Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród prawie wymarzony … 11:17, 23 wrz 2021

Do góry
A tu na innej rabacie okzy zeszłoroczne

Słoneczny Ogród 11:16, 23 wrz 2021

Do góry
Jesienne szpalery

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:15, 23 wrz 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Ale pięknie Widzę że dużo masz posadzonych rozchodników i w masie dają dopiero efekt. Też mam ich sporo i jeszcze w przechowalniku do przesadzenia .
Co to za Hortensja na bordo się przebarwiająca?
Ostatnio Pink Ledy sobie kupiłam i też tak na bordo się przebarwia.
Zaczęły mi się podobać te ażurowe hortki

Mirka, tak mnóstwo. W innych miejscach też. Dzieliłam wiosną, przesadzałam, bo ginęły wśród traw.
Ta hortensja to musi być chyba Vanilka, bo to z moich patyków, jak wtykam je wiosną, pamiętam, a potem zapominam. Ażurowe mam 2 odmiany, z Gret Star wyhodowałam 4 swoje krzaczki.

to nowa

z powodu suszy słabo kwitnie, ale 2 patyki w donicy zakwitły
Słoneczny Ogród 11:14, 23 wrz 2021

Do góry
Koralowe pelargonie i srebrna dichondra

Hortensja dopiero się zbiera bo rosła w cieniu

Jakieś grzyby na łące

Ogród prawie wymarzony … 11:14, 23 wrz 2021

Do góry
Monika83 napisał(a)
To jest 6 letnia Vanilka i w taki sposób ją przycinam i przytne wiosna, na zdj zaznaczylam miejsce cięcia grubszych łodyg, z cienkich lodyg jedna zaznaczylam bo u pozostalych nie widzę ich oczek na zdj.

A to moje drapaki. Jak nie sprawi Ci kopotu zrpób kreseczki do cięcia))

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:12, 23 wrz 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)
W ogródeczku piękniemyślałam ostatnio Kochana o Tobie i miałam pisać. Pozdrawiam. I Buziaki zostawiam.

Basiu dzięki, bardzo to miłe, buź

tu tez malowanie ściany czeka, od podlewania paskudna

Pszczelarnia 11:12, 23 wrz 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Tak jak pisze Sylwia, jego ogród jest w sieci i wątek astrowy pięknie opracowany.

To dajcie jakieś namiary
Słoneczny Ogród 11:11, 23 wrz 2021

Do góry
Groszki pachnące

Siewka hibiskusa Russian Violet

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:11, 23 wrz 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)

Dziękuję Basiu chyba jednak ten mur tu trzeba odmalować, wszystkich pytam i jedni na tak, drudzy na nie.

wygoliłam moje berberysy Admiration i tu też lawendy, plewienie szczawika, to horror
pomiędzy tawułami Gold Carpet, niska trawa Miłka

Ogród prawie wymarzony … 11:10, 23 wrz 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Cudne ujęcie .
Ta rabata jest przepiękna.

Teraz wyglada tak

Pszczelarnia 11:09, 23 wrz 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Tak ale Kondzio mało tu zagląda szkoda.
Znalazłam tego astra w Albamarze.

Tak jak pisze Sylwia, jego ogród jest w sieci i wątek astrowy pięknie opracowany.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:08, 23 wrz 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Z trawami ogród Wasz zrobił się bardziej przytulny. Mniej formalny. Tak lubię.
Ale cięcia z nimi też sporo. Ale to można robić stopniowo.
Pozostaję w zachwycie przy każdym zakątku do następnego wejścia.

Haniu zgadzam się z Tobą.
Tak, cięcia sporo, ale mamy sposób, więc idzie szybko, bo piłą, ważne aby związać trawy.
Dzięki wielkie

niesamowicie mi bujnęły hakonki w donicach, takie płytkie są, a one idealne
Ogrodowe wariacje 11:08, 23 wrz 2021

Do góry
Takie widzę rozmieszczenie grabów, jeszcze nie posadzone, zajrzałam w doniczki i one są ładnie ukorzenione, na szczęście nie mają gołego, zasypanego korzenia, uff

Trochę się obniży jak pójdą do gruntu, o jakieś 15 cm. Przy okazji, są szczepione na wysokości 135 cm. Przy tej ponurej pogodzie nawet ich nie widać więc zaznaczyłam strzałkami Ta tworząca L idealnie mi pasuje, może uda mi się tak wysunąć na rabacie, aby było w L z kątem prostym

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:06, 23 wrz 2021

Do góry
Roocika napisał(a)

Cudnie.
Trzcinniki krótkowłose pokochałam Mam nadzieję, że one mój ogródek też polubią
Hortensje urocze pod tym murem są

Polubią Asiu, one są niewymagające i wiosną tak szybko ruszają na jesień robią się pomarańczowe, są idealne

ciekawe czy w tym roku ML zakwitną?
Ogród prawie wymarzony … 11:06, 23 wrz 2021

Do góry
gogo napisał(a)

Też się zachwycam ilością werbeny i tym, co rośnie obok
Podoba mi się przedogródek ze żwirkiem, ja mam jasny na ścieżkach.

Masz przesympatyczne zwierzaki, a buldożek przesłodki
A kot z żółwiem w jego akwarium - kapitalne

U mnie 6 kotów /pasiaka też mam, szaro-beżowego/ i 2 dzikie jeże /stali domownicy, bo jeden bez łapki, a drugi z problemami neurologicznymi, kiepsko chodzi/

Super ekipa u Ciebie.

u mnie takie przywiązania)

A co do werbeny to posadzona ubiegłego lata. Miałam 4 sadzonki i powiem szczerze nie dawałam im szans ,że przezyja zimę. Pomimo 20 st mrozu odbiły a reszta to samosiejki

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:05, 23 wrz 2021

Do góry
Roocika napisał(a)

Irenka, widać, że twój ogród jest prawdziwy, żywy, nie wiem jak to określić, może mnie zrozumiesz Ogrodnik nie przeszkadza ogrodnik podkreśla

Fajnie, że udało Ci się rozmnożyć cisy, ja też spróbuję, jeszcze mam kilka gałązek do rozmnożenia

Ten kolor rozchodnika zauważyłam pierwszy raz na forum, cieszę się, że dołączyłam do grona posiadaczy Trochę przez przypadek ale zawsze

Asiu, chyba rozumiem. Ogród jest w jakimś stopniu moim zwierciadłem. Żyje po swojemu, ja tylko mu pomagam.
Wybrałam najładniejszą odmianę do rozmnażania, niestety NN. Co rok po cięciu będę robić sadzonki i w ten sposób zastąpię buksy.
O, super że trafiłaś na ten rozchodnik, pięknie kwitnie, brzydziej się starzeje, niż te pospolite.

mnie mój Memory w tym roku zachwyca, mimo suszy wielki i mnóstwo kwiecia

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:01, 23 wrz 2021

Do góry
Judith napisał(a)

Co to za trawy (i czy to trawy?)? Ogromne kwiatostany!

Judith, to trzcinnik krótkowłosy- Brachytricha. Było 5 sztuk, a tak się sieje, że jest wszędzie. Lubię go bardzo

tu na rabacie mam fajne 2 nowe miskanty, ale jeden róża dusi; mam też 2 jakieś, które mnie wkurzaają, będą do wymiany.
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:58, 23 wrz 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Milus jesteś to dobrze. Wyobrażam sobie jak cierpiałaś jak nieogrodowy.
Nieogrodowca poznaje od razu jak chodzi po moich włościach.
Ogrodowcy to jak palacze się rozumieją.

Nie widać aby rośliny u ciebie cierpiały na co kolwiek. Wszystko dorodne i zadbane.

Jutro jadę na odpoczynek na wieś ma być pogoda lepsza.

Pozdrawiam

No jestem, ale tak z przerwami, bo ciągle coś.Gościowi ogród się podobał, ale stale tylko słyszałam ile to roboty i tak wkoło, że aż mnie ogród zniechęcił, no i na dodatek stwierdzenie, że skoro tak chciałam, to mam. No a ja ani domu ani ogrodu nie chciałam, ale skoro mam, to dbam i żyję nim i się cieszę, choć i wkurzam, ale to chyba normalne, wszyscy tak mamy na koniec sezonu.
Stwierdziłam, że żyjemy w innych światach, co innego nas kręci, ja tam po sklepach nie lubię łazić, gość uwielbia,no i tym samym coraz mniej tematów. Mało żartów, tak ciężko, może to że tyle lat mieszka w Niemczech, tak się zmieniła, ale znam Izę- Basilikum i jest wesoła, radosna i można gadać o wszystkim.
Elu, u mnie główny problem susza, ze ślimakami ręcznie walczyłam, więc w sumie na to wszystko, nie jest źle. Buziak

hebe wielka

tu susz i hortki nie zakwitły, tylko 1

Susan tniemy i tniemy żeby przejść, a ta jak durna ciągle rośnie, nawet już nie pilnuję z nią terminów
Ogród prawie wymarzony … 10:55, 23 wrz 2021

Do góry
To jest 6 letnia Vanilka i w taki sposób ją przycinam i przytne wiosna, na zdj zaznaczylam miejsce cięcia grubszych łodyg, z cienkich lodyg jedna zaznaczylam bo u pozostalych nie widzę ich oczek na zdj.
Ogród z zegarem 10:53, 23 wrz 2021

Do góry
Kurtka jest piękna. Z przyjemnością bym taką zamówiła choć motoru nie lubię. eM ma ale ja się boję na nim i z nim jeździć. Lekka fobia po wypadku jaki widziałam. Po prostu nie wsiądę na motor i już.

Co do różanki wkoło pergoli - nie rób jej tak mocno formalnie. Cała przestrzeń ma nutkę romantyczności. Róże w połączeniu z bylinami dałabym na większej przestrzeni miedzy altanką a oczkiem. Same róże do kompozycji są trudne i nie zawsze to wygląda dobrze. Trzeba bardzo dobrze dobrać odmiany aby wyglądało to przez większość sezonu dobrze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies