Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

Olili 21:36, 06 maj 2016

Karol99 napisał(a)
A gdzie chciałabyś ją dosadzic?

na zdjęciu w powyższym moim poście namalowałam na biało.
Olili 21:49, 06 maj 2016

tak wnerwia mnie ta rabata,ze poszłam tam dziś z nożycami ,sekatorem,piłką..
podkrzesałam brzozy i modrzewia i to konkretnie. Wygląda nadal do niczego tyle,ze prześwit się zrobił.
szemusia 22:22, 06 maj 2016

Olili napisał(a)
Byłam wczoraj w naszym C.O. celem rozpoznania w kalinach a tu zonk......nie ma żadnej....
Patrzyłam w necie to takie malusie patyczki .

Moim największym problemem jest chyba to ,ze ciągnie mnie w stronę naturalistyczną a z drugiej strony zachwycają rośliny ,które do tego stylu nie pasują..

Iza, kalin nie ma, bo nie mają w ogóle, czy już nie ma? Może jeszcze dowiozą? Albo popytać w Białej, tam gdzie hurt? Teraz w detalu też tam sprzedawają.

I wydaje mi się, że dobrze opisałaś problem. Ale najważniejsze, że wiesz, czego oczekujesz po SWOIM ogrodzie
Ja po obejrzeniu forumowych ogrodów początkowo wzdychałam nad każdym, dosłownie Ale teraz wiem, ze jednak blizej mi do rabat uporządkowanych, formalnych. I jest mi z tą wiedzą ciut łatwiej coś wymyślić.
U siebie chyba te ciągoty naturalistyczne zdiagnozowałaś odpowiednio Właśnie tak widzę Twój ogród

To gdzie fotka new look rabaty???
Olili 22:58, 06 maj 2016

szemusia napisał(a)

Iza, kalin nie ma, bo nie mają w ogóle, czy już nie ma? Może jeszcze dowiozą? Albo popytać w Białej, tam gdzie hurt? Teraz w detalu też tam sprzedawają.

I wydaje mi się, że dobrze opisałaś problem. Ale najważniejsze, że wiesz, czego oczekujesz po SWOIM ogrodzie
Ja po obejrzeniu forumowych ogrodów początkowo wzdychałam nad każdym, dosłownie Ale teraz wiem, ze jednak blizej mi do rabat uporządkowanych, formalnych. I jest mi z tą wiedzą ciut łatwiej coś wymyślić.
U siebie chyba te ciągoty naturalistyczne zdiagnozowałaś odpowiednio Właśnie tak widzę Twój ogród

To gdzie fotka new look rabaty???

ciemno już było.
ren133 23:13, 06 maj 2016

Iza
Wypowiem się tylko w kwesti rabaty z berberysami Zrobiłam w ubiegłym sezonie takie polączenie z hostami (jak na inspirce Edyty) ale, tak jak przypuszczalam, to nierealne zestawienie bo bagatelle potrzebuje słońca a słońce przypala hosty
Ale bagatelle z seslerią to już inna bajka wydaje mi się, ze ładna
Olili 23:33, 06 maj 2016

ren133 napisał(a)
Iza
Wypowiem się tylko w kwesti rabaty z berberysami Zrobiłam w ubiegłym sezonie takie polączenie z hostami (jak na inspirce Edyty) ale, tak jak przypuszczalam, to nierealne zestawienie bo bagatelle potrzebuje słońca a słońce przypala hosty
Ale bagatelle z seslerią to już inna bajka wydaje mi się, ze ładna

Reniu szkoda,że tylko w tej kwestii się wypowiedziałaś...
ale wiem,ze u Ciebie się teraz dzieje i masz głowę zaprzątniętą

berberysy z hostami już obalone.
Zestawienie z sesleria mam zapisane i być może je gdzieś wykorzystam . Najpierw chciałabym dojść do ładu z ogólnym zarysem tej rabaty.
Olili 21:30, 07 maj 2016

Pracowite popołudnie miałam ...czyli z flanki na flankę.
Czy wyszło z tego coś dobrego to nie wiem. Na wyrzucenie wszystkiego z tego zakątka nie mogę sobie pozwolić,muszę to półśrodkami rozegrać.
Kulki zgrupowałam po jednej stronie,przesadziłam porozrzucaną trzmielinę,dosadziłam roślinki na hortensjową, podlałam i padłam.
Zdjęcia ku pamięci zrobię sobie jutro,bo kto wie ile czasu to będzie w takiej konfiguracji .
Asiuniaa 12:14, 08 maj 2016

Ja też zapragnęłam bagatelle w tym roku.Będę je podsadzac stipą☺
Olili 21:25, 09 maj 2016

Asiuniaa napisał(a)
Ja też zapragnęłam bagatelle w tym roku.Będę je podsadzac stipą☺

a ta stipa nie pożre bagatelle?
Olili 21:27, 09 maj 2016

Posadziłam dziś trzmielinę między buksami ,będę ją ciąć.
Zastanawiam się czy mogę ją już teraz przyciąć, bo wysokie te sadzonki.