Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:14, 29 lut 2016

Do góry
brzozy napewno przesłonią sporo. na tyłach placyka możesz dać rząd/pas krzewów żeby wysłonić od warzywnika. Może trzcinnik Karl F. wystarczy?- od juz duzy jest od czerwca, aż do ścięcia. U mnie sie nie wywala, u malkul tez stoi. Będzie miał słońce od zachodu, powinno wystarczyć. I tani jest i szybko rośnie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:08, 29 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Mnie podobało się zdanie Siakowej, żeby od zewnątrz zostawic żywopłot, a od brzóz tylko trawiasty. Ale jeśli oceniasz że w warzyuwniku będzie jakoś bardzo brzydko, tak że na początku póki brzozy małe , będzie Cię wnerwiać ten widok, to trzeba posadzić ten żywopłot, nie ma co się męczyć.

ja akurat mam tak że wiosną i latem lubię warzywnik, jesienią jak nie ma sezonu suchego to też.

Jakoś czuję że będzie mnie wnerwiać Bo do tej pory mnie wnerwiało Albo po prostu żywopłot dosadze ;później jak stwierdzę że faktycznie mi to przeszkadza.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:29, 29 lut 2016

Do góry
Mnie podobało się zdanie Siakowej, żeby od zewnątrz zostawic żywopłot, a od brzóz tylko trawiasty. Ale jeśli oceniasz że w warzyuwniku będzie jakoś bardzo brzydko, tak że na początku póki brzozy małe , będzie Cię wnerwiać ten widok, to trzeba posadzić ten żywopłot, nie ma co się męczyć.

ja akurat mam tak że wiosną i latem lubię warzywnik, jesienią jak nie ma sezonu suchego to też.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:36, 29 lut 2016

Do góry
no to i ja policze swoje brzozy..jest 6 dużych, 3 mikre i planuje zakup jeszcze 4 w sumie 13
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 23:18, 28 lut 2016

Do góry
Witam wśród miłośników brzozy mam aż trzy!
Zielonym od linijki - ogród Ivony 20:52, 28 lut 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
A przypomjij mi czemu te brozy nie mogly byc przeniesione na prawo ? Wtedy bys miala warzywnik od pd oswiecony

Siaku no własnie nie wiem juz sama chciałam tam wcisnąć te brzozy głównie dlatego że tam jest najszerzej na działce i największy obszar i tam mi jakoś pasowało. Aha i tam jest trochę glina.Ale z tym warzywnikiem faktycznie troche bedzie problem za kilka lat.

A teraz wszystko jak bym dała po prawo dzialki i placyk i te brzozy tto co ja tam dam po lewo jak tam tyle tego.
Już teraz ide na całość i biorę wszytsko pod uwagę łączniez przeniesieniem warzywnika .
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:01, 28 lut 2016

Do góry
No wiec tak by to wygladalo..chyba musze poszerzyc ta srodkowa rabate bo wyszla jakos 1,5 metra tylko. A może to wystarczy jak bede sadzic co ok 40 cm to i tak bedzie te 4 rzedy traw
Autka to brzozy ich ruszyc nie moge bo w tych miejscach zaslaniaja to co maja zaslonic

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 23:23, 27 lut 2016

Do góry
Mysza napisał(a)
Kasiu brzozy kofam
Gosiu, ja też Jak nazwać nową chorobę? Brzozówka ?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:34, 27 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ale pierwotna wersja zagajnika tez je raczej zacieni

No to kicha bo warzywnika to ja już raczej nie przeniose. Brzozy chciałam tam po lewej stronie z tego względu że tam mokro i glina a one pijusy ponoć.
Zielonym do góry... 21:40, 27 lut 2016

Do góry
no to śladem Oli też coś pociachałem w ogrodzie. Pod nóż poszły :
-brzozy
- berberysy
-owocowe

na więcej nie starczyło czasu bo sporo tego mam ;P

ciachac juz agrest i pożeczke ? bo pierwszy raz mam w tym roku i widać że juz startuja wrzucę fotki w pon bo tam mam kabel do komórki...
Zielonym od linijki - ogród Ivony 20:47, 27 lut 2016

Do góry
Odnośnie brzozowej możnaby zwęzić te rabaty trawiaste i przesunąć placyk troch e w strone domu i wtedy dać brzozy na całych tyłach .
W Kruklandii 18:37, 27 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Brzozy niesamowicie są !
A mnie jakos jeszcze nie ciagnie do tego bólu ogrodniczego. Podświadomie czuje ze jeszcze zima? Czy zmęczenie materialu pracą?

Na brzozy choruję bardziej niż na róże

Szczerze to i mnie nie ciągnie za bardzo. Pewnie dlatego, że zimno. Dzisiaj kawałek przekopałam, ale jakoś ciężko mi szło. Plecy bolały. Jakoś bez euforii dzisiaj było
Chyba trzeba czekać na ocieplenie....
Zielonym od linijki - ogród Ivony 18:21, 27 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
hamak w ogrodzie musowo mieć i ten szum listków...hmm...lata mi się zachciało
u mnie hamaki zawszebwisialy przy wierzbach,ale ze ich los przesadzony brzozy przejma ich funkcje
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 16:36, 27 lut 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Widzę, że jakaś "brzozówka" się na forum rozpanoszyła U mnie już osiem jest, a chciałabym jeszcze lacinatę Pozdrowienia

Kasiu brzozy kofam
W Kruklandii 15:03, 27 lut 2016

Do góry
Brzozy niesamowicie są !
A mnie jakos jeszcze nie ciagnie do tego bólu ogrodniczego. Podświadomie czuje ze jeszcze zima? Czy zmęczenie materialu pracą?
Skarbonkowy ogródek 14:18, 27 lut 2016

Do góry
Ziele,Haniu dziękuję za rade. Zrobie tak jak mówicie i nie będę magnolii ruszać skoro to nie choroba.

Katkak, witaj w moim wątku, milo mi strasznie. Serducho mi się raduje ze nie tylko mi się moja "Skarbonka" podoba.

Haniu, z bzem właśnie walczymy. Syzyfowa praca bo przekopujemy cala rabatę. Ale myślę ze damy rade. Bez mi się podoba i strasznie lubię jego zapach tylko wnerwia mnie przeokropnie jego ekspansywność.

Co do laurowiśni to chyba znalazłam jeden dość spory krzak i ma malutkie sadzonki

Pytasz o drzewa. To brzozy. Akurat po tej stronie rosną dwie. Nic na razie nie wycinam. Zaraz wrzucę fotki.
Ogród z pergolą 14:00, 27 lut 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Fajnie takie schodki wyglądają, tylko to trochę bardziej skomplikowane
https://pl.pinterest.com/pin/487796203365500186/

A na te dwa drzewa przy tarasie też wybrałabym graby, bo długo trzymają liście. Brzozy będą śmiecić, to fakt.

eeeeee ale mi nie potrzebne takie schody ja nie mam spadku terenu, btw inspirka bomba!
mi zalezy an liściach tylko w sumie latem kiedy najwiekszy skwar jest, potem jesienią to moga zgubić szybko i nie zaciemnią mi salonu
dlatego chciałam takie duże okna zeby dużo światła mieć
Ogród z pergolą 13:48, 27 lut 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
widzę że projektowanie w toku Iwonka w swoim zywiole jedna jest ...całkiem niezmordowana

moje uwagi

- dwie brzozy przy tarasie /rózance ...raczej bym inne drzewka dała co nie będą tak śmiecić ...najlepiej formowane graby tylko nie wiem czy nie zasłonią widoku z okna ?

- i 2 schodki na rabatach 1 i 2 po obu stronach ...to się strasznie źle takie zęby kosi

pomysł z brzozami był dlatego ze dają ładny ażurowy cień, żeby trochę przysłonić sie od słońca siedząc na tarasie bo niewiem czy bedziemy robic zadaszenie.
choć Agata ostatnio podrzuciła mi tu fajny pomysł ale to musiałabym zrobić rekonesans i wycene
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 12:08, 27 lut 2016

Do góry
O kurcze Zieloniutka!! Jestem pod wrażeniem! Dzięki wielkie za zdjęcia. Czym je nawoziłaś? Brzozy, nie zdjęcia
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 00:43, 27 lut 2016

Do góry
Parę kiepskich zdjęć dla Agaci.

Kupiłam w zeszłym roku brzozy doorenbos ok. 1 m wysokości-takie patyczki właściwie. Zdjęcie maj 2015.

Zdjęcie tych samych brzóz z dzisiaj.Luty 2016. Tyczki mają ok.1,7 m.
Na ostatnim zdjęciu widać jak już powoli zaczyna wyłaniać się biały kolor.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies