Dziś nie padało i udało mi się zrealizować część planu obsadzenia trawą obrzeża.
Na tyle wystarczyło turzycy, na resztę muszę trawy kupić.
I parę zdjęć.
To niespodzianka, róża Porthos nie powtarza kwitnienia, a tu proszę, jeden, ale jest
Knirps
Chippendale
Tak, tak, tak
Z uważnością, radością i wdzięcznością za życie jest łatwiej.
Mam nadzieję, że kiedyś na żywo dokończymy tę rozmowę
Dobry czas na postawienie domku dla owadów jest zawsze. Moja dolna warstwa ma przestrzeń dla jeży a reszta dla chętnych zobaczymy kto zechce zamieszkać.
Hakonechloa jest rewelacyjna. Mam śmiałki, miskanty, seslerie, rozplenice, proso, trzcinniki, stipy, kostrzewy, molinie, red barona i żadna z tych traw nie wyglądałaby w tym miejscu równie atrakcyjnie.
Jak gaura tutaj
Jeszcze dach z rojnikami i rozchodnikami chciałabym na tym hotelu.
Moje dynie jeszcze wiszą
Takie róże dziś przyłapałam.
Heritage
Chandos Beauty(nie podobna)
Jacqueline du Pré i Olivia
Paweł czy Ty pod te płyty dawałeś suchy beton czy bezpośrednio na ziemi? Zaplanowałam sobie takich kilka i zastanawiam się czy suchy beton jest pod nie potrzebny.
Wyjaśnianie przezemnie to może być takie "jak ślepy prowadził kulawego" bo ja pierwszy rok się tematem zajmuję.
Poszukam zdjęć z czasu sadzenia, może coś mi się uda znaleźć.
Tak, te 5.75 było za 3 karpy, nie jakieś wielkie, ale 3 karpy. Na jednej karpie było po 2-4 bulw któe się trzymały razem, niektóe miały więcej, ale też były takie dyndające, które miały szyję złamaną i je po prostu odcięłam.
Udało mi się znaleźć zdjęcie, tu akurat bulwy Pinelands Princess, to te z tej holenderskiej strony.
Na drugim zdjęciu pęchęrznice? bardzo ładnie się przebarwiają też mam podobne u siebie ale moje maluszki narazie posadziłam je bo chciałam właśnie żółty kolor na jesień wprowadzić do ogrodu