na rabacie mam od strony trawnika frosted curls, tej brązowej nie pamiętam i gracilimus, ciężko powiedzieć ile ich tam jest, sadziłam dość gęsto, Szałwia to http://www.bing.com/search?setmkt=pl-PL&q=sza%C5%82wia+caradonna Po lewej stronie zdjęcia jest szpaler limelight . Nie wiem o które drzewka pytasz, jeśli to bordowe to jakaś jabłoń rajska
Coś podejrzanie długie kwiatostany ma ta szałwia... co to za odmiana?
Naparstnice piękne! Muszę je mieć! O! Brzoskwiniowe juz Ci kwitną? Czy to inne dzwonki?
A piwonia... Ja mam ich kilka, ale mam postanowienie - likwidacja! Jak dla mnie kilkudniowe kwitnienie to za mało, zdecydowanie...
Przemku, dziękuję
Na razie odnoszę wrażenie, że jest pusto i łyso, ale wiem, że to się zmieni. Z lewej strony patrząc na zdjęcie rosną młode okrywowe aspirynki, w tle na razie bukszpany i głównie jednoroczne, które dopiero ruszają. Z prawej mam dwie róże - czerwoną pnącą, kwitnie tylko raz, ale olśniewająco, cały krzak pokryty jest kwiatami . Zrobię zdjęcie, gdy zakwitnie cała. Druga żółta ma piękne szlachetnie kwiaty. Obok rosną lawenda i szałwia. Rozmnażam, żeby było ich więcej
Pozdrawiam serdecznie
Iwka, tak mnie oczarowała ta szałwia, że z wrażenia na nazwę nie popatrzyłam.
Ale może jeszcze znajdę w ogrodzie etykietki z doniczek. Na razie jest taka kompaktowa, ze 30cm może ma. Ale nie byłoby źle, gdyby trochę wyższa była, bo słabo ją widać zza tych bukszpanów.
Polinka pięknie Ci wszystko rośnie hortki, trawki, szałwia też daje do góry z ciekawości wróciłam sobie do początku Twojego wątku... i różnica ogromna! przez tak krótki czas mam pytanie, czy Twoje róże chorują? bo moje ciągle mszyca, plamistość itd.. wczoraj kolejny oprysk robiłam... pozdrowienia!
Poranny spacer po Twoim ogrodzie wprowadził mnie w dobry nastrój. Przy żywopłocie berberysowym był szpaler Bonicy (jak pamiętam), a teraz go tam nie widzę...chyba, że jeszcze nie kwitnie i nie widać na fotkach? To niebieskie tam to kocimiętka czy szałwia? Twój ogród Vivo nieodmiennie mnie zachwyca. Pozdrawiam bardzo serdecznie
Aniu, pan na targu twierdził, że to szałwia lekarska ale ja kiedyś siałam szałwię jednoroczną (szałwia omączona)i tak właśnie wyglądała.
Ja też nie wiem dlaczego Ty nie masz driakwi Masz jeszcze białą
szałwia piękna, a te łodyżki, a jak się nazywa? nie szkodzi, że jednorocznaa ja driakwi nie mam, a czemu nie wiem?a ostróżek swoich chyba już nie odbuduję w takiej ilości i takich pełnych ślicznoty Vivo
szałwia lekarska w ub roku wysialam osobiście więc radocha dodatkowa
nawet nie mam ładnego zdjęcia tej piwoni stara odmiana z czerwonym środkime, piękny krzak i kilka marnych kwitków na wiotkich łodygach - przebrała się szala i chyba się rozstaniemy