Danusiu Kochana kiedy przyjeżdżasz?
Bardzo się wstydzę i strasznie żałuję, że Cię jeszcze nie było, odkąd nie pracuję czasu mamy wiele i będzie nam bardzo miło gościć Was w naszym ogrodzie,
serdecznie zapraszamy i pozdrawiamy.
Danusiu za propagowanie zadbania o przedpłocia należy Ci się medal a przynajmniej słowa uznania.
Nie każdy przedpłocie ma, no ale są tacy szczęściarze co mają i dbają albo otwarły się im oczy jak zobaczyli co pokazujesz. Albo narzekający na brak miejsca w ogrodzie krzyknęli jeeest! - cokolwiek by nie było to fajnie jest jak się zauważa miejsca niby niczyje
ze słowami uznania
oddalam się by swoje przedpłocie ulepszyć pomimo jednak ryzyka jakie niesie to miejsce / nie wiem czy będzie chodnik/
No oczywiście, ale na przyszłość zrób lepsze zdjęcia, bo to co ma być ostre, akurat jest nieostre. Ambrowiec ma taką zaletę, że kora właśnie tak wygląda.
Szukaj odpowiednich odmian róż, nie szukaj przeszkód Są róże do półcienia, u mnie rosną od wschodu, a zachód zdecydowanie lepiej naświetlony. Ale dałam też inne propozycje
Hortensja odpowiednio podlewana da radę nawet od południa, mówię o hortensjach bukietowych, nie ogrodowych
Dając propozycje nie wiedziałam jaka to wystawa. Podpowiedziałam jedynie że rabata jest bardzo płaska i bardzo wąska.
Nie skupiaj się na razie na roślinach a na podziale ogrodu-gdzie co ma być, a szczególnie wytycz sobie obrys rabat. Potem będziesz je wypełniać.
Najpierw żywopłotami, drzewami, wyższymi krzewami tworząc zakątki, jakaś ławka ukryta wśród kwietnej łąki.
A jakie kwitnące rośliny? - przyjdzie na to czas później. Zaczynasz od nie takiej strony przemyślenia.