, pani w sklepie nie słyszała o mydle czosnkowym). Trzeba czytać etykiety.
Jeżówki mi się chyba rozsiały.
I zawilce jesienne
Ciekawe czy im moja ziemia spasuje, ale przy różach i ich nawożeniu może być im dobrze.
Ku pokrzepieniu serc... Tyle zostało mi z carex FC
Kilkanaście kępek do kosza
Dzień dobry Anula
Miło że Ci się podoba okolica. Mi najbardziej się podoba właśnie to, że nic tam nie ma choć powoli na horyzoncie wyrastają jakieś wielkie hale i inne konstrukcje, dlatego nie mam skrupułów, żeby przysłonić trochę te widoki.
Płot chwaściorów nie zatrzyma, ale na zwierzynę by się przydał. Na razie sadzimy w koło żywopłot grabowy Z przodu koło domu tuje. Na samym dole działki jest żywopłot z forsycji, bo miałam do zagospodarowania kilkadziesiąt sadzonek.
Bronz form też podejrzanie wygląda i chyba padł mi miskant adagio Tulipany, które pokazuje miały zgrać się z bladoróżowymi, i klapa...