Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:35, 18 wrz 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Cieszę się ze się podoba
Lubie tam rano siedzieć z kawą

A tu taras po drugiej str budynku i przy basenie
Mam nadzieje ze kolor z czasem zblednie, no teraz jeszcze mocniejszy po deszczu… ech

Trochę popadało a taras wciąż mokry, wcześniej woda wsiąkała a teraz stoi… niby tak powinno być ale wciąż mokro…hmm

WOW! Jaki taras , piękny, przytulny, praktyczny. Na dodatek otulony bujną roślinnością.
Bardzo mi się podoba.
Zakupy cebulowe super.
Wzgórze chaosu 08:21, 18 wrz 2021

Do góry
wiklasia napisał(a)
Ależ zmieniasz oblicze swojego ogrodu!

Asia, za te kamienne doły będę ci wdzięczna na wieki
Widzisz, jeszcze kilka zostało, ale to już jakieś 20% z tej masakrycznej ilości, którą wywieźliśmy!

W zmianach duży zastój, ten rok ma jakieś żółwie tempo
Liczyłam na remont tarasu, popchnąłby duży kawałek do przodu.
Niestety wykonawcy brak, nikt nie chce przyjść do mojej "drobnicy"

O przepraszam... motylami się chwalę Na rozchodniki Star Dust przyszła cała brygada

Wzgórze chaosu 08:04, 18 wrz 2021

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Super wspomnienia aż miło się czyta
Miejsce przygotowane super wygląda
Pozdrawiam.

Dziękuję Basiu Uwielbiam te stare foty, masa wspomnień.
Przez tę łąkę z wrzosami, książkę a potem film Wichrowe Wzgórza - z ukochanym Ralph Fiennes...
wrzosy to zawsze był mój must have
Po wielu niepowodzeniach niech pozostaną w sferze marzeń a zdobią moją jesień w donicach

Miejsce przygotowane i pustka w głowie
Na fotce widać, jaki to beznadziejny pasek do zagospodarowania.
Po przeciwnej stronie górka i wysoki zielony busz. Proporcje tragiczne.

Mam trochę roślin, brunnery siwe i zielone, mnóstwo bodziszka Rozanne, tawułki. Myślałam o takim lekkim "misz masz", żeby zgubić długość tego paska. Teraz sama już nie wiem, może jednolite nasadzenie przez całość byłoby lepsze...

Tak rabata wygląda od strony parkingu.

A tak w przeciwną stronę.
Chodnik wchodzący na parking jest nieco wyżej, dlatego długa pusta rabata jest nieco podwyższona.

Chodnik wzdłuż bylinówki jest 30 cm wyżej niż ten wzdłuż garażu.

Kusi mnie oddzielić szaloną bylinówkę od tego paska żywopłotkiem cisowym i zrobić tu coś prostego, spokojnego.

Dostałam hortensje Little lime, w sumie może je tu wrzucić? Jeśli okażą się za duże wymienię na Bobo.
Mam jedną Bobo i po latach stwierdzam, że to na prawdę fajna, mała hortensja.

A jako, że hortek u mnie dużo, to stanowiłyby łącznik z resztą.
Przymierzyłam i na ten moment mi się to "widzi"
Stojąc przed domem wszędzie widać jakieś hortensje i tylko tu jest dziura

Wzgórze chaosu 08:04, 18 wrz 2021

Do góry
Monia81 napisał(a)
Iwonko dziękujemy za zdjęcia, inne spojrzenie, inne ujęcia i za cudną niedzielę buziaki wysyłamy

Spotkanie było super, tyle się nie widzieliśmy... Pogoda przepiękna, a Wasza gościnność i serdeczność, brak słów
Kilka kadrów zostawiam sobie na pamiątkę. Jestem zachwycona ogrodem. Niesamowitą pracę wykonaliście. Cudnie rozplanowana przestrzeń, a bujność roślin fantastyczna.

Ogród kwiatowy 07:14, 18 wrz 2021

Do góry
violaskom napisał(a)

Szaleństwo kwiatowe

Czy na pierwszym zdjęciu to osteospermum? Oczywiście z nasion?

Lwia paszcza piękna, ale w takiej ilości dopiero robi wrażenie
Przerabianie ogródka pod swój gust 07:02, 18 wrz 2021

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Cudne

Palczatki - pokazowe okazy wyhodowałaś
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 06:37, 18 wrz 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Od wczoraj leje, końca nie widać, dolało już jak diabli....już dawno podlało to co sadzone, mogłoby już przestać.

Na poprawę nastroju

U mnie dzisiaj znowu leje od rana… równo
Fantastyczna masz ta ptaszarnie, cieszy oczy i serce
Wiąz holenderski - Ulmus hollandica "Wredei" 05:19, 18 wrz 2021

Do góry
Mój wiaz nigdy nie był przycinany.
Wygląda wg mnie słabo bo jak krzaczor - od początku nie miał jedego pnia a rosł na kilka frontów.
Zostawić go dalej tak, czy wybrać jakiś jeden przewodnik a reszte wyciąć - wtedy będzie to drastyczna redukcja przyrostu dlatego mam pewne obawy.

Ogród z zegarem 23:29, 17 wrz 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Po co chodzić po ścieżce?

Te zielone kępki przy ścieżce to turzyca raureif.

Pięknie wybarwiona palczatka

Agnieszka dobrze ci idzie z tymi zakupami i nasadzeniami

Za 2 lata a może i wcześniej będziesz chodziła i zastanawiała się kiedy to wszystko zdążyło urosnąć. Bardzo ładny deptaczek karmnik posadz aż się prosi.
Palczatka przepiękna o każdej porze roku. Mam ich kilka to wiem że tak jest.
Sezon 2017 u Hanusi 22:27, 17 wrz 2021

Do góry
Z gruszki ulęgałki to tylko bimber, wg receptury z Trzebiatowa .

Ostatecznie można ususzyć, ale jeszcze takie zielone, nie ulęgłe. Nie wiem może sok z zielonej, ale to cukru trzeba by było nawalić. Ja nie cukruje zbytnio swoich przetworów.

Żurawina Powinna jeszcze powisieć na krzaczku. ale skorzystałam z pogody i na sucho ją zebrałam. teraz leżakuje. Ta niby szlachetna jest. I tak mocno się nie wybarwia jak dzika. Trochę mało jej, może na ryneczku dokupię z kg. Ogłaszają się u mnie zbieracze, ale wolałabym realnie trafić na dostawcę, Nie chcę dodatkowo dopłacać za przesyłkę. odwyku? Nie wiem czy wytrzymam na odwyku. Może się uda?

April podbija las... 22:20, 17 wrz 2021

Do góry
April napisał(a)

Świecznica ci kwitnie. Kupiłam swiecznice właśnie ta ciemna kwitnąca 4 lata temu i od 2 lat nie kwitnie. Wszystko ma jak trzeba i nic.
Jasne kwitną wysokie 1,5 metra.
U ciebie kwitną czy chumorzaste
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:14, 17 wrz 2021

Do góry
Danusi dziękuję, że cierpliwie prowadziła rozmowy na tematy ogrodowe i nie tylko. I zawsze uśmiechnięta i serdeczna!!
Nade wszystko jednak wyrazy wdzięczności i podziwu dla obojga właścicieli tego pięknego miejsca, za to że IM się chciało i nadal chce, tyle pracy (wysiłku)wkładać w to abyśmy mogli to dzieło oglądać.
Kochani właściciele Ogrodowiska - jesteście Wielcy!!

W ogródku emerytki 22:11, 17 wrz 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Też nie lubię krótkich dni, dlatego teraz się sprężąm żeby jak najwięcej zrobić w ogrodzie. 30 październik, to moje zamykanie ogrodowej furtki.
Zurawina zerwana, teraz dochodzi w domu do koloru.

Haniu, dzięki za żurawinę, bardzo lubię i jem, ale suszoną i nie wiem, jak smakuje świeża.
Kiedyś chciałam uprawiać i jakoś się nie zmobilizowałam.

A ja tu narzekam, na krótkie dni, mając ogród pod nosem, przecież Ty masz trudniej.
I więcej pracy z zaprawianie dobroci na zimę.
Ja idę na łatwiznę, tylko kiszę ogórki, robię przecier pomidorowy i buraki.
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:00, 17 wrz 2021

Do góry
Po przerwie wszystko działa nie tak jak trzeba. Komputer chyba też się obraził, bo zdjęcia wgrywają się w takim tempie jak ja przemieszczam się po matce Ziemi

Niestety nie jest możliwe dalsze wgrywanie fotek, szkoda, spróbuję jutro.
Ogród na piasku i z wielkim murem 21:50, 17 wrz 2021

Do góry
Otrzymałam dodatkowy bonus na życie... Złamany kręgosłup to przecież jeszcze nie powód, żeby odmawiać sobie wszystkich przyjemności.
Po kilku miesiącach milczenia (zaniku} na wątku postanowiłam choć trochę poprawić sobie nastrój i...

..no to już wiadomo (chyba) gdzie pojechałam
Moje "chwastowisko" z nadzieją na piękny ogród 21:46, 17 wrz 2021

Do góry
Mam taką rabatę przed domem, że niby wszystko na niej jest ogrodowiskowe a jednak wygląd mnie nie zadawala.... Dopiero jak roślinki się rozrosły to widzę, że konieczne będzie przesadzanie
W ogródku emerytki 21:41, 17 wrz 2021

Do góry
Też nie lubię krótkich dni, dlatego teraz się sprężąm żeby jak najwięcej zrobić w ogrodzie. 30 październik, to moje zamykanie ogrodowej furtki.
Zurawina zerwana, teraz dochodzi w domu do koloru.

Zacisze Alicji 21:38, 17 wrz 2021

Do góry
Agapant powoli kończy kwitnienie. Fuksje kwitną długo, do mrozów.
Zakwitł też żółwik, posadzony w ubiegłym roku, ma tylko jeden malutki pęd, ale kwitnie.

Moje "chwastowisko" z nadzieją na piękny ogród 21:34, 17 wrz 2021

Do góry
Sezon 2017 u Hanusi 21:34, 17 wrz 2021

Do góry
Iruś,jeszcze jestem ogrodowo w Ogrodach forum. Co prawda nie wszędzie, ale, coś trzeba pooglądać, żeby u siebie siary nie robić, jak mówią młodzi.

Ale od adwentu biorę ogrodowy urlop aż do lutego. A potem, jak zdrowie pozwoli.

Nowości nie mam, cebulkami tulipków powiększyłam zasoby. Teraz czekam na słoneczną pogodę po niedzieli. Ponoć pełnia lubi wyże.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies