Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 20:35, 28 wrz 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Czyli dalie muszą być

Tak, tak, tak cudownie
Mój ogrodowy pamiętnik 20:28, 28 wrz 2021

Do góry
Moje ostatnie zaskoczenia. Hortensjom Magical kwiaty nie przekwitają w ogóle tylko zmieniają kolor.

Żurawki Paris kwitną od wiosny do jesieni. Niezmordowana odmiana.

A zawilce dopiero zakwitają. A że mocno się rozrastają będę musiała coś z nimi pokombinować. Tak to jest jak się wciska coś w lukę .

I chodzi mi po głowie ostatnio wymiana glediczji na Pissardi. Glediczji chyba nie dam rady opanować ale Pissardi widzę natomiast, że ciężko kupić ładny egzemplarz.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:26, 28 wrz 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotko witam

Czego taka cisza u ciebie. Nie wierzę, że nie zaglądasz tutaj pokazuj co tam znowu to co tam wymyśliłaś.
Piękna pogoda to trzeba focic swoje rośliny

Pozdrawiam i życzę zdrowia elegancka damo.
Elu mam problem z normalnym zalogowaniem się na O. Syn wymyślił, żeby założyć drugi wątek i wtedy wchodzić na swój stary.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:20, 28 wrz 2021

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Wszystko w ogrodzie zadbane i czyściutkie a ogrodniczka wygląda jakby tylko sie stroiła.
To tak tylko wygląda . Ogród żyje własnym życiem. Jak mam siłę i zdrowie to wycinam to co przekwitło, a jak nie mam to po prostu wszystko zostaje na rabatach.

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 20:19, 28 wrz 2021

Do góry
Dorii napisał(a)
Żeby nie było że tylko na hamaczku się wyleguję to pokaże takie oto brzydkie zdjęcie w trakcie. Idzie po malutku ale do przodu. Mam jednak nadzieję że za rok taras będzie otoczony falującymi trawami

Też się dzisiaj zmobilizowałam do kopania
Zdjęcie wcale nie jest brzydkie, praca wre, będą efekty
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 20:18, 28 wrz 2021

Do góry
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 20:18, 28 wrz 2021

Do góry
Na pierwszym zdjęciu pryzma kompostowa zarośnięta nasturcją
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:16, 28 wrz 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dortotko , zaglądam.
Jak tam twój ogród sie miewa?
Wszystko ok ?
Pozdrawiam cieplutko
Miło, że zaglądasz . Ogród robi się bardziej jesienny, nie ma w nim już wielu kwiatów. Teraz trawy królują u mnie.

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 20:14, 28 wrz 2021

Do góry
A teraz trochę koloru
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 20:10, 28 wrz 2021

Do góry
Żeby nie było że tylko na hamaczku się wyleguję to pokaże takie oto brzydkie zdjęcie w trakcie. Idzie po malutku ale do przodu. Mam jednak nadzieję że za rok taras będzie otoczony falującymi trawami
Wymarzony sielankowy ogród..... 19:46, 28 wrz 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Moniu przepiękne te zawilce tak bujnie kwitną. Też mam białe, kupilam w zeszłym roku i jeszcze się nie rozbujaly. Twoje Marcinki już ładnie kwitną u mnie pojedyncze. Ciągle deszcze robią swoje u nas słońca jak na lekarstwo

Co to za piękna roślina kwitnie na żółto. Widzę, że masz kilka krzaków.
Moniu u siebie się rozpisałam i tam nazwa tej rośliny zobacz sobie. Jeszcze napisałam o szyszkach olszyny doniczka.
Bardzo się cieszę, że pomogłam z tym oczkiem

Elu ja to kupowałam jako słonecznik drobnogłówkowy, fajna roślinka, to z jednej sadzonki tak mi się porozrastała
za rady bardzo dziękuję, chętnie z nich korzystam

Ogród w dolinie 19:02, 28 wrz 2021

Do góry
Taka zajawka, jutro sadzimy Brakuje bodziszków, jakoś je trzeba poupychać pomiędzy roślinami, to jutro, bo siedzą wykopane w kastrach.

Choroby i szkodniki ambrowców, ambrowiec - Liquidambar 18:29, 28 wrz 2021

Do góry
Mój nowy gumbal zachorował. Pomóżcie proszę co z tym zrobić żeby go wyleczyć i żeby to nie wracało. Tak wyglądają liście.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:24, 28 wrz 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, mam pytanie o naparstnicę. Czy jeśli ja wycinam te przekwitłe łodygi naparstnic z nasionami i wyrzucam je, czyli nie pozwalam nasionom się wysiać to za rok roślina mateczna już nie odbija, ginie i nie będę miała naparstnic?
Naparstnica jest dwuletnia. W jednym roku rośnie, w drugim kwitnie i po roślinie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:13, 28 wrz 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)

To zdjęcie powinno trafić na avatar Cudnie wyglądasz
Ogród z hortensjami wygląda przepięknie
Znowu zachwycam się Twoimi dekoracjami
Mówisz i masz zdjęcie trafiło na avatar.
Dziękuję za pochwały.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:09, 28 wrz 2021

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dorotko jak zwykle magiczny Twój ogród Cudownie
Bardzo dziękuję Małgosiu.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:07, 28 wrz 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Dorotko, zachwycam się Twoim ogrodem nieustannie, piękne kwiaty, piękne ozdoby.
A Ty wyglądasz fantastycznie.
Dziękuję, to bardzo miłe co piszesz.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:03, 28 wrz 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, cudownie masz w swoim ogrodzie. I dekoracje cudne. Widać rękę artystki. Cokolwiek zrobisz czaruje urodą, cokolwiek upieczesz na pewno przepyszne. Kobieta czynu z Ciebie, na 200 %. I jeszcze ta uroda. Nie za bogato Cię natura obdarzyła? Pozazdrościć.
Basiu, każda z nas ma wiele talentów tylko trzeba spróbować nowych rzeczy. Ja ciągle próbuję teraz mam dużo czasu, choroba nie pozwala mi na wiele rzeczy, które chciałabym robić. Robię więc to co mogę i ciągle staram się rozwijać swoje pasje. Obecnie wzięłam się za plątanie sznurków, czyli makramę.
Dziękuję za tyle pochlebnych słów.

Dzisiejsze wypieki Zobaczyłam coś podobnego w internecie i musiałam spróbować, czy mi wyjdzie. Ja właśnie taka jestem, że ciągle sprawdzam się, czy mnie by coś takiego wyszło. Dynie są z ciasta drożdżowego nadziane śliwką i gęstą konfiturą.

Ptasi gaj 17:52, 28 wrz 2021

Do góry
Martka napisał(a)

Elu, co to za piękne drzewko po lewej stronie? Ależ mnie rozbawiły procedury chowania roślinek trzeba sobie radzić  Ogród zachwycający w każdym calu.

Nie wiem o które chodzi, ale od lewej przy trawie to tuja szmaragd golden.
Następna jodła kalifornijska (szara). Nad hortensja to dąb blotny Grinn pilar posadzone w szeregu tam 8 drzewek pięknie się przebarwiają.

To jest fota z zeszłego roku koniec września liście zrobią się amarantowe

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:49, 28 wrz 2021

Do góry
Agania napisał(a)

Urzekły mnie foty i takie podejście do życia, powiem Ci że wnuki nas odmładzają i zmieniają nasze życie w dużo radośniejsze i szczęśliwe
Ja to wiem już dawno doszłam do tego wniosku, mój starszy wnuk ma 7 lat. Ten młodszy bardzo go naśladuje i chce robić to samo co jego starszy brat.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies