Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:01, 04 paź 2021

Do góry
Siedzę na fotelu i pije kawę
Patrze przez okno
Niektorzy maja jeszcze późne lato a u mnie tak

I tulipanowiec juz zolty
W ogródku emerytki 22:46, 03 paź 2021

Do góry
Wieczorny gość

Mamy już 2 jeżowe maluszki, mama przyprowadziła do kociej karmy.
Są maleńkie, ważą po 200 gram i zostaną u nas, bo do zimy nie zdążą osiągnąć 700 gram.
W ciepłej izolatce zjadły i poszły spać w sianku
Ogród bez reguł 22:29, 03 paź 2021

Do góry
galgAsia napisał(a)

Jestem zauroczona! To zestawienie jest cudne!
Sezon 2017 u Hanusi 21:50, 03 paź 2021

Do góry
Brykają po swoimn terenie i wypatrują gospodarza z marchewką, jabłkami i innymi przysmakami. Na codzieńmają trawę, wodę ze stawu i siano w drabinkach. Od deszczu mają szopkę, i "tarasik" pod daszkiem. W tym roku wkilgotne lato, teren podmokły, ubiegłe lato było bardziej zielono.
Ogród Basi 21:47, 03 paź 2021

Do góry

Ogród Basi 21:47, 03 paź 2021

Do góry

Ogród Basi 21:45, 03 paź 2021

Do góry

Ogród Basi 21:44, 03 paź 2021

Do góry

Ogród Basi 21:41, 03 paź 2021

Do góry
Dzisiaj było u nas bardzo ciepło. Przyjemnie było pochodzić po ogródku.

Moja ostoja 21:37, 03 paź 2021

Do góry
Basiu, tak ładnie to wygląda tylko na zdjęciu
Rzeczywiście rozrosły się drzewa i krzewy, że coś już trzeba eliminować. Najpierw pod toporek poszły bukszpany. Człowiek starzeje się, więc trzeba tworzyć ogród mniej kłopotliwy.

Ale mam do Ciebie, Basiu pytanie, bo jesteś ekspertką w uprawie powojników: czy u Ciebie też w dolnej partii liście żółkną i usychają?
Tak wyglądał mój powojnik Etoile Violette na początku sezonu (zdjęcie)
Teraz też ma bujną czuprynę, ale dołem do ca 80 cm jest goły. Czy to jakaś choroba?
Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:19, 03 paź 2021

Do góry
Dawid1111 napisał(a)
Dziwne, dodawałem. Spróbuję jeszcze raz

Zagłodzony, zafilcowany, za krótko koszony, nie nawożony albo za mało. Kosi chyba robot bo zostawia nieestetyczne brody. To kolejny dowód że robot nie zastąpi człowieka. Chyba że to człowiekowi nie chce się dokosić brzegów?

Filc powstaje z trawy skoszonej, która pozostaje na trawniku i dusi ten trawnik.
Zalecana wertykulacja 3 razy w roku a przynajmniej dwa, ale na razie nie, bo trawnik jest za młody. Mimo że młody i powinien wyglądać doskonale, koszenie i brak odpowiedniej pielęgnacji doprowadziło do takiego stanu + glina. Pisałam, że na glinie trawnik nie urośnie ładny.

Zalecenia:

aeracja rurkowa i piaskowanie
Wygrabienie filcu grabiami
nawóz jesienny
podlewanie
Dębowe zakątki 21:06, 03 paź 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
W tym roku zasiałam wiosna w marcu szałwię omaczona. Ledwo wzeszła i długo stała w miejscu już chciałam machnąć ręką i nie sądzić jej do gruntu takie mizeroty.
Jednak posadziłam wyrosły piękne ok 1 metra rozkrzewily się kwitną przepięknie. Kolor niebieski w różnych odcieniach na jednym kwiatku wstrzymuje ODDECH Z ZAchwytu.
Wiatr mi pokiereszował trochę te szałwię przycięłam. I dałam do wazonu z wodą od 2 tygodni Kwitną w wazonie nie zmieniając się.

Następna wiosnę zasieje dużo więcej aby obsadzić więcej rabat. Zachęcam wszystkich.

Aniu zawsze masz duże zbiory gdyby były mniejsze byłoby zdziwienie

Wyprawa super

Pozdrawiam.

Elu to w sumie dobra wiadomość z tymi szałwiami.Tylko mus odpowiednie nasiona kupić. A ty swoje gdzie kupowałaś ?
Może i ja je spróbuje wysiać.
Kolor mają obładny i kwitną cały czas. I krzaczki ładnie się rozrastają. To może warto spróbować.
Dyniek ozdobnych troszkę mam.
Jadalnych nie miałam.
Ale dostałam 3 od koleżanek

Podwórkowa rehabilitacja 21:02, 03 paź 2021

Do góry
Mgduska napisał(a)
U mnie budleja ma kwitnienie za sobą, gaura pomału kończy - szczególnie ta, która jest na południowej wystawie, przy ścianie.
Astry jednak ratują sytuację

Widziałam
Astry oczywiście też kupiłam kiedyś ale miejsca które im wybrałam okazy się być nieatrakcyjne i wypadły.
Za to chryzantemy ukryte za różami jadalnymi dają radę

Dębowe zakątki 20:57, 03 paź 2021

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Witaj bardzo dużo jeszcze masz kwitnących roślin. Dzięki temu masz kolorową jesień. Lubię kwitnąco w ogrodach, u mnie w tym roku mało kwiatów.

Jeszcze dużo roślin kwitnie.Dużo kolorów w ogrodzie. Mnie to bardzo cieszy.
Clematis Jan Paweł II

RODOS - trochę inaczej 20:57, 03 paź 2021

Do góry
Jesień to czy lato?

RODOS - trochę inaczej 20:53, 03 paź 2021

Do góry
Dziś mi się udało oczyścić kolejny kawałek ranczo. Jest miejsce na nowe nasadzenia

Dębowe zakątki 20:51, 03 paź 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Zdjęcia robisz przepiękne i kolejny obraz- super.

Jak to możliwe, że są truskawki? Czy to jakaś specjalna odmiana?

Dziękuje bardzo Asiu.
Te truskaweczki zwisające dostałam sadzonkę małą na wiosnę od siostry.Posadziłam w doniczce by mieć na nią oko.stała jak zamurowana ze 3 miesiace. :roll:
Potem dopiero namyśliła się rosnąć i zaowocować. I mam teraz pyszne , słodzisieńkie truskawki.

Ogrodowe wariacje 20:33, 03 paź 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Wczoraj miałam wolny dzień od zajęć zawodowych i spędziłyśmy z córką cały dzień pracując w ogrodzie. Mimo wysiłku to był naprawdę fajnie spędzony dzień razem córa ma 20 lat
Rośliny na nowej rabacie zostały posadzone z wyjątkiem kilku sztuk, bo muszę pooglądać z każdej strony, jest jeszcze gotowe to czego teraz nie widać - tulipany i tu ciekawa jestem twórczości mojej pomocnicy

Dojdzie jeszcze obrzeże, płyty i żwirek, na razie wyłożę tekturę i może jeszcze w październiku eM zrobi te prace. Wtedy będzie dopiero finalny efekt a teraz potrzeba będzie troszkę więcej wyobraźni

Piękne rabaty. Jeżóweczki widzę - piekne to kwiaty. Tez będą na mojej nowej rabacie tyle że trzy różowe odmiany .
Ogród w remoncie 20:26, 03 paź 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Koniecznie muszę znaleźć w ogrodzie miejsce dla marcinków. Przyciągają teraz mnóstwo motyli. Mam je w przechowalniku, takie fajne, nieduże. Tworzą regularne poduchy

Asia to jest jakaś telepatia To samo do ema dziś mówiłam że muszę Marcinki poprzesadzać bo w przechowalniku je mam .
Ech ta robota nie ma końca. No ale my ją przecież lubimy
Dziś sadziłam tulipany i czosnki .
Następny weekend przesadzam jak radzisz hortensje.
Ogród w remoncie 20:09, 03 paź 2021

Do góry
Dziś była pracowita niedziela. Wczoraj skończyłam oczyszczanie mojej Amazonii. Dzisiaj przesadziłam wszystkie ogrodówki z kwaśnej na to nowe miejsce, powinny mieć tam dużo lepsze warunki. Dosadziłam do nich duuużo hakone Aureola. Reszta chyba wiosną, no chyba, że mnie olśni teraz

Tymczasem piórkówki w słoneczku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies