Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogrodowe kreacje 22:45, 04 lis 2019

Do góry
Aurelia pokazujesz foty i tak myślę,że masz tego terenu trochę i dużo trawek już nasadzilas. Powolutku drazysz i ładnie wszystko wychodzi.

Ty w Kazimierzu była?
Jadę w czwartek zobaczyć eM mówi że liście na brzozach się mocno trzymają. Róże muszę przyciac będzie klócie.musze sobie skokowe rękawice kupić w obi.

Pozdro
Brzozowy raj 22:37, 04 lis 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Gosiu

A gdzie brzozy? V klasa ziemi to nie lada wyzwanie ma też plusy lekka dla iglaków. Pod inne rośliny trzeba nie źle nawozić.
Kompostownik jest konieczny aby mieć dobry nawóz do rozsiewania i pod rośliny.

Hosty aby tylko półcień i cień misly oczywiście dobre podlewanie to będą rosły ładnie i szybko.

Powodzenia

Witaj Elu

Brzozy rosną w dużej ilości przed moim ogrodem (lasek brzozowy) i w jednej jego części, która czeka na swoją kolej zagospodarowania.

Kompostownik założyłam jeszcze zanim zaczęłam tam mieszkać. V klasa jest trudna ale jakoś moje roślinki sobie radzą dzięki obornikowi, który rozkładam przed wszystkimi nasadzeniami

Dziękuję za odwiedziny
i pozdrawiam
Pachnący różami, malowany bylinami 22:27, 04 lis 2019

Do góry
Ewa bardzo dziękuję. Znając nazwy czytam jak się sprawują i od razu porównuje jakie są u ciebie. Jutro usiądę do stacjonarnego i wypisze w notatniku.

Masz również imponujące inne byliny. Kolory irysków oszalamiajace szczególnie ten łososiowy.

Masz też dużo piwonii. No pięknie

Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:07, 04 lis 2019

Do góry

Ja tam taka babcia nie jestem. Moje harpagany nie siedzą przy stole. 5 minut i dowidzenia. Jeszcze z zeszłego roku mam ozdoby do malowania i nie wiem czy zrobimy malowanki nic się w charakterach nie zmieniło.

Dorotka miałaś piękny przymrozek u mnie nie wiem. Róże jadę ciąć w czwartek nie ma na co czekać.

Pozdrawiam

Brzozowy raj 21:55, 04 lis 2019

Do góry
Witam Gosiu

A gdzie brzozy? V klasa ziemi to nie lada wyzwanie ma też plusy lekka dla iglaków. Pod inne rośliny trzeba nie źle nawozić.
Kompostownik jest konieczny aby mieć dobry nawóz do rozsiewania i pod rośliny.

Hosty aby tylko półcień i cień misly oczywiście dobre podlewanie to będą rosły ładnie i szybko.

Powodzenia
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:58, 04 lis 2019

Do góry
Witam Milus

Bardzo lubię wątróbki więc też skorzystam z przepisu. Mnie to najlepiej smakuje zimna na drugi dzień. Wątróbka obojętna bo ja z kurczaka robię.

U nas też przymrozki więc muszę róże przyciąć wiosna się nie bawię.

Na Górnym Śląsku pada deszcz

Pozdrawiam
Ogród Małej Mi 2017 08:12, 04 lis 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Takie życie... nie da się wszystkiego .. czyli jedna pupa na jeden stołek.

Fotek nie mam tylko te dwie z oczka zrobione przez chrześniaczkę..

O takie woderki muszę sobie sprawić. Mam ale takie do pupy i ciągle mi się wlewa. U mnie jeszcze siatka nakryte liście nie obleciała jeszcze.
A ty pewnie wyciągałam lotosy bo nie czytałam.

U mnie z też wstyd się przyznać na Zamku nie bylam. Obiecuję sobie, że w listopadzie będę. We Wieliczce byłam 2 razy bardzo pozytywne wrażenie.
Też mam blisko że Śląska autostrada.

Sezon 2017 u Hanusi 08:02, 04 lis 2019

Do góry
Witam Haniu

W tym roku nie można powiedziec, że listopad rozpoczął się ładna pogoda. Tam gdzie jestem na przemian pada, wieje słońce świeci to Slask. Jeszcze kopca że smierdziuchow nie przyzwyczajona jestem drapie w gardle.

Haniu u mnie też kwitną takie żelazne rośliny jak róże,żurawki michalki, aksamitki. Dalie już wyciągnęłam jeszcze kołnierzyki kwitły przed mrozem, ale tych wyciągać nie warto.

Byle do wiosny. Pozdrawiam

Pachnący różami, malowany bylinami 01:30, 04 lis 2019

Do góry
Witam i ja też m.in miłośniczka róż.

Floksy, hiacynty piękna wiosna w ogrodzie zapewniona. Masz dużo odmian floksów. Róże są tak piękne dobrze by było je podpisać bo zaraz będą pytać.

Witaj Elu

Poszłam za Twoją radą i podpisałam róże. Mam ich ponad siedemdziesiąt krzaków. To chyba nie jest dużo
Floksy bardzo lubię, fajnie zadarniają glebę.

