Już sądziłam, że tegoroczne czyszczenie terenu skończy się bez żadnych, ciekawych znalezisk.
Dzisiaj niespodziewanie napotkałam w ogrodzie coś takiego.
Madziu, jakie kolory! Przepiękne rabaty. I porządeczek też na medal. Wszystko ze sobą gra.
Muszę jeszcze cofnąć się, może zdjęcia całości będą.
Madziu, a czy derenie lubią wilgotne podłoże? Bo ja mam moje na piachu i co wiosna one nie mogą wypuścić listków. Nie wiedziałam dlaczego. Ale piszesz, że na bagnistej rabacie posadziłaś dereń. Więc pewnie one lubią taką wilgoć.
Hortensja już ma 6 latek.I taka już z maleństwa urosła.
I rośnie na pełnym słońcu ( jak ono jest ) to i szybciej się przebarwia.
Nie przycinam jej. Ona tak sama kompaktowo rośnie.
Och, dalie lubię. to muszą być w moim ogrodzie
Czasami siadam do malowania.Chciałabym częściej ale brak wolnego czasu na to hobby.Och szkoda,że nie malujesz.Wszak to twoje obrazy mnie skusiły abym w końcu spróbowała.
Wiszą u mnie na ścianie.
Ale idzie jesień, zima to długich wieczorów będzie więcej.Trzeba je jakoś wykorzystać.
Bardzo ci dziękuję za te miłe słowa
Pozdrawiam cieplutko
Myślisz hm masz tak ładnie u siebie że chyba cię posłucham ale dwie to będzie chyba za mało . Mam jeszcze Wims Red ale jedną jak bym do niej dokupił jeszcze dwie ?
Zrobiłam sobie wizualizację w głowie i doszłam do wniosku że wiosną Hortensje były by zielone latem Białe z kwitnącą na niebiesko Kocimiętką Wolkers Lowe a jesienią kontrast z rozchodnikiem . I co powiesz?
Tu Wims Red miesiąc temu kupiona .
Ta rabata ma z 10 metrów i 3 szeroka chyba . Jutro dokładnie ci powiem jak zmierzę .
Mam dwie ażurowe odmiany Gret Star i Kjusju.
Te dwie muszę z tąd przesadzić i może tam tylko że one są białe. Będą tam pasować?
Nie wiem jak długa jest ta rabata ale chociaz ze trzy sztuki bym dała . Ładnie wyglądałyby tu takie odmiany z rzadszym kwiatostanem np Confett albo Angel’s Blush albo Magical Versuvio - wszystkie mam
Justyna to jest Rozplenica Moudry .
Zestaw rozplenicowo rozchodników to i mój zestaw +Mocimiętka Wolkers Love
Wszędzie mam różowe bezodmianowe rozchodniki i kilka odmianowych mam ale to tak kolekcjonersko
Mój ulubiony zestaw
Myślę na tym czy nie dosadzić w środek kilka Hortensji?
Klon, dereń, kalina... Super takie zakupy!
Oko zatrzymało mi sie na drugim zdjęciu, po prawej stronie, wysokie czarne donice...
Dzień wcześniej też tu cisowo szalałam.
Nie wiem jak się nazywa, ale jak u mnie się pojawia to wyrywam bo u nas traktowane jak chwast. Łodyżki i listki dekoracyjne, kwiat nie, ale sieje się bardzo więc nie pozwalam rosnąć.