Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 01:13, 11 kwi 2022

Martka napisał(a)
Aneta, pisz, jaki kolor chcesz na front i jedziemy z pomysłami możesz na nas liczyć 
Zawsze będę powtarzać z wdzięcznością, że róże wpuściłam do ogrodu dzięki Miluni, zdaje się, że i u Ciebie była sprawczynią zamieszania To łączy nasze ogrody.
Ja osobiście lubię różowe i buraczkowe Ale też skusiły mnie klimaty pomarańczowo-herbaciane. W innych ogrodach na rabatach - lubię czerwone Takie mam rozdwojenie jaźni różanej.

Marta tak masz rację to Milunia sprawiła, ze zakochałam się w różach, fajnie napisałaś, że to łączy nasze ogrody
Co do frontu to na tą chwilę nie mam gdzie wcisnąć róż, ale planuję małą metamorfozę. Muszę zrobić lekko podwyższoną rabatę bo jest zbyt mało żwiru, a nie ma jak dosypać bo jest kostka. Katalpa ze swoimi korzeniami tak wszystko uniosła. Wtedy będzie okazja na róże i myślałam o munstead wood - zobaczę jak z nią będzie na różance bo sadziłam dopiero latem zeszłego roku. Tutaj jest bardzo dużo słońca i ciepło. Wywalę stąd kostrzewę, żałuję, że w tym roku jej nie ścięłam tylko czesałam, źle wygląda. Dla porównania fotki obecnie i w zeszłym roku po ścięciu kostrzewy.
Mam plan aby zostawić tylko bukszpany, właśnie róże i niskie ładne trawy.

Wiaan 01:14, 11 kwi 2022

Agatorek napisał(a)
Metamorfozy wbijające w fotel .

Pięknie wyglada Wasz ogród. Jest bardzo wycacany

Miło mi bardzo Agnieszka
Wiaan 01:15, 11 kwi 2022

edi75 napisał(a)
Zdjęcia przed i po...rewelacyjne zmiany

aż sama nie dowierzam
Wiaan 19:40, 12 kwi 2022

Jesienią posadziłam seslerię ale jakoś mnie nie zachwyca, u Was juz tak ladnie wyglada dam jej oczywiście szansę się rozkręcić ale już myślę czy nie wymienię na molinię albo hakonechloa.

Wiaan 19:52, 12 kwi 2022

olciamanolcia 20:07, 12 kwi 2022

Anetko moja tez taka jak Twoja - tylko ja mam mniejsze sadzonki. Myśle że jak się u Ciebie rozbudzi będzie wyglądała zjawiskowo. Po świętach będę wykopywala Daniki i posadzę seslerie na całej długości rabaty tak „ na gęsto ”
Wiolka5_7 20:15, 12 kwi 2022

Myślę , że one wyglądają ok moje roczniaki też nie są super gęste. Ale nadrobią latem
ElzbietaFranka 20:43, 12 kwi 2022

Witam Aneta

Tak wszystko wyczyszczone jak to ci się udaje.
Szczerze to ja jeszcze czyścić nie mogę bo u mnie opoznienie wiosny ze względu na duże mrozy a później obfite opady śniegu.

Wiem że masz zarys ogrodu rozpisany na rośliny obym ja tak mogła ją tompchambgdzie się da i mam galimatias mój

Pozdrawiam
Nowa12 20:59, 12 kwi 2022

Seslerie tak teraz wyglądają. Zobaczysz jakie w sezonie będą potwory . Kostrzewy jednak lepiej ciąć. Ja zawsze tnę bo są brzydkie po zimie i chyba wyczesywanie niewiele by dało.
Wiaan 22:38, 13 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)
Anetko moja tez taka jak Twoja - tylko ja mam mniejsze sadzonki. Myśle że jak się u Ciebie rozbudzi będzie wyglądała zjawiskowo. Po świętach będę wykopywala Daniki i posadzę seslerie na całej długości rabaty tak „ na gęsto ”

Justynka w takim razie uzbrajam się w cierpliwość, trzymam Cię za słowo, że będzie zjawiskowo