Rozkwitają pierwsze kosaćce

Pachnący różami, malowany bylinami 22:37, 03 lis 2019

Do góry
Wkopiowalam przez pomyłkę powyższy post z różami. Napisz ile masz róż.
Pachnący różami, malowany bylinami 22:31, 03 lis 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)

I już pytam o róże na pierwszej focie jak się nazywa piękna.
Pachnący różami, malowany bylinami 22:26, 03 lis 2019

Do góry
Witam i ja też m.in miłośniczka róż.

Floksy, hiacynty piękna wiosna w ogrodzie zapewniona. Masz dużo odmian floksów. Róże są tak piękne dobrze by było je podpisać bo zaraz będą pytać.
...uDany ogród 09:57, 31 paź 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Aniu może bym to nawet zniosła, ale w naszym przypadku albo dom, albo przepompownia i jedno i drugie się nie zmieści. Działka jest duża, ale bardzo nieustawna , staw przebiega po skosie przez sam środek a jego nie zasypię

Jaki to smród z tej przepompowni. Sprzedaz takiej działki na wieki nigdy.

Pozdrawiam
Bylinowa łąka 23:50, 30 paź 2019

Do góry
Zaglądałam ale gospodyni brak. Dobrze, że jesteś mam nadzieję, że już koniec kłopotów.

U ciebie to musiał być raj kolorów. Oskrzydlona piękna u mnie dosyć szybko obleciała był wiatr ibje przetrzeoal.
U nas też już się wszystko kończy dzisiaj był przymrozek teraz też ok zera. Szkoda że jeszcze tydzień temu tak cieplutko, ale kiedyś musiały nadejść zmiany.
Podobno jeszcze ma być ciepło.

Pozdrawiam Gosiu
Pamiętajcie o ogrodach 23:39, 30 paź 2019

Do góry

Jak modelki takie szczuplutkie. Takie ładne i jak tu nie wiązać.

Przewiaz jeszcze raz od góry aby śnieg nie połamał jak spadnie
Ogród z wilkiem zamkn. 16:30, 30 paź 2019

Do góry
Witam Madziu

Zawsze mi się podobał Twój skalniak, teraz jesienią przepiękny trawy rozplenice robią dobrą robotę.
Jeszcze odnośnie swierku "inwersa" też mam ale ten cholernik bardzo powoli rośnie nie ma szans aby za życia się doczekać takiego kolosa jak Anitka (chyba) pokazała.
Jesień ładna te góry na horyzoncie w zeszłym roku byłam w Wiśle 1,2 listopada przecudna pogoda czy sobie przypominasz.
W tym roku będzie chłodniej ale cóż i tak długo było pięknie. U nas jeszcze przymrozku nie było więc wszystko naturalnie się zmienia.

Pozdrawiam

Elu dziękuję Ci za tyle miłych słów skalniak aż się zarumienił z wrażenia

u mnie też jeszcze przymrozku nie było ,ale pewnie lada dzień już niestety zacznie się taka pogoda ,której nie cierpię -bez liści ,szaro ,buro i ponuro ….

ale mam zapas książek i nie obejrzanych seriali ,....dom trzeba odgruzować jakoś zleci ten listopad ,później Święta ,śnieg ,narty ...i już wiosna i ruszamy w ogrody

Ptasi gaj 16:10, 30 paź 2019

Do góry
Aniu nie wiem jaka wielkość na wszelki wypadek obwiaz nigdy nie wiadomo jaka będzie zima. Obwiązując robisz daszek nad nimi.
Ptasi gaj 08:35, 30 paź 2019

Do góry
CD

Elu twój ogród wygląda tak malowniczo, pięknie, barwnie.
Ja mam małe- młode trawki, to też trzeba je powiązać ?
Moja działka na Dębowym Lesie 21:27, 29 paź 2019

Do góry

Aniu piękna biel aż po oczach daje. Wszystkie ładne, ale ta najpiękniejsza.
Aniu trzeba gonić (mordować)te biedronki azjatyckie (to azjatycka na tej focie).
Są bardzo inwazyjne i potrafią nasze polskie schrupać a szkoda bo nasze łagodne.

to prawda, ta chryznatemka NN.Jest przepiękna,śnieżnobiała.
Mam ją 3 lata.Ale w poprzednim miejscu marnie rosła.To na wiosnę ją przesadziłam i nowe miejsce jej bardziej pasuje.Bo większa urosła i pieknie ukwiecona .
No wiem, wiem,że te azjatyckie biedronki są złe.
No tak nie można z nimi się łagodnie obchodzić, bo one z naszymi tak się obchodzą.
Ptasi gaj 16:38, 29 paź 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Elu trawy tez juz powiązałem czy okrywasz swoje wszystkie , nawet te paroletnie czy nie? bo ja wypełniam liśćmi i daję wokół też ale nie wiem czy do tych czteroletnich też?

Grzesiu zawsze tylko wiązałam.nie zależnie od wieku. Nigdy liścienie używałam. Deszcz jak są powiązane to spływa po nich tak samo śnieg.
Moje to olBrzymy więc nic im nie zaszkodzi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies