Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 11:24, 11 cze 2014

aga_szsz napisał(a)
Rabatka z murem (kawałkiem ) fajnie się juz prezentuje. te 3 rzędy buksów jaka dały Ci szerokość? Nawet ładne, rozkrzewione te sadzinki. Też muszę zakupić...

Koci wątek teraz tu się przeniósł

Aga, tam nawet są 4 rzędy bukszpanu . Daje to na chwilę obecną ok 40cm szerokości.
Jagodaa 11:25, 11 cze 2014

agam napisał(a)
A mi kotka zaginęła . Od wczoraj rana się nie pokazała . Martwię się bo nigdy nie odchodziła na tak długo. A kocurów nienawidzę, leją mi po tujach i wyją pod oknami.

Nie martw się... na pewno wróci, zobaczysz .
Jagodaa 11:27, 11 cze 2014

leon60 napisał(a)
Mój kot korę rozgrzebuje i sobie leży pod krzakami wielkich szkód nie robi także da się żyć, gorsze koty w zasadzie kotki od sąsiadów te to poganiam ale cholery nic się nie boją...
Aga - mam nadzieję, ze kicia się znajdzie

Może ten też leżankę sobie zrobił... Jestem zła, muszę znów zakopać psią sierść w korze, może je odstraszy... W kocimiętce zakopałam i nie wiem, czy to zbieg okoliczności, ale później już nie było szkód...
aga_szsz 11:28, 11 cze 2014

Jagodaa napisał(a)

Aga, tam nawet są 4 rzędy bukszpanu . Daje to na chwilę obecną ok 40cm szerokości.

Oj tam, ja tylko do 3 umiem liczyć
Jagodaa 11:32, 11 cze 2014

hehehe, no ja niestety muszę większy zakres ogarniać, ale może się przekwalifikuję kiedyś, to zapomnę o liczbach .
Juzia 11:57, 11 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
Niestety u mnie sytuacja wygląda podobnie... Kilku sąsiadów ma koty i dodatkowo jedna sąsiadka dokarmia...

Nornica lub coś podobnego ryje mi w końcu działki, w żywopłocie z choiny. Wszystko przez ten zaniedbany kawałeczek ogródka sąsiadów, już nawet zastanawiam się, czy im nie zaproponować, że to odkupię, bo oni i tak nic tam nie robią... Wyciełabym ich śliwkę i nie leciałyby mi mszyce na choiny...

To uważaj na te choiny, bo korzonków już mogą nie mieć ... tfu tfu
Zielona 12:06, 11 cze 2014

Jagoda - murek pięknie rośnie, ale jeszcze piękniej rośliny. Ja nie mam w domu zwierząt, ale kotów okolicznych niestety mam sporo. I też mi w lawendzie leżakują A co Ci nie leży z rabatą przed murkiem? Czegoś brakuje? Pisz co Ci tam chodzi po głowie
Jagodaa 12:22, 11 cze 2014

Zielona napisał(a)
A co Ci nie leży z rabatą przed murkiem? Czegoś brakuje? Pisz co Ci tam chodzi po głowie

Wydaje mi się jakaś taka przerysowana... w całej tej swojej geometryczności . Szałwia mi tam nie pasuje, jeśli już, to raczej coś kwitnącego na biało. Pewnie, gdy trawy się rozrosną i utworzą pierzasty dywan, odbiór rabaty trochę się zmieni. Berberysy też muszą się zagęścić...

Myślę, że gdy mur będzie gotowy, inaczej na nią spojrzę i dojdę do konkretnych wniosków .
Milka 15:11, 11 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
Zapomniałam z tego wszystkiego napisać, że skosiłam dziś całą trawę, jaką mam u siebie (oprócz ozdobnych, hehe) . Wróciłam późno i trochę nie w sosie i latałam jak opętana z tą kosiarką! Komary się posiliły... niestety od wczoraj zauważam, że błyskawicznie ich przybywa, a było tak pięknie bez nich...

oj to prawda, u mnie makabra z nimi!!! ja tylko raz kosiłam, mąż mnie nie dopuszcza, podziwiam cię
Jagodaa 18:45, 11 cze 2014

Jutro pierwsza faza tynkowania .