Bardzo ładne u mnie one takie trochę mizerne są, ale ktoś mi już podpowiedział, że je poprostu trzeba odmładzać, czego nie robiłam, teraz trochę je porozdzielałam, na drugi rok powinny być ładniejsze Przyjemnego odpoczynku życzę
Trawnik przed domem ten główny i wszystkie powierzchnie trawiaste z boku domu , za domem zwertykulowane wzdłuż i w poprzek oraz wygrabione we wszystkie strony.
Kiedyś po wertykulacji zamiast grabić przejechałam kosiarką, od biedy mogło być ale nie ma to jak porządne wygrabienie.
Gleba ma pH 6 czyli jest lekko kwaśna, działka znajduje się w woj. dolnośląskim pod Wrocławiem . W załączeniu przesyłam rysunek działki z naniesionymi kierunkami świata.
a w donicach patyki hortensji, ścięłam je na rabatach we Wrocławiu, cudo odmiana, jaka nie wiem; ma nietypowy system pąków, twardy badyl, może się uda
testujemy fontannę solarną, motyle cytrynowe i krakowiaki stale tu
Dal Ajki i nie tylko
to matka Otto Lyken, ta odmiana ma wąskie liście, Etna ma owalne, szerokie, chyba wolę Otto L.
z niej zrobiłam kilka sadzonek, nie dotarłam do pozostałych, pokażę jedną
wszystkie będą kwitły
tutaj się gapię
nie sadziłam tu krokusów, a jest ich sporo, tak pojedynczo, ciekawe w jaki sposób tu przywędrowały
Wszyscy kompostują, ja nie, ot taka ogrodniczka
ale tam gdzie ognisko, rzucaliśmy odpady, spalaliśmy, to co można, po 2 latach zabrałam się za to, bo potrzebna była ziemia do patyków hortensji i..
i proszę, jaki pierwszy sort po przesianiu
patyki anabele Red, ciekawe ile wywalę tych patyków, ile się przyjmie, zawsze któreś wypadają