Dwa pierwsze to nie tuje a cyprysiki Lawsona, one przemarzają i tak mogło być.
Wyglądają masakrycznie i zapewne s]przyczyną jest brak właściwej pielęgnacji, albo nadgorliwość w nawożeniu itp.
Cyprysiki trzeba wykruszyc z tego brązowego.
Tuje wyczesać, wyczyścić, wybrać to brązowe. Co do oprysków nie pomogę, nie stosuję oprysków bo mi wszystko doskonale rośnie dzięki właściwej pielęgnacji.
Skup się na tym co mogłeś robić źle? Gleba/nawożenia/podlewanie - trzy rzeczy najważniejsze w uprawie roślin.
Faktycznie aż dziw, bo zrobiliśmy (zleciliśmy zrobienie) takich donic w 1996 roku Kosztowały jakiś majątek
Jedna donica - kilka tysięcy zł. U specjalisty od kwasówki.
Czy mogę zależy od wyglądu trawnika i od jego wieku.
Delikatny trawnik z folii - nie, bo był młody gdy go kładli.
Trawnik ścinany z gruntu - tak, bo jest dużo starszy.
Ja ci powiem jedno i może to będzie brutalne, ale bez takiego uderzenia nie przejrzysz na oczy
Powiem tak:> Masakra, wszędzie szmata/mata i mało kto pisze żeby to wywalić. Kobieto, jak na plastiku ma coś rosnąc zdrowo, toż to zbrodnia na ogrodnictwie( i na tych biednych roślinach.
A jeszcze opryskaj chemią, a potem to jedz Wyobraź sobie. Naucz się prawidłowych zasad uprawy warzyw i ich przestrzegaj. W zdrowej glebie, zdrowe rośliny, a tutaj masz zaprzeczenie ogrodnictwa.
Szukasz leczenia w chemii, a nie we właściwej uprawie. Gleba - to jest klucz do sukcesu a nie klepisko przykryte szmatą.
Przestań używać R. to nie będzie rósł mech.
Ziemia tłusta to znaczy, że wzięta w dłoń i zgnieciona - zlepia się w kulę i po naciśnięciu, kulka ta nie rozsypuje się. A powinna się rozsypywać.
Tłusta to tłusta, znaczy że niedobrze. Albo że wykopana z podmokłego terenu.