Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:24, 23 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

U mnie ani jeden nie kwitnie, a tyle ich posadziłam we wrzosach i wrzoścach. Cierpliwie czekam

Moze masz wielkokowiatowe, one pozno wychodza. Teraz zaczynaja kwitnac botaniczne.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:24, 23 lut 2016

Do góry
tusiawka napisał(a)
Moje ciemierniki podobnie wyglądają. Piękne były tylko w grudniu.
Później przegniły od zalegającego śniegu. Liście wycinałam kilka razy.
Teraz puszczają nowe. Chciałam nawet wymienić, takiego, który całkiem przegnił, a się ikazało, że nowy liść puszcza.
Egzotyczne odmiany wyglądają lepiej, bo ich kwiaty nie wychodzą z ziemi, tylko rozwijają się na łodydze.
Moje nie rosną jednak w tak eksponowanym miejscu, więc wybaczam im czas na regeneracje.
czyli uzbrajamy sie w ciepliwosc, moze coś wylezie. Na razie czekam na moje Nigry, ładnie sie zapowiadaja
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:21, 23 lut 2016

Do góry
Nie wiem jak u Danusi ale u mnie w ogrodzie hlup, hlup....
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:19, 23 lut 2016

Do góry
Potwierdzam ze obcinanie starych lisci ciemierników zalecają wszystkie żródła.

Stipe mozna wyczesać ale ładniejsza była po ścieciu tak jak pisałam na wysokosci 10-15 cm

Ciesze sie z Ebb z Toba, bo poprzednie wykupili przeze mnie
Typografia ogrodu 23:13, 23 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
i jak? Radziły, radziły i ... urodziło się cos ładnego.

Mnie sie podoba. Ale białe jażówki ( tylko nie wiem czy te siane, bo czy się nie będe wywalać takie) widzę u Ciebie Asiu. Mocno widzę...
Miejsmy je na myśli.
Wieczorem zasypiałam na książce z fotami z ogrodów Oudolfa i przy zdjęciu pola seslerii jesiennej z biała jeżówką i moliniami pomyślałam o Tobie od razu.
A resztę nocy śniła mi się Madżenka przesadzająca carexy brązowe

Co to za koszmary Magnolia miała, żebym sie takiej dobrej dziewczynie śniła, toć to barbarzyństwo

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 22:22, 23 lut 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Witaj, włączę się do dyskusji
Mam Vanilki i mimo że trzeba je nieco podwiązywać po deszczu nie zdradzę ich, kocham miłością bezwzględną. Kocham ten róż i rabatę z nimi podporządkowuję to tego koloru.
Kolejna w tym kolorze to Sunday Fraise - odbicie Vanilki tylko w mniejszym wymiarze.
Następna to Diamant Rouge - tą kupiłam na wyprzedaży i czeka zadołowana.
Liczę że przetrwała
Annabelki - piękne gdy zaczynają kwitnąć, u mnie kwiaty wielkości głowy, krzaki na 1,5 metra e... dużo potrzebują wody, ale nie w formie deszczu.
Po ulewie, po mżawce leżą totalnie na ziemi, gdyby się podniosły to jeszcze, ale niektóre tak zostają, Ziemia na nie chlapie i robią się brzydkie, trzeba wycinać co niektóre kwiatostany. Przekwitają przechodząc w cudowną limonkę.
Są piękne ale w podparciu. Ja będę próbować wcisnąć ja w rabatę bylinową w objęcia innych roślin.
Limki mam za sprawą ogrodowiska. Kupiłam 4 szt w szkółce, a kolejne 16 szt zamówiłam w necie. Sprzedawca ma b.dobre opinie więc liczę że nie padnę na zawał po ich otrzymaniu. Planuję z nich szpaler gdyż dobrze rosną i ładnie się krzewią.
Zamówiłam też Magical Moonlight 5 szt. Tej nie widziałam i to będzie eksperyment. Choć ma ją Madżenka chyba u siebie.
Polar Bear też jest piękny i znajdę miejsce i dla niego. O Phantomie też słyszłam same pozytywne opinie

ooo widzę Agatko że lubimy podobne klimaty, ja tez czuję że się zahortensjuję
Makowo na Kociewiu 19:48, 23 lut 2016

Do góry
Iwonko, Kasiu, Ewo, Reniu, Madżenko, Małgosiu - jaka Bonica ma możliwości każdy widzi Sądze, że tak jak Madżenka napisała jest to róża, która jest pewniakiem na różance, przy minimum wkładu daje maksimum satysfakcji
Ogródek Iwony 17:06, 23 lut 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
dodam do Tego co napisała Madżenka, że przejrzałam to co masz w okolicy Bonici i wszystko co tam masz pasuje no oprócz Abrachama ze swoim jednak łososiowym różem
Bonica pięknie wygląda z kwitnącym przywrotnikiem.

Kasiu, dziękuję. Przywrotnika sobie zapisuję
Choć zaczynam się zastanawiać nad ilością gatunków. Czy nie mam ich za dużo?
Wprowadzam do ogrodu wszystkie chciejstwa i zaczynam się już zastanawiać, gdzie upchnąć następne
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:10, 23 lut 2016

Do góry
Witaj, włączę się do dyskusji
Mam Vanilki i mimo że trzeba je nieco podwiązywać po deszczu nie zdradzę ich, kocham miłością bezwzględną. Kocham ten róż i rabatę z nimi podporządkowuję to tego koloru.
Kolejna w tym kolorze to Sunday Fraise - odbicie Vanilki tylko w mniejszym wymiarze.
Następna to Diamant Rouge - tą kupiłam na wyprzedaży i czeka zadołowana.
Liczę że przetrwała
Annabelki - piękne gdy zaczynają kwitnąć, u mnie kwiaty wielkości głowy, krzaki na 1,5 metra e... dużo potrzebują wody, ale nie w formie deszczu.
Po ulewie, po mżawce leżą totalnie na ziemi, gdyby się podniosły to jeszcze, ale niektóre tak zostają, Ziemia na nie chlapie i robią się brzydkie, trzeba wycinać co niektóre kwiatostany. Przekwitają przechodząc w cudowną limonkę.
Są piękne ale w podparciu. Ja będę próbować wcisnąć ja w rabatę bylinową w objęcia innych roślin.
Limki mam za sprawą ogrodowiska. Kupiłam 4 szt w szkółce, a kolejne 16 szt zamówiłam w necie. Sprzedawca ma b.dobre opinie więc liczę że nie padnę na zawał po ich otrzymaniu. Planuję z nich szpaler gdyż dobrze rosną i ładnie się krzewią.
Zamówiłam też Magical Moonlight 5 szt. Tej nie widziałam i to będzie eksperyment. Choć ma ją Madżenka chyba u siebie.
Polar Bear też jest piękny i znajdę miejsce i dla niego. O Phantomie też słyszłam same pozytywne opinie
Typografia ogrodu 16:02, 23 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Mnie sie podoba. Ale białe jażówki ( tylko nie wiem czy te siane, bo czy się nie będe wywalać takie) widzę u Ciebie Asiu. Mocno widzę...
Miejsmy je na myśli.
Wieczorem zasypiałam na książce z fotami z ogrodów Oudolfa i przy zdjęciu pola seslerii jesiennej z biała jeżówką i moliniami pomyślałam o Tobie od razu.

Nie nie Magnolia byla a ja ryje w ziemi.a nie mialam odwagi prosic Cie juz o prosbe i rade.
Czyli co? Zostawic te rabate? Ja juz raczej jestem za tym by dac tam tez molinie a jezowke ze stipa dalabym pod brzozami w zagajniku.takie poletko.

Z sesleria tez widzialam.ale z sesleria planuje limonkowe jezowki.

Magnolia o mnie mysli..ech
Typografia ogrodu 14:14, 23 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Miejsmy je na myśli.

Piękne sny i przed sny mialas
Typografia ogrodu 14:04, 23 lut 2016

Do góry

Miejsmy je na myśli.
Ogródek Iwony 08:59, 23 lut 2016

Do góry
dodam do Tego co napisała Madżenka, że przejrzałam to co masz w okolicy Bonici i wszystko co tam masz pasuje no oprócz Abrachama ze swoim jednak łososiowym różem
Bonica pięknie wygląda z kwitnącym przywrotnikiem.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:17, 23 lut 2016

Do góry
Pomyśl Asiu, pkmyśl, ale poczekam czy moje ciemierniki wyzleza z ziemi. Najwyzej po tańsze kupimy
Ogródek Iwony 06:15, 23 lut 2016

Do góry
Nadrobiłam zaległości, poczytałam o projektowaniu, kocimiętce i stipie
Do Bonica pasuja szalawia, lawenda, przetaczniki, niebieskie ostrózki ale tez purpurowe inne róze.
Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem 22:46, 22 lut 2016

Do góry
Co roku mam zamówić Mariatheresia a zamowiłam Maid Marion i jeszcze waham sie nad Mary Rose

Zdrówka życzę
Typografia ogrodu 19:53, 22 lut 2016

Do góry

Kazdy z nas ma swoje poczucie piekna. Asia wielokrotnie udowodniła, ze ma wyczucie stylu, jakze odmienne do mainstreamu. Nikt tego nie rozumie a potem gapimy sie z otwartymi ustami. Aśka , działaj nie pytaj sie, bo zboczysz ze swojego toru!
I jakoś sobie nerek i kółek u Ciebie nawet w najgorszych snach nie wyobrazam

I plizzz nie zmieniaj swojego stylu pod wpływem O.

Jesli kogoś obraziłam moim stwierdzeniem to z góry przepraszam, ale takie na siłe zmienianie stylu Asi jest wg mnie niezrozumieniem jej odrębnej indywidualności.

Spadam już coby sie więcej nie narażać
Typografia ogrodu 19:46, 22 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
no male...jakos mi nie graja takie poletka kazde z innej bajki

a perowskia to dla mnie poladajace sie krzaczory, jakos nie widze jej z werbeną, nawet kolorystycznie mi nie pasuje blekit do fioletu

Wg mnie werbena i perorują to strzał w 10-tkę. Tez w tym roku w perovskie werbene posieję
Ogród Mirelli 19:42, 22 lut 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Świetne zakupy Mirello. Tak się zastanawiam nad kupnem i wysianiem bylin typu krwawnik , trytoma tylko nie wiem jak to jest czy one będą kwitły w pierwszym roku? W necie można kupić też kłącza . Kupował ktoś? One będą ładne w pierwszym roku?

Krwawanika nie mam więc się niej wypowiem. Kłącza trytomy kupowane na alle od razu kwitły w pierwszym roku. Ale dostałam dorodne kłacza. Wg mnie z siewu nie ma szans na trytome...ale to było 4-5 lat temu wiec nie pytajcie u kogo kupowałam....

Uszy mie piekły dzisiaj w pracy, wiem juz dlaczego
Ogród niby nowoczesny ale... 19:31, 22 lut 2016

Do góry
Wszystko przeczytałam , piękne foty ogrodu i wnętrz obejrzałam. Szkoda że nie wiedziałam, ze obok cię jeżdzę....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies