Madżenie ogrodnika cz. aktualna
22:49, 12 lut 2016
Zaproponowane kompozycje kolorystyczne wg mnie bardzo pasuja. Nie mam tylko Jubilee Clebration, trzeba podpytać czy nie za zółto-różowy odcień ma?
Falstaff dałabym do MW bo on rośnie wysoki a ma taki sam kolor kwiatów jak MW , która jest niska. Przedzielisz je jasnymi kolorami. Tradescant u mnie jest zdecydowanie niższa od Fakstaffa, ale tez ma bardzo podobny odcień kolorow. Z tych ciemnych piękny jest rowniez Prince i Fisherman's Friend. Czy widziałaś u Rench Barona? Ja najbardziej lubię te bardzo ciemne purpury
Gertruda bywa ostrym rozem (zalezy od słońca, ilosci wody) ale bywa zwykle ciemniejszym jasnym Rózem. Do obu rabat pasuje. Jaka kupiłas? Krzaczasta czy pnąca GJ?
Do róż mam posadzone zarówno gracillimusy jak i Morning Light. Wszystko zależy na jakim tle rosną Twoje róże? U mnie za tło maja zywopłot z thuj sąsiada, dlatego dla rozjaśnienia i kontrastu posadziłam ML. Jesli nic za nimi nie rośnie to z powodzeniem możesz posadzić Gracillimusa. Ale nie martw sie, oba znakomicie na tyłach róż beda wyglądać.