Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 16:09, 30 sie 2021

Do góry
Muszę się pochwalić, rozpoczęłam pierwsze masowe zbiory. To nie jest mały koszyk, około 10kg na początek Sezon na wszelakie pomidorowe przetwory, w końcu uważam za otwarty
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 16:08, 30 sie 2021

Do góry
oliwka napisał(a)
Basiu, życze ci jak wszyscy, żeby opieka nad maluszkiem była sama przyjemnośćią. Takie dzieci aniołki się zdarzają, moja córka taka była)

Ale fajnie u ciebie wyglada ta nowa rabata. ja zawsze marzyłam o takiej brzozie i zanim kupiłam moje graby byłam bliska zakupu tych brzóz płaczących.
Ciekawa jestem jak u ciebie wygląda ta hortensja bobo.

buziaki

Dziękuję:*

Zobacz jaki cudak:

W zeszłym roku normalnie wyglądała a w tym wystrzeliła jak goopia
Osiedlowy ogródek 15:47, 30 sie 2021

Do góry
Moje dwa giganty

Pomidor i ogórek

Osiedlowy ogródek 14:30, 30 sie 2021

Do góry
To ja się pochwalę moim kłosowcem od Wioli
Jest trochę niższy ale ma śliczny kolor

A dla Zuzy moje selery z nasion
Jasnozielony to naciowy a po prawej ciemnozielony to korzeniowy

Zieleń, drewno i antracyt 14:13, 30 sie 2021

Do góry
antracyt napisał(a)

A ja Tobie dawałam sadzonki białego wysokiego? On ok 2 lat potrzebuje na pierwsze kwitnienie, może inne tez tak mają?
Na pierwszym planie masz małego 2-3latka, a z tyłu rodzic

Ja chyba mam od Ciebie zawilca
Jest na leśnej pod świerkiem.
Ma pąki
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:52, 30 sie 2021

Do góry
Izolacja roslinna przy rozbudowie cmentarza 13:42, 30 sie 2021

Do góry
Kochani, potrzebuję porady w sprawie można powiedzieć "życia i śmierci". Otóż dokładnie naprzeciwko mojego domu rozbudowuje się cmentarz. Niestety teren jest dopiero formowany i raczej szybko się nie doczekam zieleni po stronie cmentarza.
Poza tym rośliny potrzebują trochę czasu, żeby mogły spełniać swoją rolę. Tymczasem jest szansa na obsadzenie pasa z drugiej strony ulicy (żółta kreska na zdjęciach) i stworzenie już pierwszej izolacji wzdłuż działki sąsiadki. Proszę doradźcie, jakie rośliny/drzewa spełniłyby się najlepiej w tej roli!!
Chodzi o rośliny szybko rosnące, zwarte na praktycznie całej wysokości i względnie tanie.
Dwa zdjęcia przedstawiają widok od strony drogi biegnącej przy naszych nieruchomościach- cmentarz rozbudowuje się na placu po lewej, trzecie zdjęcie pokazuje przybliżony widok z okna!!
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:19, 30 sie 2021

Do góry
Joku napisał(a)
W jakich miejscach sadzisz floksy? Przywiozłam sobie od Danusi kilka i się zastanawiam gdzie je dać. Chyba jakieś przewiewne stanowisko ze względu na mączniaka?

I jeszcze jedno pytanie: pachną wszystkie?
Jolu floksy sadzę różnie, to zależy jak wysokie wyrastają, przeważnie na tyłach rabat , blisko ogrodzeń, a te niższe między innymi bylinami. Stare odmiany są mocne, sztywne, nie muszę im dawać podpór, a nowe są piękne ale mają wiotkie pędy, oczekują wsparcia
Wszystkie pięknie pachną a najintensywniej samosiejki, których nie wyrywam, czekam aż zakwitną i dopiero decyduję, czy je przenieść w eksponowane miejsce czy usunąć, chyba, że jest ktoś chętny
Zdecydowanie lepiej dają sobie radę jak mają przewiew, w tym roku jak do tej pory są wolne od chorób, kwitną długo i pięknie.

Zieleń, drewno i antracyt 12:52, 30 sie 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Dzięki Pomysł na niego miałam już od dawna, w końcu doczekałam się ostatecznej (prawie ) realizacji.

Gdzie jest oczko wodne? Podpowiedzi udziela rudzielec

Poluje na żaby? Nasza sunia poluje, aż mi ich szkoda
Ale Ci zarosło to oczko
Zieleń, drewno i antracyt 12:49, 30 sie 2021

Do góry
Dzięki Pomysł na niego miałam już od dawna, w końcu doczekałam się ostatecznej (prawie ) realizacji.

Gdzie jest oczko wodne? Podpowiedzi udziela rudzielec

Ogród z zegarem 12:48, 30 sie 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Poszerzyłam rabatę wzdłuż ścieżki do altanki i posadziłam miskanty, przesadziłam też dalej od ścieżki Nigrę.

Nooo, nieźle .
Jak szeroka jest teraz ta rabata z miskantami?
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 12:42, 30 sie 2021

Do góry

Ptasi gaj 12:36, 30 sie 2021

Do góry
CD

Tyle mam wody w suchym oczku

Ogrodowe wariacje 12:31, 30 sie 2021

Do góry
Wczoraj była akuratna deszczowa pogoda na plany i porysowałam, o coś takiego mi chodzi na tej rabacie. Wiadomo, ze podczas ustawiania roślin wszystko się zgra bo na takim rysunku to wiadomo, że proporcje nie takie Swidośliwa lamarcka oczywiście taki rozmiar nie od razu kulki cisowe lub danica, żywopłot przy domku cis dawid lub inny żółtawy, hakonechloa zielona lub aureola, sesleria jesienna bo szybko startuje i zakwita i inne byliny sezonowe. Rozplenica, tuje i hortensje już rosną.
Płotki żywopłotki będą nawiązywały do tych, które już mam w różnych częściach w ogrodzie. Rozmieszczenie roślin jest pod kątem widoku z planowanej części ogniskowej oraz z salonu z jednego z okien jeżówki będą też widoczne od frontu, co prawda w głębi ale rozplenica rzuca się tam w oczy

Wiosna

Lato

Jesień
Ptasi gaj 12:31, 30 sie 2021

Do góry
CD

Jeżówki ładnie kwitną to licencjonowane ta wydaje mi się najładniejsza.
Astry już tuż tuż

Tutaj będzie przeróbka, za gęsto. Kwiaty cukinii już po

To druga część ogrodu trawy posadzone z karp w jednej. Gracilimusy i Memory

Ptasi gaj 12:12, 30 sie 2021

Do góry
Taka powinna być jesień jak ostatnie lata słoneczna i ciepła. Trawy liście drzew ścigają się z kolorami. Może będzie ciepło do końca listopada bez przymrozków.

A tym czasem jeszcze mamy lato.

Jarzmianka biała kwitnie non stop. Odętki kończy swoje kwitnienie

Mają ok 80 cm duże krzaki co to znaczy deszcz

Kalina Watanabe zmienia kolor

Rosi.ma ok 2,5 m wzrostu przebija wzrostem Memory.

Przerwa na kawę... 11:58, 30 sie 2021

Do góry
Swoje limki tnę dość wysoko, dzięki temu wytworzyły jakby gruby pień i faktycznie stoją na baczność. Dolne, wiotkie łodygi leżą.
Profilaktycznie spięłam częśc przed deszczem.
Te niczym nie zabezpieczone też ładnie trzymają pion.
Jedynie Vanilkę mam spiętą na dwóch poziomach bo ona ma cieńkie łodyżki i wogóle jest jakaś wiotka.

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:34, 30 sie 2021

Do góry
Gosiek pyszności to 2 jajka, płaska łyżka mąki(można bez), czubata łyżka śmietany kwaśnej, masło do smażenia, sól, opcjonalnie szczypta cukru.
Żółtka mieszam z mąką i śmietaną, dodaję ubite białka, patelnia na małym gazie, po paru sekundach dodaję to co chcę(ser, grzyby owoce itp). Wierzch dopiekam w piekarniku pod grillem

Basiek grzyby pojedynczo i okazjonalnie

Ogród Basi 10:37, 30 sie 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Nasi rezydenci. Czekają na śniadanie.

Słodziaki

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:25, 30 sie 2021

Do góry
Haniu Ando pojechalismy ze wzgledu na ta znajoma ale warto bylo, no i oczywiscie znalezlimy jeszcze jeden ogrod marzenie, ale o tym pozniej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies